Συνέντευξη: Κλεωνάντα Χρουμπ

Ο Χρήστος Αποστόλου, είναι ένας πολύ φιλόδοξος προγραμματιστής, που μίλησε στο zougla.gr για την πρωτοπόρα εφαρμογή του, που διατίθεται δωρεάν στο ευρύ κοινό, με την οποία μπορεί κανείς να βοηθηθεί ή να βοηθήσει κάποιον με αυτοκτονικές τάσεις και σκέψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χρήστος μπορεί να είναι 25 ετών, έχει ήδη όμως καταφέρει να δημιουργήσει 6 εφαρμογές ιδιαίτερα καινοτόμες για τα ελληνικά δεδομένα. Κάποιες από αυτές έχουν ως στόχο την στήριξη και την βοήθεια ευάλωτων -και όχι μόνο- ατόμων, που βρίσκονται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, ενώ οι άλλες αποσκοπούν στην ενίσχυση και την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης στον πολίτη. 

Πρόσφατα δημιούργησε την πρώτη ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών την «Γέφυρα ΖΩΗΣ», με την οποία μπορεί κανείς να διαχειριστεί τις αυτοκτονικές σκέψεις του ή να ενημερώσει αρμόδιους φορείς για κάποιον άλλον, που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Ο ίδιος μίλησε αναλυτικά στο zougla.gr για το σκεπτικό πίσω από την δημιουργία του app, τον τρόπο που λειτουργεί και πως μπορεί κανείς να το «κατεβάσει» (σ.σ.download). 

Αναφέρθηκε επίσης, για τις άλλες δύο εφαρμογές κοινωνικού περιεχομένου, τις οποίες εμπνεύστηκε από τη περίοδο της καραντίνας, όπου η ενδοοικογενειακή βία ήταν σε έξαρση, δημιουργώντας έτσι το «PANICosGR» και το «ΚΟ.Δ.Ε.Π. Βοήθεια». Ειδικότερα, η πρώτη εφαρμογή είναι ένας «συναγερμός» που επιτρέπει σε κάθε άτομο, που χρειάζεται άμεσα βοήθεια να στείλει γρήγορα και αθόρυβα ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα βοήθειας σε άλλο άτομο της επιλογής του. Η δεύτερη εκπέμπει πάλι ένα σήμα κίνδυνου, αλλά είναι σε συνεργασία με την Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.). Οι συγκεκριμένες εφαρμογές απευθύνονται από θύματα ενδοοικογενειακής βίας, που ψάχνουν διέξοδο, μέχρι ορειβάτες, που βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως μίλησε, για τις τρείς εφαρμογές του, που άπτονται στην σφαίρα της οικολογίας και της φυσιολογίας. Ειδικότερα, εξήγησε πως το σκεπτικό πίσω από το «Counter Agriculture» ήταν να βοηθήσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να βελτιστοποιήσουν την παραγωγή μέσω διαφορετικών πλαισίων δεδομένων. 

Επιπλέον, έχοντας λατρέψει την ελληνική φύση αφιέρωσε χρόνο στη δημιουργία του «Natage»που έχει «να κάνει περισσότερο με μία εγκυκλοπαίδεια», όπως εξήγησε ο ίδιος σχετικά με τη ντόπια πανίδα και χλωρίδα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην «ΦύτεψεΤΟ!» κάνοντας λόγο για μια από τις σημαντικότερες εφαρμογές του, που στοχεύει σε μια συνεχή διαδικασία εκπαίδευσης ατόμων κάθε ηλικίας, ώστε να διαμορφωθούν υπεύθυνοι πολίτες που θα ασχολούνται ενεργά με οικολογικά ζητήματα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης