Πλέον η χρήση υπολογιστή έχει γίνει καθημερινή ανάγκη και κατ’ επέκταση οι ώρες μπροστά από μια οθόνη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα η κούραση των ματιών να φτάνει σε ιδιαίτερα ενοχλητικά επίπεδα στο τέλος της ημέρας. Σε αυτά τα πλαίσια, η εταιρεία AOC κατάφερε να μειώσει τις επιπτώσεις που συνεπάγονται από την υπερβολική έκθεση σε οθόνη υπολογιστή στη νέα γκάμα monitor της. Έτσι, οι νέες οθόνες 22 ιντσών (55,9 εκ.) και 24 ιντσών (61 εκ.) διαθέτουν τις καινοτόμες τεχνολογίες Anti-Blue Light και Flicker-Free. Καταπολεμώντας τις ανησυχίες για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία, όπως η δημιουργία προβλημάτων στον αμφιβληστροειδή και την ωχρά κηλίδα, η τεχνολογία Anti-Blue Light της AOC μειώνει περισσότερο από 90% τον επιβλαβή μπλε φωτισμό, χωρίς να επηρεάζεται η πιστότητα των χρωμάτων. Επιπλέον, η τεχνολογία Flicker-Free προστατεύει τους χρήστες από την κούραση των ματιών, η οποία χωρίς να γίνεται αντιληπτή δημιουργείται με το πέρας των ωρών συνεχόμενης χρήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μειώνοντας το μπλε φως – διατηρώντας τα πραγματικά χρώματα

Σύμφωνα με σημαντικό αριθμό στοιχείων, η υπερβολική έκθεση στον μπλε φωτισμό των συσκευών προβολής, προκαλεί προβλήματα στον αμφιβληστροειδή του ματιού, τα οποία συνδέονται άμεσα με τη διαμόρφωση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Δυστυχώς, τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι φθορά ή πλήρη απώλεια της κεντρικής όρασης. Προηγούμενες προσπάθειες για μείωση του επιβλαβούς μπλε φωτισμού περιορίζονταν ως επί των πλείστον στο λογισμικό, καθώς και στον αποκλεισμό του μέσω μηχανισμών φίλτρου, όπως τα ειδικά γυαλιά ή το γυάλινο κάλυμμα μπροστά από τις οθόνες. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες αναγκαστικά αποδέχονταν τις αρνητικές επιπτώσεις στην πιστότητα των χρωμάτων. Τα νέα Anti-Blue Light μοντέλα της AOC «E2276VWM6» και «E2476VWM6», βασίζονται σε μια ειδική τεχνολογία LED, η οποία μετατοπίζει την κορυφή μήκους κύματος από το επιβλαβές 450 nm στο ασφαλέστερο 460 nm. Έτσι, μειώνεται περισσότερο από 90% ο επιβλαβής μπλε φωτισμός και ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται η σωστή ποσότητα μπλε φωτός για την ακριβή αναπαραγωγή των χρωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύτερη υγεία ματιών με το Flicker-Free

Παράλληλα με την πρωτοποριακή τεχνολογία Anti-Blue Light, τα νέα μοντέλα της AOC E2276VWM6 και E2476VWM6, διαθέτουν ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει εμπειρία θέασης με μηδενικό τρεμόπαιγμα (γνωστό και ως «flickering»). Το τρεμόπαιγμα είναι ένα φαινόμενο που δημιουργείται όταν κατά τη διάρκεια ανανέωσης μιας LED οθόνης ρυθμίζονται τα επίπεδα φωτεινότητας, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τα μάτια και να προκαλέσει, χωρίς ο χρήστης να το αντιληφθεί, κόπωση των ματιών. Ως εκ τούτου, η λειτουργία Flicker FREE βοηθά στη μείωση προβλημάτων υγείας των ματιών, που μπορεί να προκληθούν από το flickering της οθόνης.

Δημιουργώντας μια όμορφη εμπειρία

Οι οθόνες E2276VWM6 και E2476VWM6 διαθέτουν μεγάλη ποικιλία χρήσιμων χαρακτηριστικών. Τα ιδιαίτερα ελαφριά μοντέλα, προσφέρουν ανάλυση 1920×1080 (Full HD) καθώς και ζωντανά, φωτεινά χρώματα. Επίσης, διαθέτουν για τους χρήστες Android, μια υποδοχή HDMI με λειτουργία MHL 2.0 (Mobile High-Definition Link). Δια αυτής, ο χρήστης μπορεί να προβάλλει απευθείας στη μεγάλη οθόνη 22 ή 24 ιντσών, περιεχόμενο από Android smartphone και tablet. Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της λειτουργίας MHL 2.0, είναι ότι με ένα μόνο καλώδιο τα περιφερειακά φορτίζονται ταυτόχρονα με την αναπαραγωγή ήχου, βίντεο, ή το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο. Επίσης, τα δύο μοντέλα είναι ιδανικά για εργασία, για προβολή γρήγορων σκηνών δράσης και gaming καθώς διαθέτουν εξαιρετικά μικρούς χρόνους απόκρισης, μόλις 1 ms και 2 ms.

Η AOC προσφέρει 3 χρόνια εγγύηση με υπηρεσία επί τόπου αντικατάστασης και για τα δύο μοντέλα. Οι οθόνες E2276VWM6 και E2476VWM6 με Anti-blue Light και Flicker-Free είναι διαθέσιμες στα καταστήματα με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα 139 και 159 ευρώ αντίστοιχα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Προδιαγραφές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης