Σίγουρα, οι μεγάλες διαστάσεις μιας οθόνης αποδίδουν επιβλητικότερη εικόνα. Άλλωστε…μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, κατά το γνωστό ρητό. Όσο και αν «προσπαθεί» όμως μια οθόνη, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεπεράσει, ούτε καν να προσεγγίσει, την μεγαλοπρέπεια θεάματος που προσφέρεται από έναν βιντεοπροβολέα (προτζέκτορ). Διότι στον τομέα της εικόνας, κυριολεκτικά παίζει ρόλο το μέγεθός της.

Έτσι, για όσους επιθυμούν μεγαλείο διαστάσεων εικόνας, είτε για οικιακή/ψυχαγωγική χρήση είτε για επαγγελματική, ο βιντεοπροβολέας είναι μονόδρομος. Σε αυτά πλαίσια, η νέα σειρά ευέλικτων και φορητών βιντεοπροβολέων της Epson (EB-U32, EB-U04, EB-W32, EB-W31, EB-W04, EB-X31, EB-S31, EB-S04) είναι ιδανική τόσο για το σπίτι όσο και για το γραφείο. Είτε παρακολουθείτε ταινίες, είτε βλέπετε οικογενειακές φωτογραφίες ή πραγματοποιείτε σημαντικές παρουσιάσεις, η σειρά έχει την ευελιξία που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια, όπως και οι επαγγελματικοί συνεργάτες. Χάρη στις εικόνες υψηλής ποιότητας, τα εύχρηστα χαρακτηριστικά, καθώς και την κομψή αλλά και φορητή σχεδίαση, οι ανάγκες του θεατή καλύπτονται πλήρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, απαραίτητο στοιχείο για την απόλαυση εικόνας μεγάλων διαστάσεων, είναι η ποιότητα. Και όσο αφορά την εικόνα ενός βιντεοπροβολέα, αυτό που «μετράει» περισσότερο είναι η δυνατότητα προβολής σε συνθήκες έντονου φωτισμού και παράλληλα η διατήρηση χρωματικής πιστότητας. Εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία «3LCD» και την εξίσου υψηλή φωτεινότητα λευκής και έγχρωμης εικόνας, οι νέοι βιντεοπροβολείς είναι τρεις φορές περισσότερο φωτεινοί από τους βιντεοπροβολείς τύπου DLP μονού chip. Παράλληλα, το προβαλλόμενο περιεχόμενο έχει μεγάλη λεπτομέρεια, με ευκρινείς και καθαρές μαύρες αποχρώσεις, δημιουργώντας λεπτομέρειες σκιάσεων υψηλής ευκρίνειας, σε συνδυασμό με τον λόγο αντίθεσης 15.000:1 που υποστηρίζει όλη η σειρά.

Όσο αφορά το μέγεθος της εικόνας, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί θα μπορούν να απολαύσουν εμπειρία προβολής, σε οικιακό ή επαγγελματικό χώρο, σχεδόν κινηματογραφικού επιπέδου, καθώς οι διαστάσεις της προβαλλόμενης εικόνας μπορούν να φτάσουν ακόμα και τις 300 ίντσες. Ως εκ τούτου, ταινίες, αθλητικοί αγώνες, παρουσιάσεις αλλά και videogames προβάλλονται με ευκρίνεια και καθαρότητα. Μάλιστα, για όσους θέλουν ζωντανό περιεχόμενο Full HD, ο βιντεοπροβολέας EB-U04 παρέχει την απόλυτη εμπειρία προβολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νατάσσα Γεωργίου, Corporate Channel Manager, Epson Hellas, δήλωσε: «Οι φορητοί βιντεοπροβολείς πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτοι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται σε διάφορα μέρη και θέλαμε όλη η οικογένεια να απολαύσει αυτή τη σειρά. Αυτοί οι βιντεοπροβολείς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλη την οικογένεια, τόσο από τους γονείς, για να πραγματοποιούν παρουσιάσεις υψηλής ποιότητας στο χώρο εργασίας και στο οικιακό γραφείο τους, όσο και από τα παιδιά για την παρακολούθηση περιεχομένου στα δωμάτιά τους. Όλη η οικογένεια μπορεί να συγκεντρώνεται στο τέλος της ημέρας και να χρησιμοποιεί το βιντεοπροβολέα για να παρακολουθεί μια ταινία ή να προβάλλει οικογενειακές φωτογραφίες στο σαλόνι».

Επιπρόσθετα, όλη η σειρά επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν γρήγορα την απόλαυση του βιντεοπροβολέα, με τη ρύθμιση χωρίς προβλήματα. Ακολούθως, η μετακίνηση του βιντεοπροβολέα από το ένα δωμάτιο στο άλλο μέσα στο σπίτι ή το γραφείο, γίνεται εύκολα με την περιλαμβανόμενη τσάντα μεταφοράς και χάρη στην κατακόρυφη και την οριζόντια διόρθωση keystone, ο βιντεοπροβολέας μπορεί να ρυθμίζεται σε διάφορες θέσεις χωρίς να παραμορφώνεται η εικόνα.

Μετά την εγκατάσταση, η σύνδεση με το βιντεοπροβολέα χρησιμοποιώντας μια έξυπνη συσκευή είναι πανεύκολη. Με απλή λήψη της εφαρμογής «iProjection», οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν να προβάλλουν φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα από τις έξυπνες συσκευές τους. Όλα τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν επίσης μια είσοδο τύπου HDMI για την εύκολη μετάδοση ψηφιακού και ηχητικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας.

Το μοναδικό σημείο των βιντεοπροβολέων που ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί «μελανό», είναι η αντοχή στο χρόνο και κατ’ επέκταση η αναγκαία συντήρηση. Η Epson κατανοώντας ότι οι χρήστες δεν θέλουν να χάνουν χρόνο στη συντήρηση, κατάφερε να προσφέρει μεγάλη διάρκεια «ζωής» στη νέα σειρά: ακόμα και αν χρησιμοποιείτε το βιντεοπροβολέα για να παρακολουθείτε μια ταινία κάθε ημέρα, θα χρειάζονταν 15 χρόνια μέχρι η λάμπα ή το φίλτρο να χρειαστεί αντικατάσταση.

Ο EB-U32 και ο EB-W32 είναι ειδικά σχεδιασμένοι για περιβάλλον γραφείου. Ο ευέλικτος EB-U32 έχει ανάλυση WUXGA, παρέχοντας την ευελιξία προβολής εταιρικού περιεχομένου στη φυσική του ανάλυση, συμπεριλαμβανομένου και του Full HD. Επίσης, οι βιντεοπροβολείς επιτρέπουν στους χρήστες να ξεκινήσουν να τους χρησιμοποιούν αμέσως, με μια σειρά ενσωματωμένων επιλογών δυνατοτήτων διασύνδεσης, ώστε να μπορούν να δημιουργούν παραγωγικές συναντήσεις συνεργασίας. Τα δύο μοντέλα γραφείου έχουν την ευελιξία να μεταδίδουν παρουσιάσεις σε πολλούς βιντεοπροβολείς σε ένα δίκτυο, επιτρέποντάς τους να γίνονται ορατοί σε διάφορες τοποθεσίες. Οι χρήστες στις τοποθεσίες αυτές, μπορούν να πραγματοποιούν κοινή χρήση του περιεχομένου τους ασύρματα από τις συσκευές τους, με όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση. Οι προαναφερθείσες εξαιρετικές λειτουργίες, είναι επίσης διαθέσιμες σε όλα τα μοντέλα της σειράς με την προσθήκη ενός κλειδιού ασύρματου «LAN ELPAP10».

Για οικογένειες που τα μέλη τους έχουν διαφορετικές επιθυμίες καθώς και για απαιτητικούς επαγγελματίες που δουλεύουν σε πολλά έργα, η προσθήκη της λειτουργίας διαιρούμενης οθόνης επιτρέπει να μεταδίδουν δύο διαφορετικά περιεχόμενα ταυτόχρονα, όπως για παράδειγμα δύο διαφορετικές παρουσιάσεις (ή κείμενο και εικόνες/γραφήματα), και φυσικά, ο συνδυασμός εργασίας και παιχνιδιού.

Τέλος, η πλήρης σειρά βιντεοπροβολέων (EB-U32, EB-U04, EB-W32, EB-W31, EB-W04, EB-X31, EB-S31, EB-S04) είναι διαθέσιμη για αγορά από την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Βασικά Χαρακτηριστικά – Τεχνικές Προδιαγραφές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης