Το Google Stadia είναι πλέον διαθέσιμο σε επιλεγμένες χώρες και μέσα σε διάστημα λίγων ημερών έχει καταφέρει να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς εν τέλει δεν προσφέρει όλα όσα υποσχόταν ο κολοσσός της τεχνολογίας μέσα από τις παρουσιάσεις του.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε υποσχεθεί πως θα προσφέρει gameplay σε 4K ανάλυση και με ρυθμό ανανέωσης 60 fps, όμως όπως αποδείχθηκε κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά, το Red Dead Redemption II, ένα από τα εντυπωσιακότερα βιντεοπαιχνίδια των τελευταίων ετών, τρέχει με ρυθμίσεις που αγγίζουν αυτές του Xbox One X, αλλά παρ’ όλα αυτά το Stadia αδυνατεί να τρέξει τον τίτλο σε Native 4K και αντ’ αυτού, τρέχει σε 1440p.

Οι χρήστες που έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία αντιδρούν έντονα, καθώς η 4K ανάλυση είναι ένα από τα επί πληρωμή προνόμια της νέας πλατφόρμας και απαιτεί Pro συνδρομή. 

Όσον αφορά τα καρέ το δευτερόλεπτο (fps), η Google φαίνεται πως δεν έφτασε τον στόχο της ούτε και εκεί, καθώς το Red Dead Redemption II πέφτει πολύ συχνά στα 50 καρέ το δευτερόλεπτο (ενώ θα έπρεπε να παραμένει σταθερά στα 60).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίδοση της υπηρεσίας είναι ακόμα χειρότερη στο Destiny 2, αφού η μέγιστη ανάλυση της Stadia έκδοσης είναι 1080p, η οποία έπειτα κάνει upscale.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης