Λευτέρης Ξυκομηνός

Η έλευση των Windows 10 άνοιξε νέους ορίζοντες για λεπτά και άκρως εξυπηρετικά tablet, με την Microsoft να κάνει την αρχή δια των Surface 4 και Surface Book. Φυσικά μια μεγάλη εταιρεία σαν την Toshiba δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω στις πρόσφατες εξελίξεις, απεναντίας εισήλθε στην αρένα με πολύ ανταγωνιστικές διαθέσεις. Η Toshiba Ευρώπης παρουσίασε το «dynaPad», ένα μοναδικό Windows 10 tablet που επαναπροσδιορίζει την πένα και το χαρτί. Το dynaPad όταν είναι σε διάταξη tablet έχει πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά και βάρος 569 γραμμάρια, χαρακτηριστικά που το καθιστούν το λεπτότερο και ελαφρύτερο Windows 10 tablet στον κόσμο στην κατηγορία των 12 ιντσών οθόνης. Το dynaPad μετατρέπεται σε φορητό PC με το συνημμένο ελαφρύ και λεπτό πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν την πλήρη εμπειρία ενός φορητού υπολογιστή, όπως για παράδειγμα την χρήση του Microsoft Office. Χωρίς υπερβολή, το dynaPad όντας σχεδιασμένο για να προωθεί τη δημιουργικότητα και να ενισχύει την παραγωγικότητα, μέλλεται να αποτελέσει την απόλυτη επιλογή για ψηφιακό notebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσική εμπειρία γραψίματος

Το Toshiba dynaPad έχει σχεδιαστεί με πρότυπο την άνετη γραφή με πένα και χαρτί, αναπαριστώντας ακόμη και το κοινό B5 μέγεθος ενός σημειωματαρίου. Για να επιτευχθεί αυτό, περιλαμβάνεται ένα Active Electro-Static (AES) stylus με ακρίβεια θέσης της WACOM, που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει την πίεση στην πένα, είτε αυτή είναι αιχμηρή, είτε επιφανειακή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατηρούν οι χρήστες τον προσωπικό τους τρόπο γραφής ενώ κρατούν σημειώσεις, σχολιάζουν έγγραφα, γράφουν αφηρημένα ή σχεδιάζουν, ενώ προσδίδεται λεπτομέρεια και ακρίβεια. Ακόμη και τα άσκοπα λάθη αποφεύγονται χάρη στην προσθήκη της λειτουργίας palm-rest rejection στην οθόνη του tablet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συσκευή περιλαμβάνει επίσης, μια σειρά από αυθεντικές εφαρμογές Toshiba που επιτρέπουν στους χρήστες να συγκεντρώνουν, να οργανώνουν και να μοιράζονται σημειώσεις, εικόνες και αρχεία, όπως TruNote, TruCapture, TruRecorder, TruNote Clip και TruNote Share. Όλες οι αυθεντικές εφαρμογές Toshiba παρέχουν υποστήριξη για να αποθηκεύετε και να επικοινωνείτε το περιεχόμενο που θέλετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είτε πρόκειται για φωνητική εγγραφή μια συνάντησης, αποθήκευση μιας εικόνας κειμένου ή για επεξεργασία ενός απλού χειρόγραφου, η συλλογή εφαρμογών επιτρέπει στους χρήστες να διανέμουν το περιεχόμενό τους είτε ως email είτε ως PowerPoint μεταξύ πολλαπλών συσκευών.

Παράλληλα, το dynaPad είναι κατάλληλο τόσο για αριστερόχειρες όσο για δεξιόχειρες χρήστες, με εφαρμογές όπως το TruNote που προσαρμόζονται στον κανονικό σας τρόπο γραφής.

Ψηφιακό notebook – ενισχυμένη φορητότητα

Όντας το λεπτότερο και πιο ελαφρύ Windows 10 tablet με οθόνη 12 ιντσών (30 εκ.) στον κόσμο, το dynaPad είναι ιδανικό για χρήση σε κάθε περιβάλλον και ακόμη πιο ευέλικτο με το ελαφρύ πληκτρολόγιο που περιλαμβάνεται. Με έξυπνο σώμα από Satin Gold άνθρακα, το νέο ψηφιακό notebook διαθέτει το ιδανικό περίβλημα για φορητή χρήση, με τέσσερις φορές περισσότερη ακαμψία από μια συμβατική δομή. Όταν χρησιμοποιείται ως φορητό PC με σύνδεση μαγνητών, οι χρήστες απολαμβάνουν ένα άνετο πληκτρολόγιο με ύψος 19 mm και βύθιση πλήκτρων 1.5 mm για εύκολη πληκτρολόγηση. Το tablet και το πληκτρολόγιο συνδέονται αόρατα μεταξύ τους με μαγνήτες για εύκολη αποθήκευση και προστασία της οθόνης, ενώ η πένα WACOM AES τοποθετείται στα πλαϊνά του tablet.

To dynaPad διαθέτει οθόνη WUXGA+ με ανάλυση 1920 x 1280, για έντονη καθαρότητα και λεπτομέρεια σε φωτογραφίες, βίντεο ή έγγραφα εργασίας. Η μη ανακλαστική επικάλυψη στην οθόνη βελτιώνει την καθαρότητα, δημιουργώντας ευανάγνωστα κείμενα. Επιπλέον, περιλαμβάνεται ενισχυμένη διπλή επικάλυψη για τη μείωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και των αντανακλάσεων, ενώ διατηρείται η υψηλή ευαισθησία που βελτιώνει τις επιδόσεις της πένας.

Τέλος, το Toshiba dynaPad θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης