Αναμένεται μεγάλη συνεργασία Microsoft - Nintendo

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 17:22
Αναμένεται μεγάλη συνεργασία Microsoft - Nintendo

Απ' ό,τι φαίνεται, η Microsoft ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια συμφωνία με τη Nintendo που δεν θα περίμενε κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού Direct Feed Games, η Microsoft αυτή τη στιγμή αναπτύσσει τη συνδρομητική της υπηρεσία, Xbox Games Pass, για το Nintendo Switch.

H υπηρεσία θα βασίζεται αποκλειστικά στο xCloud game streaming tech της Microsoft, το οποίο θα επιτρέπει στο Switch να stream-άρει παιχνίδια του Xbox One μέσω μια εφαρμογής.

Το Xbox Games Pass ως τώρα απευθυνόταν σε χρήστες Xbox One και PC, οι οποίοι μπορούν να κατεβάσουν τα 100+ (αυτήν τη στιγμή πάνω από 200) και να παίξουν ελεύθερα όποιο θέλουν για όσο διαρκεί η συνδρομή τους. Η υπηρεσία στο Switch όμως φαίνεται ότι θα συνδυαστεί με την τεχνολογία streaming της Microsoft.

Το Nintendo Switch από μόνο του δεν διαθέτει το hardware για να τρέξει πολλά από τα παιχνίδια του Xbox One. Η λύση σε αυτό είναι το game streaming. Στην Ιαπωνία ήδη έχουν εμφανιστεί δύο περιπτώσεις παιχνιδιών που τρέχουν κατά αυτόν τον τρόπο στο Switch: το Resident Evil 7 και το Assassin's Creed Odyssey.

Το game streaming αποτελεί το μέλλον του gaming, καθώς οι γρήγορες συνδέσεις θα είναι το μόνο προαπαιτούμενο από τεχνικής πλευράς που θα χρειάζεστε για να παίξετε οποιοδήποτε παιχνίδι στην καλύτερη μορφή του (με τις υψηλότερες ρυθμίσεις), χωρίς να έχετε κάποιον υπολογιστή με υψηλά χαρακτηριστικά. Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση με το Switch και την Microsoft, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες.

Το GameInformer, έγκριτο site του χώρου, επιβεβαιώνει τα ίδια στοιχεία από δικές του πηγές, προσθέτοντας ότι θα γίνει κάποια ανακοίνωση μέσα στη χρονιά.

Επιπρόσθετα, αναφέρουν ότι η Microsoft σκοπεύει να φέρει κάποια από τα δικά της παιχνίδια στο Switch (όχι streaming, αλλά με τον συμβατικό τρόπο), όπως το Ori and the Blind Forest. Κάτι αντίστοιχο έχει ξαναγίνει στο παρελθόν με την κυκλοφορία του Minecraft.

Αν επαληθευτούν τα παραπάνω, προχωράμε σε νέα πραγματικότητα για το gaming και ίσως και για το τέλος των κονσολών όπως τις γνωρίζουμε.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 18:36