Θυμάσαι κάποτε που άνοιγες τον υπολογιστή σου και ήθελες να σερφάρεις στο ίντερνετ, όμως ακόμη και μικρά αρχεία φωτογραφιών κατέβαιναν πίξελ-πίξελ με μόλις μερικά kilobits ανά δευτερόλεπτο; Τα χρόνια πέρασαν και δίκτυα εξελίχθηκαν με αναβαθμίσεις αρχικά στις προϋπάρχουσες γραμμές χαλκού, αλλά στη συνέχεια μέσω των δικτύων οπτικών ινών, ώσπου πλέον δεν κατεβάζεις με Kbps (Kilobit ανά δευτερόλεπτο),όπως μετρούσαμε τότε, αλλά ούτε καν με Mbps (Megabits ανά δευτερόλεπτο), ήρθε η ώρα πλέον για το 1Gbps, μέσω του δικτύου COSMOTE Fiber!


 
1.800.000 πολίτες έχουν πρόσβαση σε 1Gbps, μέσω COSMOTE Fiber

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όμιλος ΟΤΕ πέρασε στο επόμενο μεγάλο βήμα του πλάνου αναβάθμισης της χώρας, δημιουργώντας υπερσύγχρονες υποδομές οπτικής ίνας, που θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών και θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Προχωρώντας σε μία επένδυση που ξεπερνά τα 3 δισ. Ευρώ, ο Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε να φέρει την οπτική ίνα (FTTH) σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το 2027. Είναι η μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές δομές που έχει γίνει στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και μέσω αυτής θα καλυφθούν σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι! 

Ήδη, σήμερα περισσότεροι από 1.800.000 πολίτες μπορούν να απολαύσουν τις ασύλληπτες δυνατότητες του 1Gbps μέσω του COSMOTE Fiber. Σαφώς, μέσω της ενίσχυσης αυτής βελτιώνονται οι επιδόσεις της χώρας στους διεθνείς δείκτες, ενώ συμβάλλει στη βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI, αφού η εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps ενισχύει την κάλυψη υπερ-υψηλών ταχυτήτων.


 
Η ασύγκριτη εμπειρία του Fiber to the Home

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπέρτατες ταχύτητες του 1Gbps δεν αναβαθμίζουν απλά την ψηφιακή σου εμπειρία, αλλά ολόκληρη την καθημερινότητά σου. Στην πρίζα του σπιτιού σου φτάνει 100% οπτική ίνα, προσφέροντάς σου εγγυημένη ταχύτητα και απρόσκοπτη εμπειρία διασύνδεσης: το download των αρχείων σου γίνεται σε δευτερόλεπτα, το video streaming δεν σταματά πουθενά, ενώ και το online gaming γίνεται χωρίς lag-άρισμα. Παράλληλα, μπορείς να συνδέσεις όλες τις έξυπνες συσκευές του οικιακού δικτύου σου ταυτόχρονα, να stream-άρεις 4Κ κι όλα να λειτουργούν άψογα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Η digital εμπειρία επεκτείνεται και στην επιχείρησή σου, όπου πλέον θα μπορείς να αξιοποιήσεις την τεχνολογία στο έπακρο, με υπερ-υψηλές και σταθερές ταχύτητες internet, ώστε να ανταγωνιστείς με ίσους όρους τη διεθνή αγορά. Οι νέες ταχύτητες βοηθούν την καθημερινότητα των επιχειρήσεων σε σημαντικούς κλάδους, όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία και η Κτηνοτροφία, ενώ νέες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Εικονική και η Επαυξημένη Πραγματικότητα μπορούν να επωφεληθούν από τις απίστευτα γρήγορες ταχύτητες και τη σταθερότητα, συνδυάζοντας την αξιοπιστία του νέου δικτύου με την αιχμή της τεχνολογίας για τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Για εγγυημένες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps στο σπίτι μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ κι όσοι έχουν τη δική τους επιχείρηση, μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες τους, εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης