1821: Αγώνας για την Ελευθερία - Παίξτε δωρεάν το παιχνίδι της Ελληνικής Επανάστασης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, 16:47
1821: Αγώνας για την Ελευθερία - Παίξτε δωρεάν το παιχνίδι της Ελληνικής Επανάστασης

Πριν από 20 χρόνια, μια κατά βάση ελληνική ομάδα ανάπτυξης video games δημιούργησε ένα παιχνίδι στρατηγικής που είχε ως θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η ομάδα αυτή ονομαζόταν Metal Fin και πλέον έχει μετονομαστεί σε Icehole Games.
 

Το "1821: Αγώνας για την Ελευθερία" απέκτησε με τα χρόνια ένα δικό του κοινό, το οποίο ασχολείται ακόμη και σήμερα με το παιχνίδι. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό τίτλο που μπορεί να μην ήταν τεχνικά άρτιος ακόμη και για την εποχή που κυκλοφόρησε, όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη θεματολογία του, αλλά και για το "ρεαλιστικό" του gameplay.
 

 

Έχουμε έναν turn-based strategy τίτλο, που βάζει τον παίκτη να διαχειριστεί τις σκόρπιες ελληνικές δυνάμεις στον χάρτη της Ελλάδας να οργανωθούν και να ελευθερωθούν από τον ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η διαχείριση περιλαμβάνει τόσο οικονομικούς, όσο και στρατιωτικούς πόρους που θα χρειαστούν για τον Ελληνικό Αγώνα της Επανάστασης.
 

 

Το παιχνίδι διατίθεται πλέον δωρεάν μέσω του site της Icehole και μπορείτε να το κατεβάσετε από αυτήν τη σελίδα. Το μέγεθός του είναι στα 137 MB. Είναι σε μορφή αρχείου rar, από όπου μπορείτε να εξάγετε τα αρχεία του παιχνιδιού μέσω του Winrar και στη συνέχεια για να παίξει, αρκεί να εκτελέσετε το αρχείο "1821.exe".Δυστυχώς, ο τίτλος έχει προβλήματα σε περιβάλλον Windows 10, όμως τρέχει απροβλημάτιστα σε Windows 7 και Windows 8.1, σύμφωνα με την εταιρεία. Η ίδια η Icehole έχει υποσχεθεί μια νέα επετειακή έκδοση που θα λύνει όλα τα προβλήματα και θα τρέχει σε MacOS και Linux, η οποία αναμένεται σύντομα.


Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, 16:47