Λευτέρης Ξυκομηνός

Αν δεν υπήρχε ο σκληρός δίσκος σε έναν υπολογιστή, τότε θα ήταν άχρηστος. Το κομμάτι που είναι ολοκληρωτικά υπεύθυνο για την αποθήκευση όλων των δεδομένων μας, από το ίδιο το Λειτουργικό Σύστημα και τα προγράμματα, έως τις προσωπικές μας πληροφορίες, τις εργασίες, τα mail και μηνύματά μας, κάθε λογής βίντεο και φωτογραφίες, καθώς φυσικά και τα videogames που μας χαρίζουν ώρες ψυχαγωγίας. Επίσης, οι τελευταίες παιχνιδο-κονσόλες έχουν ως αναπόσπαστο στοιχείο έναν σκληρό δίσκο, ώστε να φορτώνουν από αυτόν τα παιχνίδια τους (και όχι από το δίσκο Blu-ray, διότι αυτός χρησιμοποιείται μόνο για την εγκατάσταση του περιεχομένου στον σκληρό δίσκο, αλλά και για την πιστοποίηση αυθεντικότητας του παιχνιδιού). Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι και μοντέλα σκληρών δίσκων, που εξυπηρετούν τις ποικίλες ανάγκες ενός χρήστη. Σε αυτά τα πλαίσια η Toshiba Ευρώπης, παρουσιάζει μία εντυπωσιακή σειρά πέντε νέων σκληρών δίσκων, σύνδεσης SATA, σχεδιασμένων για να υποστηρίζουν διαφορετικές εφαρμογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά διαθέτει τρεις σκληρούς δίσκους μεγέθους 3,5 ιντσών: το ήσυχο E300 Low-Energy Desktop Hard Drive σχεδιασμένο για γενική χρήση, το P300 High-Performance Desktop Hard Drive για να δώσει ισχυρή ώθηση στο PC και το X300 High-Performance Desktop Hard Drive για χρήστες που χρειάζονται δυνατές εφαρμογές όπως οι γραφίστες και οι PC gamers. Παράλληλα, προσφέρονται δύο 2,5 ιντσών σκληροί δίσκοι: το L200 Mobile Hard Drive και το H200 High-Performance Hybrid Drive, ένα solid state hybrid drive που ταιριάζει με παιχνιδο-κονσόλες και ικανοποιεί τις ανάγκες των PC gamers.

Ο X300 με ανώτερες επιδόσεις είναι ιδανικός για τους επαγγελματίες απαιτήσεων, όπως οι γραφίστες, οι gamers και άλλοι απαιτητικοί χρήστες που ζητούν σε σχέση με τις επιδόσεις και την αξιοπιστία. Προσφέρει υψηλή αποθηκευτική πυκνότητα και χωρητικότητα με ενισχυμένες real-time επιδόσεις και τεχνολογία προστασίας δεδομένων. Ο δίσκος λειτουργεί με 128 MB data buffer, στις 7.200 στροφών ανά λεπτό και dual-stage actuator για να επιτυγχάνει αξιόπιστη απόδοση και ταχύτητα. Διατίθεται σε χωρητικότητες των 4, 5 και 6 TB.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο P300 είναι ένα υψηλών επιδόσεων μοντέλο, ιδανικό για απαιτητικές εφαρμογές. Ο δίσκος λειτουργεί με 64 MB data buffer και στις 7.200 στροφές ανά λεπτό. Επίσης, είναι συμβατός με την τεχνολογία Native Command Queuing (NCQ), διαθέτει ειδική τεχνολογία προστασίας δεδομένων και κυκλοφορεί σε τέσσερα μεγέθη: 500 GB, 1 TB, 2 TB και 3 TB.

Ο E300 είναι ένα hard drive με οικολογική συνείδηση, σχεδιασμό που περιορίζει το θόρυβο και τεχνολογία αθόρυβης λειτουργίας, ενώ είναι και ενεργειακά αποδοτικό (με έως 25% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με δίσκους των 7.200 στροφών/λεπτό). Τα χαρακτηριστικά αυτά αυξάνουν την αξιοπιστία του δίσκου και εγγυώνται εκτεταμένη χρήση, όπως και υψηλή απόδοση. Ο δίσκος διατίθεται σε χωρητικότητα των 2 και 3 TB.

Στη σειρά 2,5 ιντσών, το μοντέλο H200 solid state hybrid drive έχει υψηλή απόδοση, ταχύτητα και παραγωγικότητα, ενώ διατίθεται σε χωρητικότητες των 500 GB και 1 TB. Το H200 είναι ιδανικό για να αναβαθμίσετε το PC ή την παιχνιδο-κονσόλα για γενική χρήση ή videogames. Συνδυάζει επίδοση τεχνολογίας SSD (χωρίς μηχανικά εξαρτήματα) με χωρητικότητα κλασικού σκληρού δίσκου, αξιοποιώντας την τεχνολογία Toshiba NAND, για την ιδανική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και χωρητικότητας, στοχεύοντας σε εντυπωσιακά επίπεδα λειτουργίας.

Ο L200 προσφέρει αξιόπιστες επιδόσεις για καθημερινή χρήση για χρήστες και gamers με χωρητικότητα στα 500 GB ή 1 TB, συνδυάζοντας υψηλή αποθηκευτική χωρητικότητα, συμβατότητα με τεχνολογία NCQ και τεχνολογία προστασίας δεδομένων ramp loading, ιδανικά χαρακτηριστικά για περιβάλλον φορητών υπολογιστών.

Η νέα οικογένεια προϊόντων εστιάζει στις υψηλές επιδόσεις και την αξιοπιστία, με λειτουργίες όπως η Toshiba Dual-Stage Actuator (DSA) για ακρίβεια στην ανάγνωση και εγγραφή του δίσκου, αισθητήρες RV που απορροφούν τους πιθανούς κραδασμούς, τεχνολογία αθόρυβης λειτουργίας και Native Command Queuing (NCQ) για αποτελεσματική επεξεργασία των εντολών. Τα δεδομένα των χρηστών αξιοποιούνται καλύτερα με το Advanced Format (AF) και αποθηκεύονται σε υψηλότερη πυκνότητα, χάρη στην τεχνολογία Perpendicular Magnetic Recording (PMR) και την τεχνολογία Tunnel Magneto-Resistive (TMR) Recording, που προσφέρει ενισχυμένη σταθερότητα. Παράλληλα η τεχνολογία Ramp Load, εγγυάται καλύτερη προστασία του δίσκου όταν μεταφέρεται, ενώ ο αισθητήρας κραδασμών προστατεύει από την απώλεια δεδομένων.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Προδιαγραφές


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης