Ένας από τους πιο δυνατούς μήνες σε κυκλοφορίες, ο Μάιος, έφερε μαζί του κάποιες μικρές αλλαγές στις κορυφαίες πωλήσεις στον τομέα των video games. Η ελληνική αγορά παραμένει πιστή στους τίτλους που συνεχίζουν επιτυχημένη πορεία τους και την υπόλοιπη χρονιά, με το FIFA 17 να περνά και πάλι πρώτο στα charts.

Injustice 2 (PlayStation 4 / Xbox One)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Grand Theft Auto V βρίσκεται στη δεύτερη θέση διεκδικώντας μια θέση στα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών, καθώς έχει κυκλοφορήσει από το 2013 σε PS3 / Xbox 360, ενώ η έκδοση που βρίσκεται στα charts είναι του PS4 που κυκλοφορεί από το 2014! Η Rockstar με συνεχείς βελτιώσεις και προσθήκες όμως στο GTA Online κρατά τους fans, αλλά κερδίζει και νέους.

Δείτε τη δεκάδα:

Τα υπόλοιπα blockbusters της χρονιάς (NBA 2K17, PES 2017, Minecraft: PS4 Edition) συμπληρώνουν τις παρακάτω θέσεις, με το Battlefield 1 να έχει κερδίσει τη θέση του στις καρδιές των gamers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω βλέπουμε και πάλι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς (και όχι μόνο), το Horizon Zero Dawn, την PS3 έκδοση του NBA 2K17, αλλά και την επάνοδο του Need for Speed του 2015, που εμφανίστηκε ξανά στη δεκάδα.

Το νέο παιχνίδι του Μαΐου ήταν o fighting τίτλος της NetherRealm Studios (Mortal Kombat series), Injustice 2, που πλασαρίστηκε στην 8η θέση. Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας για τον τίτλο ΕΔΩ.

Ταυτότητα της έρευνας
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.

Σχετικά με τη GfK
Η GfK αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη στην παροχή πληροφοριών σχετικά με την αγορά και τους καταναλωτές, που επιτρέπει στους πελάτες της να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις. Περισσότεροι από 13.000 ειδικοί έρευνας αγοράς συνδυάζουν το πάθος τους με την μακρά εμπειρία της GfK στην επιστημονική διαχείριση δεδομένων. Αυτό επιτρέπει στην GfK να προσφέρει υψηλού επιπέδου γνώση σε παγκόσμιο επίπεδο και να τη συνδυάζει με γνώση της τοπικής αγοράς σε πάνω από 100 χώρες. Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και επιστημονικές μεθόδους, η GfK μετατρέπει τα “big data” σε έξυπνες λύσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες και τις επιλογές των καταναλωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.gfk.com ή ακολουθήστε την GfK στο Twitter: https://twitter.com/GfK_en

Πηγή: GfK Hellas

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης