Τα «παιδία παίζει» η γνωστή φράση, χαρακτηριστικό παράδειγμα της αττικής σύνταξης, που αφορά συνήθως τον παλιμπαιδισμό ενήλικων. Στον κόσμο της τεχνολογίας η λέξη «παιχνίδι» ή αλλιώς videogame, είναι από τις παλαιότερες – για την ακρίβεια μάλιστα, πρώτα εμφανίστηκαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στον οικιακό χώρο (1972) και μετά οι πρώτοι υπολογιστές (1976-1981). Οπότε, το να λέμε ότι κάποιος παίζει στον υπολογιστή του, είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό εδώ και δεκαετίες. Το σημαντικότερο στοιχείο για μια άρτια εμπειρία παιχνιδιού, είναι φυσικά η οθόνη, καθώς αυτή αναλαμβάνει να «βυθίσει» τον χρήστη στον απολαυστικό κόσμο έκαστου videogame. Σε αυτά τα πλαίσια η εταιρεία AOC παρουσιάζει τις πρώτες της gaming οθόνες με τις ονομασίες G2460PF και G2770PF , οι οποίες φέρουν την τεχνολογία «AMD FreeSync». Αυτή είναι μία ολοκληρωτικά «ανοιχτή» τεχνολογία που καθιερώνει τους δυναμικούς ρυθμούς ανανέωσης οθόνης, εξαλείφοντας τα φαινόμενα tearing και stuttering της εικόνας, ενώ επιτρέπει την απρόσκοπτη και ταχύτατη εισαγωγή οπτικού περιεχομένου. Το μόνο που χρειάζονται οι gamers είναι μία συμβατή κάρτα γραφικών AMD και τον οδηγό της (driver), για να απολαύσουν το ομαλότερο gaming που έχουν ζήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπληκτική Ομαλότητα

Το gaming πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλό και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τον απρόσκοπτο συγχρονισμό του επεξεργαστή (τσιπ) γραφικών και των ρυθμών ανανέωσης της οθόνης. Με την τεχνολογία AMD FreeSync αυτό γίνεται πραγματικότητα, χωρίς θυσίες στην απόδοση και κυρίως σε προσιτή τιμή. Η εν λόγω τεχνολογία προσφέρει εμπειρία gaming με μηδενικά φαινόμενα tearing και stuttering («σκίσιμο» και τρεμούλιασμα εικόνας), ενώ διατηρεί το ρυθμό καρέ (frames per second) και την ταχύτητα σε ανώτατο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία AMD FreeSync χρησιμοποιεί το βιομηχανικό πρότυπο DisplayPort Adaptive-Sync για να ενεργοποιήσει δυναμικούς ρυθμούς ανανέωσης, χαρακτηριστικό που σημαίνει ό,τι ο επεξεργαστής γραφικών ενημερώνει την οθόνη ταυτόχρονα με κάθε αποστολή νέας εικόνας σε αυτήν, επιτυγχάνοντας έτσι, τέλειο συγχρονισμό μεταξύ των δύο συσκευών. Η νέα αυτή τεχνολογία της AMD δεν απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό και διατίθεται με ανοικτά πρότυπα, χωρίς τέλη αδειών που αυξάνουν την τιμή του τελικού προϊόντος.

Gaming Χαρακτηριστικά με αξιώσεις

Οθόνες που προορίζονται για ανταγωνιστικό gaming πρέπει να διαθέτουν κορυφαίο ρυθμό ανανέωσης των 144 Hz και σε χρόνο απόκρισης 1 ms. Οι AOC οθόνες G2460PF και G2770PF υποστηρίζουν αυτά τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, διατηρώντας παράλληλα υπό έλεγχο φαινόμενα blurring (θολούρα) και tearing. Η AOC εφαρμόζει επίσης την τεχνολογία «i-Care», μειώνοντας την καταπόνηση και την κούραση των ματιών που είναι μπορεί να γίνει ενοχλητική μετά από συνεχόμενες ώρες gaming. Επίσης, στην ακούραστη εμπειρία συμβάλλει ιδιαίτερα η δυνατότητα προσαρμογής ύψους και κλίσης. Ταυτόχρονα, προσφέρεται υψηλό βάθος εικόνας και λεπτομέρεια χρησιμοποιώντας δυναμικό λόγο αντίθεσης. Η ενσωματωμένη Kensington Security Lock διατηρεί ασφαλή την οθόνη π.χ. κατά την διεξαγωγή LAN party, ώστε οι χρήστες να μπορούν να απομακρυνθούν από το παιχνίδι χωρίς άγχος.

Οι νέες AOC οθόνες G2460PF και G2770PF ενσωματώνουν όλα τα χαρακτηριστικά που θα προσφέρουν την βέλτιστη εμπειρία παιχνιδιού, ικανοποιώντας τόσο τα μικρά όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά, χαρίζοντας ακούραστες ώρες απόλαυσης videogames. Τέλος, οι οθόνες θα διατεθούν τον Σεπτέμβριο του 2015 με ενδεικτική τιμή 319 ευρώ για την G2460PF και 399 ευρώ αντίστοιχα για την G2770PF. Καλά παιχνίδια!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης