Μία από τις κορυφαίες μάρκες οθονών gaming και ΙΤ αξεσουάρ στον κόσμο, η AGON by AOC, επεκτείνει τη σειρά οθονών AGON PRO που απευθύνεται σε ανταγωνιστικούς παίκτες και παρουσιάζει μια θρυλική τριάδα οθονών: την 68,6εκ (27’’) AG274QXM (QHD @ 170Hz), η οποία χρησιμοποιεί ένα Mini LED IPS panel με πιστοποίηση VESA DisplayHDR 1000, την 27” AG274UXP (4K @ 144 Hz) και την 27” AG274QG (QHD @ 240 Hz), και οι δύο εξοπλισμένες με οθόνες 4 πλευρών χωρίς πλαίσιο, γρήγορα IPS panels και υποστήριξη VESA DisplayHDR 600.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θρύλοι της gaming κοινότητας περίμεναν καιρό αυτή την απόλυτη στιγμή: οι δύο παρατάξεις του σύμπαντος ενώνονται για τον καλύτερο σκοπό. Το gaming σε ανταγωνιστικό επίπεδο απαιτεί υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης και οθόνες με εξαιρετική απόκριση. Από την άλλη πλευρά, τα παιχνίδια που βασίζονται σε ιστορίες, με πιο αργό ρυθμό και όμορφα γραφικά απολαμβάνονται καλύτερα όταν ενισχύονται από οθόνες HDR ευρείας γκάμας. Η AGON PRO προσφέρει έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω σε ένα πακέτο υψηλού κύρους: panel υψηλής ταχύτητας, με απόκριση (έως 240 Hz και 1 ms GtG), υψηλή ανάλυση (QHD ή 4K) και πραγματική υποστήριξη HDR με πιστοποίηση VESA (DisplayHDR 600 ή DisplayHDR 1000).

AGON PRO AG274QXM: QHD ανάλυση, 170 Hz ρυθμός ανανέωσης, 1 ms GtG, Mini LED  backlight με υποστήριξη DisplayHDR 1000

Gaming χωρίς συμβιβασμούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η AG274QXM, 27”, χρησιμοποιεί ένα βραβευμένο σχέδιο (Red Dot Design Award) και διαθέτει ασπίδα οθόνης (Shadow Shield) για τη μείωση των αντανακλάσεων από το φως του ήλιου, ή τα έντονα φώτα του stage. Η εξαιρετική τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού Mini LED και ένα γρήγορο IPS panel με ανάλυση QHD (2560 x 1440) προσφέρει 576 ζώνες μείωσης φωτεινότητας για υποστήριξη DisplayHDR 1000 για την επίτευξη ενός ελαχιστοποιημένου εφέ φωτός και καλύτερη ομοιομορφία φωτεινότητας σε σύγκριση με τις edge-lit οθόνες HDR, ενώ μειώνει το πάχος της οθόνης. Το υψηλού επιπέδου DisplayHDR 1000 πιστοποιεί μέγιστη φωτεινότητα 1000 nits και βαθιές, καλυμμένες από μελάνι στάθμες μαύρου, όλα στο ίδιο πλαίσιο. Με δυνατότητα 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων και με το 99% της γκάμας DCI-P3, η AG274QXM προσφέρει μια υπέροχη χρωματική εμπειρία. Οι gamers όλων των επιπέδων, ιδιαίτερα οι ανταγωνιστικοί, θα εκτιμήσουν το ρυθμό ανανέωσης 170 Hz της οθόνης με 1 ms GtG για μεταξένια ομαλά γραφικά. Χάρη στη συμβατότητά της με G-SYNC, η οθόνη προσφέρει παιχνίδι χωρίς τραυλισμό και κολλήματα ακόμα και με ενεργοποιημένο το HDR. 

Η 27’’ AG274UXP είναι εξοπλισμένη με Nano IPS Panel ανάλυσης 4K (3840 x 2160) για να προσφέρει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες με πυκνότητα pixel 163 PPI. Συνδυάζοντας την ανάλυση 4K με έναν ρυθμό ανανέωσης 144 Hz και χρόνο απόκρισης 1 ms GtG, η οθόνη προσφέρει πλήρως στο ανταγωνιστικό μέτωπο. Η ακριβής στα χρώματα αυτή οθόνη, υποστηρίζει το DisplayHDR 600 για πλούσια, φωτεινά και δυναμικά γραφικά, με πολύ υψηλή φωτεινότητα και 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα καλύπτοντας το 98% της γκάμας DCI-P3. Η οθόνη έχει σχεδίαση 4-πλευρών χωρίς πλαίσιο για ακόμα πιο κoμψή εμφάνιση βραβευμένη με το Red Dot Design Award και συνοδεύεται επίσης από μια Shadow Shield. Χάρη στην υποστήριξη HDMI 2.1, η AG274UXP είναι πλήρως συμβατή με τις κονσόλες νέας γενιάς, οι οποίες μπορούν να αποδώσουν 4K @ 120 Hz και να υποστηρίξουν μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης. Το σκίσιμο και το τραύλισμα τόσο σε κονσόλες όσο και σε υπολογιστή εξαλείφονται καθώς είναι συμβατή με G-SYNC.

Για τους πιο σκληροπυρηνικούς gamers και esports παίκτες που χρειάζονται τα υψηλότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο που είναι δυαντόν, αλλά παρόλα αυτά δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς στην ακρίβεια των χρωμάτων, τότε η G-SYNC ULTIMATE οθόνη AG274QG είναι απλά τέλεια. Η AG274QG 27’’διαθέτει γρήγορο IPS panel με ανάλυση QHD (2560 x 1440) και ρυθμό ανανέωσης έως και 240 Hz για να προσφέρει απίστευτα λεπτομερές και ομαλό παιχνίδι. Με χρόνο απόκρισης 1 ms GtG, το ghosting είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο και οι λάτρεις του λανθάνοντα χρόνου μεταφοράς μπορούν ακόμη και να μετρήσουν τον λανθάνοντα χρόνο του συστήματός τους χάρη στον ενσωματωμένο NVIDIA Reflex Analyzer. Συνδέοντας ένα ποντίκι που υποστηρίζεται από Reflex, όπως το GM500 της AOC, ο analyser μπορεί να δώσει στους χρήστες άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τον λανθάνοντα χρόνο του συστήματος. Οι πλούσιες, ζωντανές εικόνες είναι επίσης ένα από τα δυνατά σημεία της AG274QG. Με 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα, κάλυψη 98% της γκάμας DCI-P34, η AG274QG υποστηρίζει επίσης DisplayHDR 600 για να εμφανίζει εντυπωσιακό έντονο ηλιακό φως και τρομακτικές βαθιές σκιές ταυτόχρονα. Η πιστοποίηση NVIDIA G-SYNC ULTIMATE σημαίνει ότι η οθόνη χρησιμοποιεί έναν κορυφαίο επεξεργαστή NVIDIA G-SYNC για να εγγυάται ζωντανό HDR, εξαιρετική αντίθεση και εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση για μια εντυπωσιακή, καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού. Η οθόνη διαθέτει επίσης την ίδια βραβευμένη σχεδίαση και την Shadow Shield.

Και οι τρεις οθόνες είναι επίσης εξοπλισμένες με μια ευέλικτη βάση ρυθμιζόμενη σε ύψος 120 χιλ. για άνετο gameplay. Ένας διανομέας USB 3.2 τεσσάρων θυρών, είναι ενσωματωμένος, για να βοηθήσει τους gamers να συνδέσουν περιφερειακά, όπως πληκτρολόγια, ποντίκια, φώτα ροής ή web κάμερες.

Οι οθόνες διαθέτουν επίσης φωτισμό RGB (Light FX) και προβολή του λογότυπου AGON που εισήχθη σε προηγούμενα μοντέλα AGON PRO για την αύξηση της εξατομίκευσης. To QuickSwitch controller, ένα ενσύρματο τηλεχειριστήριο, διαθέτει όλα τα μοντέλα για εύκολη προσαρμογή των χαρακτηριστικών του παιχνιδιού στην OSD. H OSD μπορεί επίσης να ελεγχθεί στην ίδια την οθόνη ή χρησιμοποιώντας το λογισμικό G-Menu (AG274QXM και AG274UXP).

Για να ολοκληρωθεί η οπτικοακουστική εμπειρία, όλα τα μοντέλα διαθέτουν δύο ηχεία 5 W που υποστηρίζουν DTS για καθαρό και πλούσιο ήχο. H AG274QXM και η AG274UXP διαθέτουν σύνδεση USB-C (παροχή ισχύος 65 W) και ενσωματωμένο διακόπτη KVM, η AG274UXP προσφέρει επίσης λειτουργία Picture-by-Picture. Για δημιουργούς περιεχομένου και live streamers που χρησιμοποιούν πολλούς υπολογιστές, αυτή η δυνατότητα διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ δύο Η / Υ ενώ γίνεται χρήση της ίδιας οθόνης και περιφερειακών ή κατοπτρισμός των smartphone μέσω USB-C όταν στριμάρουν παιχνίδια για κινητά.

H AGON PRO AG274QXM θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο του 2021 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 1049€.

Η AGON PRO AG274UXP θα είναι διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο του 2022 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 999€.

Η AGON PRO AG274QG θα είναι διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο του 2022 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 999€.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης