Λευτέρης Ξυκομηνός

Η σύγχρονη σχολική τάξη, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία. Ποικίλες οι χρήσεις της τεχνολογίας, από υπολογιστές, είτε επιτραπέζιους ή φορητούς, είτε τύπου tablet, έως διαδραστικούς πίνακες και βιντεοπροβολείς. Ιδιαίτερα οι τελευταίοι έχουν πολλά οφέλη στην παρουσίαση ενός θέματος, καθώς η προσοχή εγκλωβίζεται από το θέαμα που αντικρίζει ο θεατής-μαθητής. Σε αυτά τα πλαίσια, η Epson ανακοίνωσε τις δύο νέες κάμερες εγγράφων ELPDC21 και ELPDC13, που συνδυάζονται ιδανικά με τους εκπαιδευτικούς βιντεοπροβολείς της Epson. Με την κάμερα Full HD (ανάλυση 1920x1080p), όλη η τάξη θα απολαμβάνει ευκρινείς, καθαρές εικόνες και βίντεο. Επίσης, χάρη στη δυνατότητα παράλληλης βιντεο-εξόδου, μπορεί να εξάγεται περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σε πολλές οθόνες ταυτόχρονα, όπως σε φορητό υπολογιστή, βιντεοπροβολέα και τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τις κάμερες εγγράφων ELPDC21 και ELPDC13 οι διδάσκοντες και οι εκπαιδευτές μπορούν να ζωντανεύουν τα μαθήματα με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο, ώστε να διατηρούν την αφοσίωση των μαθητών και να τους βοηθούν να επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Με την κάμερα Full HD, οι εικόνες θα είναι ευκρινείς και καθαρές, επιτρέποντας στους μαθητές να ξεχωρίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια. Μπορούν να προβάλλονται σε όλη την τάξη δύο πλήρεις σελίδες βιβλίου, χάρτες, λεπτομερή διαγράμματα και αντικείμενα 3D, χωρίς να χρειάζεται επανατοποθέτηση της κάμερας, χάρη στη μεγάλη περιοχή λήψης A3.
Ωστόσο, οι κάμερες ξεχωρίζουν εκτός στην προβολή εικόνων, αλλά και στο ρυθμό ανανέωσης οθόνης με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (frames per second), η αναπαραγωγή ροής βίντεο (streaming) θα είναι ομαλή με εντυπωσιακά καθαρή εικόνα και χωρίς το θάμπωμα που προκαλείται από την κίνηση. Όταν απαιτείται ευκρινής μεγέθυνση, για παράδειγμα κατά τη μελέτη ιστορικών κειμένων, στην κάμερα ELPDC21 το ψηφιακό και zoom και ο ενσωματωμένος φωτισμός LED, διασφαλίζουν ότι θα μπορείτε να δείτε ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Οι δύο κάμερες αποτελούν ιδανική λύση για μαθήματα φυσικών επιστημών, καθώς μπορούν να προβάλλονται μικροσκοπικά αντικείμενα σε μεγάλη οθόνη χάρη στη συμπεριλαμβανόμενη προσάρτηση του μικροσκοπίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νατάσσα Γεωργίου, Corporate Channel Manager, Epson Hellas, επισήμανε: «Βασιζόμενοι στην επιτυχία των προηγούμενων μοντέλων, ακούσαμε τους πελάτες μας και αναπτύξαμε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών για να κάνουμε αυτήν τη σειρά ακόμα καλύτερη. Επίσης τώρα με την υποστήριξη εξόδου εικόνας Full HD, μπορούν να εξάγονται ζωντανές εικόνες και περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σε πολλές οθόνες ταυτόχρονα, όπως σε φορητό υπολογιστή, βιντεοπροβολέα και τηλεόραση, χάρη στη δυνατότητα παράλληλης εξόδου βίντεο. Οι διδάσκοντες μπορούν επίσης τώρα να χειρίζονται την κάμερα εγγράφων απευθείας από την προβαλλόμενη οθόνη ώστε να μην χρειάζεται να πηγαινοέρχονται και να μπορούν να διατηρούν την αφοσίωση των μαθητών».

Για πρόσθετη ευελιξία, και οι δύο κάμερες εγγράφων διαθέτουν λειτουργία διαιρούμενης οθόνης, που επιτρέπει στους διδάσκοντες να προβάλλουν δύο έγγραφα περιεχομένου δίπλα-δίπλα σε μια μεγάλη οθόνη για να επισημαίνονται σημεία της διδασκαλίας, όπως η ανάπτυξη των φυτών και των ζώων.
Οι δύο κάμερες εγγράφων διαθέτουν ελαφριά και φορητή σχεδίαση και περιλαμβάνουν μια μαλακή θήκη μεταφοράς που κάνει εύκολη τη μεταφορά από αίθουσα σε αίθουσα. Με την κλειδαριά Kensington και την μπάρα ασφάλειας, τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να απολαμβάνουν μεγαλύτερη σιγουριά όταν η κάμερα μένει χωρίς επίβλεψη ή δεν χρησιμοποιείται.

Τα μοντέλα ELPDC21 και ELPDC13 είναι συμβατά με όλους τους βιντεοπροβολείς μικρής και εξαιρετικά μικρής απόστασης προβολής της σειράς Epson EB-5 και θα είναι διαθέσιμα από το Φεβρουάριο του 2016.

Βασικά Χαρακτηριστικά

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.epson.gr/gr/el/viewcon/corporatesite/products/mainunits/overview/18783

http://www.epson.gr/gr/el/viewcon/corporatesite/products/mainunits/overview/18784

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης