Του Παύλου Κρούστη

Δείτε το πρόγραμμα των παρουσιάσεων της E3, πατώντας εδώ.

Για ποιον λόγο είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουν οι εταιρείες ότι όλο το hype που θα χτίστει για τα παιχνίδια τους ξεκινάει από αυτό ακριβώς το σημείο, την παρουσίαση της Ε3; To ίδιο hype είναι αυτό που θα αναπτυχθεί και θα οδηγήσει τις πωλήσεις των παιχνιδιών τους. Κάποιες χρονιές το πιάνουν. Άλλες, όχι τόσο. Φέτος, οι κυρίες EA, Square Enix και Ubisoft έφτασαν χωρίς κρυφούς άσους στο μανίκι και E3 χωρίς κρυφό άσο σημαίνει μικρή δυναμική στην απήχηση. Τα επίπεδα αυτά δεν αυξάνονται με τις ζωντανές εκτελέσεις μουσικών κομματιών επί σκηνής, αυτά είναι απλά για να γεμίσει ο χρόνος και να πούμε ότι περάσαμε όμορφα.

Η Ubisoft τα τελευταία χρόνια στην E3 παρουσιάζει λιγότερες εκπλήξεις, ώσπου φέτος, δεν έφερε καμία. Απορίας άξιο είναι ότι η ίδια εταιρεία είναι αυτή που μας έριξε τα σαγόνια στο 90′ της παρουσίασής της στην E3 2012 και που για τα επόμενα λίγα χρόνια βρήκε μια συνταγή, κλείνοντας κάθε press conference με τους fans της να έχουν ένα χαμόγελο από άκρη σε άκρη. Φαίνεται ότι πέρασαν αυτές οι εποχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τώρα έχουμε μια άβολη στιγμή με Miyamoto και όλες τις ανακοινώσεις που περιμέναμε. Ευτυχώς, δεν έπεσε το επίπεδο σε στάδια Square Enix, που βλέπαμε ξανά τα ίδια trailers, συν του ότι οι προτάσεις της Ubisoft χαρακτηρίζονται και από μια καλή ποικιλία για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον μεγαλύτερης μερίδας gamers. Το αποτέλεσμα όμως ήταν μια πολύ πολύ πολύ πολύ μέτρια παρουσίαση.
Ναι, ωραίο το Beyond Good & Evil 2, αλλά παλι δεν είδαμε ικανοποιητικό κομμάτι και το pre-alpha στάδιο μας έκανε όλους πάλι να γελάσουμε. Το Skull & Bones φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά ακόμα μοιάζει με AC τίτλος. Ναι, ωραίο το AC Odyssey, αλλά ίσως έπρεπε να διαφοροποιηθεί περισσότερο από το Origins. Ωραία όλα τα παιχνίδια της, όμως θέλαμε και κάτι άλλο. Πού είναι το Splinter Cell;

Δείτε εδώ την παρουσίαση:

Δείτε όλα τα trailers και τις ανακοινώσεις:

– Beyond Good and Evil 2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Trials Rising

– Tom Clancy’s The Division 2 (Κυκλοφορία: 15 Μαρτίου 2019)

– Mario + Rabbids: Donkey Kong Adventure (DLC) (Κυκλοφορία: 26 Ιουνίου 2018)

– Skull & Bones (Κυκλοφορία: 2019)

– Assassin’s Creed Odyssey (Κυκλοφορία: 5 Οκτωβρίου 2018)

– Transference (Κυκλοφορία: Φθινόπωρο 2018)

– Starlink: Battle for Atlas (Κυκλοφορία: 16 Οκτωβρίου 2018)
Θα κυκλοφορήσει σε PlayStation 4, Xbox One, PC, αλλά και στο Nintendo Switch με αποκλειστικό περιεχόμενο Starfox.

– For Honor
Νέο update για το παιχνίδι, που θα είναι το πιο μεγάλο και φιλόδοξο ως τώρα. Ονομάζεται Marching Fire και θα γίνει διαθέσιμο στις 16 Οκτωβρίου 2018. Επίσης, μέχρι τις 18 Ιουνίου είναι διαθέσιμη δωρεάν η starter edition του παιχνιδιού για PC.

– The Crew 2 (Κυκλοφορία: 29 Ιουνίου 2018)
Διαθέσιμη η ανοιχτή beta από τις 21-24 Ιουνίου για PS4, Xbox One, PC.

– Just Dance 2019 (Κυκλοφορία: Οκτώβριος 2018)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης