Ένα από τα πράγματα που ξέρουμε με σιγουριά για κάθε Σεπτέμβρη είναι ότι θα έρθει το νέο “μπασκετάκι” της 2K Sports και θα χορτάσουμε εικονικά καρφώματα και τρίποντα. Δεν είναι άδικα ένας από τους πιο πετυχημένους sports τίτλους των τελευταίων ετών, καθώς η ποιότητά του εντός και εκτός του γηπέδου είναι αδιαμφισβήτητη. Φέτος, η 2K όμως φαίνεται να πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα…

Για να μάθετε περισσότερα για το NBA 2K18, πατήστε εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους τομείς που λάμπει κάθε χρόνο είναι αυτός των γραφικών. Από την πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε και στις κονσόλες νέας γενιάς, με το NBA 2K14, τρίβαμε τα μάτια μας. Ήταν από τους πρώτους τίτλους που φαινόταν ξεκάθαρα το χάσμα γενεών, ανάμεσα σε PS3 και PS4 και ανάμεσα σε Xbox 360 και Xbox One.

Αν δείτε για πρώτη φορά το παιχνίδι, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας. Σίγουρα θα νομίζετε ότι ανοίξατε καταλάθος την τηλεόραση και παρακολουθείτε κάποιον αγώνα. Μέχρι να αντιληφθείτε τα γνωστά εικονίδια που ξεχωρίζουν στην εικόνα ένα video game, όπου και πάλι θα θέλετε να εστιάσετε καλύτερα για να εντοπίσετε λεπτομέρειες και ότι πρόκειται για κάτι… ψεύτικο! Αυτό είναι και ο ορισμός του φωτορεαλισμού. Τα video games διατηρούν σταθερή πορεία προς τα εκεί και από παιχνίδια όπως τη σειρά NBA 2K είναι που αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η εποχή έχει φτάσει.

Δεν μας πιστεύετε; Δείτε μόνοι σας. Ποιος άλλος πιο αναγνωρίσιμος παίκτης του NBA αυτή τη στιγμή από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο παίκτης των Milwaukee Bucks είναι ένας από τους δέκα καλύτερους παίκτες τους παιχνιδιού, σύμφωνα με τα στατιστικά τους (ratings) και μπορείτε να δείτε την εκπληκτική ομοιότητα του πραγματικού Γιάννη Αντετοκούνμπο με το μοντέλο του στο NBA 2K18 παρακάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη και πιο χαρακτηριστική διαφορά σε σχέση με τον περσινό τίτλο είναι η απεικόνιση των μυών των αθλητών, αλλά και ο ιδρώτας που τρέχει στα χέρια τους, που δεν ήταν ορατός πέρυσι, ενώ τα μαλλιά των παικτών φαίνονται πιο αληθινά από ποτέ.

Οι ομοιότητες των αθλητών έχουν επιτευχθεί μέσω σάρωσής τους από τεχνολογία του Pixelgun Studio. 146 κάμερες χρησιμοποιούνται για να καταγράψουν κάθε λεπτομέρεια από τα πρόσωπα μέχρι τα τατουάζ των παικτών. H ομάδα της 2K καταγράφει διάφορες εκφράσεις των παικτών για να λάβουν πληροφορίες για κάθε ρυτίδα του προσώπου τους!

Στο 2K18 έχουν δημιουργήσει ξανά με ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια και περισσότερες πληροφορίες τα πρόσωπα και τα σώματα πολλών παικτών. Δεν υπάρχει πλέον κάποιο στάνταρ σώμα αθλητή, πάνω στο οποίο πατούν. Ο καθένας είναι μοναδικός με τα δικά του ανατομικά στοιχεία.


Αντίστοιχη προσοχή έχει δοθεί και στις λεπτομέρειες της κάθε φανέλας. Ειδικές διαδικασίες για την πιστότητα του κάθε χρώματος, αλλά διαφορετική εφαρμογή πάνω στο σώμα κάθε παίκτη.

Το NBA 2K18 είναι το παιχνίδι που υπενθυμίζει πού έχουν φτάσει οι τεχνολογίες γραφικής απεικόνισης των video games. Δεν σταματά όμως εκεί. Υπάρχει λόγος που αποκαλείται “ο βασιλιάς των γηπέδων”, καθώς το gameplay του είναι εξίσου άψογο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό στο Review μας.

Το NBA 2K18 κυκλοφορεί ήδη σε PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 3 και Xbox 360, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και στο Nintendo Switch στις 17 Οκτωβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης