Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα τριμήνου και ενημέρωσε ότι έφτασε τις 100 εκατομμύρια αποστολές PlayStation 4 (πωλήσεις σε retailers). Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα, καθότι κατάφερε να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό πιο γρήγορα από κάθε άλλη gaming κονσόλα στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά επιτυχημένων PS2 και Nintendo Wii. Το PlayStation 2 έφτασε αυτό το νούμερο σε 5 χρόνια και 9 μήνες, ενώ το PS4 σε 5 χρόνια και 7 μήνες.
 

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το διάστημα από 1η Απριλίου έως 30 Ιουνίου έφτασε τα 3,2 εκατ. σε πωλήσεις σε καταστήματα, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμη ισχυρή ζήτηση για κονσόλες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Οι αποστολές είδαν μια ελαφριά πτώση προς το τέλος του οικονομικού έτους, φτάνοντας τα 17,8 εκατομμύρια σε σχέση με τα 19 εκατομμύρια της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Για το φετινό οικονομικό έτος, η Sony προσβλέπει σε 15 εκατομμύρια μονάδες.

Μετά την επιτυχία στην παρούσα γενιά, ο πήχης έχει ανέβει για το επερχόμενο PlayStation 5, παρότι δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία για την κυκλοφορία της νέας κονσόλας.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης