Λευτέρης Ξυκομηνός

Μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους για μια οθόνη, είναι η σταθερότητα και αρτιότητα στην προβολή εικόνας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο ρυθμός ανανέωσης των καρέ επί της οθόνης, τόσο πιο «σταθερή» είναι η εικόνα. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε μια πολύ πιο άνετη και ξεκούραστη εμπειρία χρήσης, σε ποικίλα σενάρια. Η εταιρεία AOC, μία από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως στην αγορά οθονών, παρουσιάζει τη νέα κυρτή gaming οθόνη «AOC C3583FQ» με ρυθμό ανανέωσης στα 160 Hz, που καθηλώνει πλήρως τους χρήστες σε μία συναρπαστική εμπειρία gaming, streaming, παρακολούθησης ταινιών. Η AOC C3583FQ είναι πιο κυρτή από τις άλλες συμβατικές κυρτές οθόνες, παρέχοντας στους gamers ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο δράσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συναρπαστική αυτή νέα εμπειρία συμπληρώνεται την τεχνολογία Adaptive-Sync (συμβατή με FreeSync, με λειτουργικότητα σε εύρος από 45 ως 160 Hz) και την ανάλυση Wide Full HD (2560×1080 γραμμών), που έχει ως αποτέλεσμα μία ιδιαίτερα ομαλή εμπειρία gaming χωρίς σκίσιμο (tearing) της εικόνας, τρεμόπαιγμα, καθυστερήσεις ή θαμπάδα. Παράλληλα, ο λόγος διάταξης της οθόνης είναι 21:9 πλήρως κινηματογραφικός, η φωτεινότητα είναι της τάξεως των 300 candela/τετραγωνικό μέτρο, ενώ το οπίσθιο πάνελ τύπου AMVA (Advanced Multi-Domain Vertical Alignment), προσφέρει βαθύ μαύρο και υψηλή αντίθεση 2.000:1, διατηρώντας την ίδια στιγμή ταχύτητα απόκρισης 4 milliseconds. Επιπλέον, η οθόνη διαθέτει 2 HDMI θύρες (υποστηρίζοντας το πρότυπο MHL για σύνδεση με συμβατά smartphone), VGA και 2 εισόδους DisplayPort σε αλυσιδωτή σύνδεση (Dual-Link DVI), ακολουθώντας έτσι τα σύγχρονα πρότυπα συνδεσιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα χαρακτηριστικά για μια ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία

Η νέα οθόνη με το AMVA συγκριτικά με τα TN πάνελ, ενισχύει όλους τους τύπους περιεχομένου. Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας χρωμάτων gaming, η φωτεινότητα και η αντίθεση βελτιστοποιούνται ακόμα περισσότερο ειδικά για παιχνίδια. Επιπλέον, η μεγαλύτερη γωνία θέασης των 178 μοιρών είναι ιδιαίτερα άνετη, τόσο για το χρήστη όσο και για τους θεατές που παρακολουθούν τη δράση σε LAN parties ή άλλες εκδηλώσεις. Στα πρόσθετα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται τα ισχυρά ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία και οι υποδοχές ήχου.

Τέλος, η AOC C3583FQ θα είναι διαθέσιμη τον Φεβρουάριο του 2016 με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης τα 799 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://aoc-europe.com/en/products/c3583fq%252Fbs#product-detail-technical

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης