Η TP-LINK, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους δικτυακών προϊόντων για οικιακή χρήση, τις μικρές αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακοινώνει τη διάθεση στην ελληνική αγορά ενός ευρύτατου φάσματος προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες ευρυζωνικής πρόσβασης, ασύρματης συνδεσιμότητας, δικτύωσης και άλλων ειδικότερων λύσεων στην ελληνική αγορά.

Στην γκάμα των προϊόντων της εταιρείας ανήκουν τα νεότερα μοντέλα «Archer D9 AC1900 Wireless Dual Band Gigabit ADSL2+ Modem Router» και «TL-WA860RE 300Mbps WiFi Range Extender με AC Passthrough». Βασισμένα στην ασύρματη τεχνολογία 802.11ac gigabit Wi-Fi, αποτελούν εξαιρετικές λύσεις για ταχύτατη, ευέλικτη και απλή στη χρήση, δικτύωση, τόσο για το οικιακό περιβάλλον όσο και για τα περιβάλλοντα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα προϊόντα ασύρματης δικτύωσης συνεχίζουν την παράδοση των συσκευών της εταιρείας και διακρίνονται για την κορυφαία τους απόδοση, την ευελιξία στη συνδεσμολογία και την παροχή πλούσιων τεχνικών χαρακτηριστικών. Ταυτόχρονα, η εγκατάσταση και χρήση παραμένουν εξαιρετικά απλές διαδικασίες για τον τελικό χρήστη, απαλλάσσοντάς τον από δυσνόητες και πολύπλοκες ρυθμίσεις παραμέτρων.

Archer D9 AC1900 Wireless Dual Band Gigabit ADSL2+ Modem Router

To modem / router προσφέρει ενσύρματη και ασύρματη δικτύωση, ενσωματώνοντας λειτουργίες wireless router και ADSL modem, μειώνοντας τις απαιτήσεις για ρυθμίσεις και εξοικονομώντας χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα συσκευή ασύρματης δικτύωσης απελευθερώνει την ταχύτητα και τις δυνατότητες της ευρυζωνικής σύνδεσης στο σπίτι, προσφέροντας ταχύτατη διασύνδεση μέχρι 1.9 Gbps, χαρακτηριστικό που μέχρι πρότινος αποτελούσε προνόμιο των ενσύρματων συνδέσεων Gigabit Ethernet. Βασισμένο σε έναν γρήγορο διπύρηνο επεξεργαστή 1GHz, κεραίες dual-band και ενισχυτές σήματος υψηλής ισχύος, καλύπτει με Internet όλο το σπίτι και δίνει τη δυνατότητα για απρόσκοπτο online gaming και ασύρματη αναμετάδοση Ultra HD 4K video.

802.11ac και λειτουργία Dual Band

Το Archer D9 είναι εφοδιασμένο με την επόμενη γενιά του προτύπου Wi-Fi 802.11ac, το οποίο προσφέρει απόλυτη συμβατότητα με το προγενέστερο 802.11n, προσφέροντας παράλληλα τριπλάσια ταχύτητα. Με μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα και στιβαρή ασφάλεια, το 802.11ac αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να επιταχύνει κανείς το οικιακό δίκτυό του για πλούσιο multimedia υλικό και για να επιλύσει προβλήματα συνωστισμού, λόγω πολλαπλών συνδεδεμένων ασύρματων συσκευών.

Η υψηλή ποιότητα σύνδεσης που προσφέρει το Archer D9, οφείλεται στη λειτουργία dual band, η οποία επιτρέπει στη modem/router να αντεπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις bandwidth, των προηγμένων ασύρματων συσκευών που χρησιμοποιούνται στο μοντέρνο σπίτι. Η ζώνη συχνοτήτων των 2,4 GHz εκτρέπει πιο ελαφρύ όγκο δεδομένων και τα εμποδίζει να παρεμβληθούν στην υψηλή ζώνη συχνοτήτων των 5GHz που είναι πλέον κατάλληλη για εντατική χρήση, όπως HD video streaming ή online gaming.

Τεχνολογία Beamforming για κατευθυντικότητα στην κάλυψη του Wi-Fi

Το Archer D9 αξιοποιεί την τεχνολογία Διαμόρφωσης Δέσμης (beamforming), με την οποία αναγνωρίζει τις συνδεδεμένες συσκευές και κατευθύνει το σήμα αντίστοιχα βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και τη συνδεσιμότητα. Αυτή η λειτουργία καθίσταται δυνατή χάρη στις τρεις κεραίες που τροφοδοτούνται από υψηλής ισχύος ενισχυτή σήματος.

Θύρες USB 3.0 και USB 2.0 για άνετες μεταφορές

Με μια υπερ-ταχεία θύρα USB 3.0 και μία USB 2.0, οι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση στον εκτυπωτή τους, καθώς και στα αρχεία τους, είτε τοπικά με συνδεδεμένες δικτυακές συσκευές, είτε εξ’ αποστάσεως χάρη στον ενσωματωμένο FTP server. Η θύρα USB 3.0 παρέχει έως και δεκαπλάσια ταχύτητα πρόσβασης σε σκληρούς δίσκους USB, απ’ ότι οι συμβατικές συνδέσεις USB 2.0.



Κύρια χαρακτηριστικά

• Υποστήριξη του προτύπου 802.11ac standard – της επόμενης γενιάς Wi-Fi.
• Ταυτόχρονη υποστήριξη συχνοτήτων 2.4GHz 600Mbps και 5GHz 1300Mbps για κορυφαία εμπειρία δικτύωσης, με ταχύτητες μέχρι 1,9Gbps.
• Τεχνολογία Διαμόρφωσης Δέσμης (Beamforming) που προσφέρει κατευθυντικότητα και πιο αποδοτική ασύρματη δικτύωση.
• Διπύρηνος επεξεργαστής 1GHz που εγγυάται απρόσκοπτη ροή δεδομένων και ταυτόχρονη διεκπεραίωση ασύρματων και ενσύρματων συνδέσεων.
• USB 3.0 και USB 2.0. Άνετη κοινή χρήση εκτυπωτών, αρχείων και media με δικτυωμένες συσκευές τοπικά, ή εξ’ αποστάσεως μέσω FTP server.
• Τρεις αποσπώμενες περιστρεφόμενες κεραίες dual band, για αυξημένη κάλυψη και αξιοπιστία.
• Easy Setup Assistant που καθιστά πανεύκολη τη ρύθμιση και τη διαχείριση στα ελληνικά.
• Κουμπί WPS για κρυπτογράφηση WPA με ένα πάτημα.
• Υποστήριξη κρυπτογράφησης WPA-PSK/WPA2-PSK για αναχαίτιση όλων των δικτυακών απειλών.
• Μπλοκάρισμα URL με σύστημα black-and-white-list που επιτρέπει στους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους από επιβλαβές περιεχόμενο.
• Δίκτυο Guest που προσφέρει Wi-Fi στους επισκέπτες, διατηρώντας το εσωτερικό δίκτυο ασφαλές.
• Προηγμένο Quality of Service (QoS) που δίνει προτεραιότητα στα δεδομένα που χρειάζεται περισσότερο ο χρήστης, μειώνει τις καθυστερήσεις (lag) και προστατεύει το bandwidth από εξωτερικές παρεμβολές.

TL-WA860RE 300Mbps WiFi Range Extender με AC Passthrough

Το TL-WA860RE είναι σχεδιασμένο για να επεκτείνει την κάλυψη, καθώς και να βελτιώνει την ισχύ του σήματος του υπάρχοντος ασύρματου δικτύου, εξαλείφοντας τις λεγόμενες «νεκρές ζώνες». Με ταχύτητα 300Mbps, κουμπί Range Extender, λιλιπούτειο μέγεθος και δυνατότητα ανάρτησης στον τοίχο, η επέκταση του ασύρματου δικτύου γίνεται πιο εύκολη από ποτέ.

Range Extender στα 300Mbps – τροφοδοσία και σύνδεση άλλων συσκευών

Το TL-WA860RE λαμβάνει το σήμα του ασύρματου modem / router, το ενισχύει και το επεκτείνει, αναμεταδίδοντάς το με ταχύτητες που μπορούν να φτάσουν τα 300Mbps, καλύπτοντας τις προδιαγραφές του προτύπου 802.11n. Παράλληλα εξαλείφει τις «νεκρές ζώνες» που προκαλούνται από ασθενές σήμα ή παρεμπόδιση από υλικά ή ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Είναι ιδανικό για απαιτητικές εφαρμογές ροής δεδομένων όπως η αναπαραγωγή HD video, μουσικής ή παιχνίδι online. Επίσης, η ενσωματωμένη πρίζα επιτρέπει τη σύνδεση άλλων ηλεκτρικών συσκευών ή πολύπριζου. Με αυτόν τον τρόπο, η τροφοδοσία του Range Extender δεν αλλάζει τίποτε στην προηγούμενη εγκατάσταση, αν δεν υπάρχει διαθέσιμη πρίζα. Παράλληλα, διαθέτοντας ακόμη μια θύρα Ethernet, επιτρέπει στο TL-WA860RE να λειτουργήσει ως ασύρματος προσαρμογέας, μετατρέποντας μια ενσύρματη συσκευή σε ασύρματη.

Ευέλικτη τοποθέτηση

Το λιλιπούτειο μέγεθος της συσκευής και η αναρτώμενη σχεδίασή της, την καθιστά εύκολη στην εγκατάσταση και ευέλικτη στην μετακίνηση. Επιπλέον, το TL-WA860RE προβλέπει τη δημιουργία πολλαπλών προφίλ, με τα οποία «θυμάται» τα ασύρματα δίκτυα με τα οποία είχε πραγματοποιήσει συνδέσεις στο παρελθόν, κι έτσι δε χρειάζεται reset, όταν μεταφέρουμε τη συσκευή και την συνδέουμε σε άλλο router.

Λειτουργία Plug and Play – Ανώτερη ποιότητα κάλυψης

Χωρίς να χρειάζεται νέα καλωδίωση, εντός της εμβέλειας του υπάρχοντος ασύρματου δικτύου, οι χρήστες μπορούν εύκολα να επεκτείνουν τη δικτυακή κάλυψη, με το πάτημα του κουμπιού WPS, αρχικά, στο router τους και εν συνεχεία στο Range Extender στο TL-WA860RE, ή αντιστρόφως. Με δύο μη αποσπώμενες κεραίες και σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας τεχνολογία αναμετάδοσης, ο χρήστης έχει εξαιρετική κάλυψη Wi-Fi και αξιοπιστία, οπουδήποτε κι αν συνδέεται εντός της οικίας.

Ethernet Bridge

Το TL-WA860RE διαθέτει επιπλέον, μια θύρα Ethernet που επιτρέπει τη σύνδεση συσκευών οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, όπως Blu-ray ή media players, κονσόλες, συσκευές DVR και Internet TV. Παράλληλα, η συσκευή συνεχίζει να επεκτείνει την κάλυψη του ασύρματου δικτύου.



Κύρια χαρακτηριστικά

• Η λειτουργία Range Extender ενισχύει το ασύρματο σήμα και καλύπτει πλήρως περιοχές του σπιτιού και του γραφείου, προηγουμένως αδύνατο να καλυφθούν από το κεντρικό router.
• Εξτρά πρίζα επιτρέπει την τροφοδοσία κι άλλων ηλεκτρικών συσκευών.
• Λιλιπούτειες διαστάσεις και επιτοίχια σχεδίαση, καθιστούν εύκολη και πιο ευέλικτη την τοποθέτηση.
• Δύο μη αποσπώμενες εξωτερικές κεραίες παρέχουν εξαιρετική κάλυψη Wi-Fi και αξιοπιστία.
• Εύκολη επέκταση της ασύρματης κάλυψης με το κουμπί Range Extender.
• Έξυπνη ενδεικτική λυχνία σήματος βοηθά την εύρεση του καταλληλότερου σημείου για την τοποθέτηση του range extender.
• Θύρα Ethernet επιτρέπει στο Extender να λειτουργήσει ως ασύρματος προσαρμογέας, για να συνδεθούν ενσύρματες δικτυακές συσκευές.
• Ταχύτητα ασύρματης δικτύωσης της τάξης των 300Mbps, ιδανική για video streaming, online gaming και βιντεοκλήσεις.
• Υποστήριξη σύνδεσης σε domain name (http://tplinkextender.net) για προηγμένη διαχείριση.
• Συμβατό με άλλες ασύρματες συσκευές 802.11n/g/b.
• Προηγμένη κρυπτογράφηση 64/128/152-bit WEP, WPA-PSK / WPA2-PSK για την προστασία του δικτύου από απειλές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης