Η αίσθηση που προσφέρει η «μεγάλη οθόνη», όπως τα παλαιότερα χρόνια αποκαλούνταν ο κινηματογράφος, σίγουρα δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Η οικιακή εμπειρία που μπορεί να φτάσει πιο κοντά, αναμφισβήτητα είναι αυτή του προβολέα (projector). Βέβαια, μια τέτοια συσκευή απαιτεί κάποιες ιδιαίτερες προϋποθέσεις, κυρίως ανάμεσά τους την ύπαρξη επάρκειας χώρου, καθώς είναι αναγκαστική μια σχετική απόσταση από τον προβολέα έως τον τοίχο ή το ειδικό πανί που θα προβληθεί η ταινία ή το περιεχόμενο που επιθυμούμε. Σε αρκετές όμως περιπτώσεις, ενώ η διάθεση αλλά και η οικονομική δυνατότητα απόκτησης ενός προβολέα υπάρχει, ο συχνός «σκόπελος» έγκειται στην απουσία εύρους χώρου στον οικιακό χώρο.

Ο βιντεοπροβολέας «4K Ultra Short Throw» της Sony έρχεται να αλλάξει αυτά τα δεδομένα, όντας μια συσκευή προβολής εξαιρετικής ποιότητας, πρωτοποριακού design και χρήσιμων δυνατοτήτων. Ο προβολέας παρουσιάστηκε στο Μιλάνο τον Απρίλιο και στα πλαίσια της εβδομάδας «Design», τοποθετώντας χρονικά την διάθεσή του στο ερχόμενο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος βιντεοπροβολέας (με κωδική ονομασία «LSPX-W1S») αποτελεί την ενσάρκωση της φιλοσοφίας των προϊόντων Sony Life Space UX, αποτελώντας το πρώτο βήμα για μια καινούργια εμπειρία χρήστη, που θα μετατρέπει το χώρο διαμονής σε ένα εμπλουτισμένο βιωματικό περιβάλλον. Ως γνωστό, η Sony διαθέτει πλούσια κληρονομιά στο design, συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής παράλληλα με την δεξιοτεχνία επί σχεδόν εβδομήντα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερο design

Ο βιντεοπροβολέας 4K Ultra Short Throw «παντρεύει» την υψηλή τεχνολογική απόδοση με τον κομψό σχεδιασμό σε μια συσκευή που είναι εύκολη στη χρήση. Αξιολογώντας την σημασία του περιορισμένου οικιακού χώρου, ο νέος προβολέας το μοναδικό που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί στο κάτω μέρος ενός τοίχου! Κατόπιν, μπορείτε να απολαύστε ταινίες και αγώνες ή ότι άλλο επιθυμείτε με ανάλυση 4K Ultra High-Definition (τέσσερις φορές η ανάλυση του Full HD), από μια «οθόνη» διαστάσεων 147 ιντσών.

Ο βιντεοπροβολέας, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε με το «Red Dot Award» (Product Design 2015, Best of the Best) και το βραβείο σχεδιασμού «iF 2015», μετατρέπει τον αχρησιμοποίητο χώρο του τοίχου σε καμβά μεγάλου μεγέθους, μεταβάλλοντας τον οικιακό χώρο σε εξελισσόμενο περιβάλλον.

Πέρα από τα πλαίσια μιας ταινίας ή αθλητικού περιεχομένου, ο νέος προβολέας δύναται να μετατρέψει έναν κενό τοίχο σε «παράθυρο ψυχαγωγίας» υψηλής ανάλυσης, μετατρέποντάς τον σε τοίχο μια γκαλερί όπου προβάλλονται έργα τέχνης ή ακόμα και εικονικά παράθυρα σε μακρινά μέρη, προσφέροντας μοναδικά φαντασμαγορικές εμπειρίες ψυχαγωγίας. Ο βιντεοπροβολέας χρησιμοποιεί μια πηγή φωτός λέιζερ για να δημιουργήσει μια εικόνα με εκπληκτική φωτεινότητα και ακρίβεια χρωμάτων, η οποία φτάνει στην κορύφωση της φωτεινότητας πιο γρήγορα από τους συμβατικούς λαμπτήρες βιντεοπροβολέων, ενώ διαρκεί δέκα φορές περισσότερο.

Παράλληλα, ο κομψός σχεδιασμός του βιντεοπροβολέα 4K Ultra Short Throw μοιάζει με έπιπλο, ώστε να εναρμονίζεται με το υπόλοιπο δωμάτιο και να μην αποτελεί «ξένο σώμα», φέροντας επίσης, ραφιναρισμένο φινίρισμα αλουμινίου για να προσφέρει αίσθηση υψηλής αισθητικής στο χώρο. Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια στις μονάδες ηχείων.

Εύκολη εγκατάσταση σε κάθε περιβάλλον

Ο βιντεοπροβολέας είναι εύκολος στην εγκατάσταση και το χειρισμό. Χάρη στη μοναδική του δυνατότητα να προβάλει από το κάτω μέρος του τοίχου, δεν χρειάζεται ειδική κατασκευή για την εγκατάστασή του όπως παλαιότεροι συμβατικοί βιντεοπροβολείς. Ακόμη πιο βολική εξυπηρέτηση, είναι ότι οι θεατές δεν χρειάζεται πια να ανησυχούν για το αν εμποδίζουν την προβολή ρίχνοντας την σκιά τους πάνω στην προβαλλόμενη εικόνα.

«Ο βιντεοπροβολέας 4K Ultra Short Throw προσφέρει μια εντελώς καινούργια και καινοτόμα εμπειρία ψυχαγωγίας, που μόνο η Sony μπορεί να προσφέρει» δήλωσε ο Thomas Issa, Product Manager. «Η ιδέα είναι να αφαιρεθούν τα συμβατικά όρια αναμιγνύοντας το στυλ του σπιτιού σας με την τεχνολογία, σε μια όμορφη και αδιάλειπτη εμπειρία. Η ζήτηση στην Ευρώπη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, έπειτα από την κυκλοφορία του προϊόντος στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε αυτόν τον επαναστατικό βιντεοπροβολέα στους πελάτες που αναζητούν κορυφαίο σχεδιασμό και καινοτομία προϊόντων».

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.sony.co.uk/pro/product/LSPX-W1S/?SM=PR&src=130415DisplaysCorpSMB_LifespaceUX__a3&cmp=scl-cc-10366

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης