Intel Core i7-5960X: O νέος και πιο ισχυρός στον κόσμο επεξεργαστής με οκτώ πυρήνες για υπολογιστές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, 11:19
Λευτέρης Ξυκομηνός
Intel Core i7-5960X: O νέος και πιο ισχυρός στον κόσμο επεξεργαστής με οκτώ πυρήνες για υπολογιστές
Η εταιρεία Intel, η μεγαλύτερη στην έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή των κύριων επεξεργαστών για υπολογιστές, πριν λίγες μέρες παρουσίασε το νέο «διαμάντι» της - τον πρώτο οκταπύρηνο επεξεργαστή για σταθερούς/επιτραπέζιους PC. Ο λόγος για την Extreme έκδοση του επεξεργαστή Intel Core i7-5960X, προηγουμένως γνωστός με την κωδική ονομασία «Haswell-E», σχεδιασμένος για απαιτητικούς χρήστες που απαιτούν τη μέγιστη απόδοση από τους υπολογιστές τους.

Για τους ενθουσιώδεις χρήστες, τους gamer και τους δημιουργούς περιεχομένου που αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις, ο πρώτος επεξεργαστής για συστήματα client, που διαθέτει οκτώ πυρήνες, υποστηρίζει 16 υπολογιστικά «νήματα» (threads) και τη νέα μνήμη RAM τύπου «DDR4», κάνει πραγματικότητα τη δημιουργία των ταχύτερων desktop PC που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, το νέο προηγμένο chipset της Intel με ονομασία «X99» και οι εκτεταμένες δυνατότητες υπερ-χρονισμού (overclocking), θα επιτρέψουν στους ενθουσιώδεις με την τεχνολογία χρήστες να βελτιστοποιήσουν τα συστήματά τους για μέγιστη απόδοση.«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε την επόμενη φάση στην «επανεφεύρεση του desktop», όπως ανακοινώσαμε νωρίτερα μέσα στη χρονιά,» δήλωσε η Lisa Graff, Vice President και General Manager, του τμήματος Intel Desktop Client Platform. «Αυτή η οικογένεια προϊόντων στοχεύει ακριβώς στους ενθουσιώδεις χρήστες, που αναζητούν το μέγιστο των επιδόσεων των συστημάτων τους, περισσότερο από οποιονδήποτε - προσφέρουμε την ταχύτητα, τους πυρήνες, τις δυνατότητες overclocking και τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας που μας έχουν ζητήσει.»

Στην έκθεση PAX, η Intel παρουσιάζει τι μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτά τα νέα, υψηλής απόδοσης, πανίσχυρα συστήματα. Στο περίπτερο της Intel φιλοξενούνται συστήματα από διάφορους κατασκευαστές, που χρησιμοποιούν τη νέα οικογένεια επεξεργαστών, επιδεικνύοντας δημοφιλή παιχνίδια, όπως τα: Lucky’s Tale, Superhot με το Oculus Rift, Dark Souls 2 και Titan Fall. Επίσης, η Intel θα πραγματοποιήσει επίδειξη gaming με παράλληλο streaming μέσω της υπηρεσίας Twitch (twitch.tv), σε ένα σύστημα που βασίζεται στη νέα Extreme έκδοση του νέου επεξεργαστή.

Η Intel εργάζεται με συνεργάτες του κλάδου με στόχο την αξιοποίηση της νέας πλατφόρμας. Μεγάλοι κατασκευαστές OEM, μνήμης RAM, motherboard και συστημάτων γραφικών, θα βοηθήσουν να αναπτυχθεί αυτό το οικοσύστημα για ενθουσιώδεις χρήστες.«Η Alienware πάντοτε έδινε προτεραιότητα στις επιδόσεις κάθε συστήματος που αναπτύσσουμε και συνεχώς αναζητούμε τεχνολογίες αιχμής, ικανές να δώσουν στους πελάτες μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα,» δήλωσε ο Frank Azor, general manager στην Alienware, μια εταιρεία που φημίζεται για τους υπολογιστές PC εξαιρετικά υψηλής «δύναμης» που διαθέτει. «Η συνεργασία μας με την Intel, ήταν μια εύκολη απόφαση, ώστε να αξιοποιήσουμε τους νέους οκταπύρηνους extreme επεξεργαστές της, στη νέα ναυαρχίδα μας για το gaming desktop, το σύστημα Alienware Area-51. Χρησιμοποιώντας νέα χαρακτηριστικά overclocking και εποπτείας στο Alienware Command Center 4.0, είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε τους επεξεργαστές πραγματικά στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και βλέπουμε εντυπωσιακά ανώτερες επιδόσεις. Αυτή η νέα σειρά επεξεργαστών της Intel είναι η τέλεια επιλογή για gamers που απαιτούν τις απόλυτα κορυφαίες επιδόσεις από τα συστήματά τους.»

«Είμαι υπερβολικά ενθουσιασμένος με τη νέα πλατφόρμα της Intel,» δήλωσε ο Kelt Reeves, πρόεδρος της Falcon Northwest. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνδυασμό εκπληκτικών νέων τεχνολογιών, οι οποίες παρουσιάζονται μαζί, που θυμάμαι να έχω δει. Οι ενθουσιώδεις χρήστες θα συγκλονιστούν με αυτά που θα μπορούν να κάνουν με τη μνήμη DDR4, τις 10 θύρες SATA 6GB, τις 40 PCI Express υποδοχές και τους οκταπύρηνους επεξεργαστές».«Τώρα είναι μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή για τους ενθουσιώδεις χρήστες» δήλωσε ο Harjit Chana, chief brand officer της Digital Storm. «Η νέα σειρά των επεξεργαστών σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ απόδοσης. Με χρήση έως και 8 επεξεργαστικών πυρήνων και με το νέο chipset X99 με μνήμη DDR4, οι πελάτες μας μπορούν να διαμορφώσουν και να αποκτήσουν υπολογιστές με τις απόλυτα κορυφαίες επιδόσεις.»

«Οι νέοι επεξεργαστές Intel Core i7 είναι το όνειρο των ενθουσιωδών χρηστών που γίνεται πραγματικότητα, υποστηρίζοντας έως και 16 thread, μεγαλύτερες συχνότητες και χαμηλότερες θερμοκρασίες,» δήλωσε ο Kevin Wasielewski CEO και συνιδρυτής της ORIGIN PC. Η σειρά desktops της ORIGIN PC με ρεκόρ επιδόσεων, μόλις έγινε ακόμα ταχύτερη.»

«Η νέα πλατφόρμα της Intel προσφέρει τη μέγιστη επεξεργαστική ισχύ, με 8 πυρήνες ασταμάτητης επεξεργαστικής δύναμης και υποστηρίζει μνήμη DDR4 παρέχοντας στους extreme gamers και στους απαιτητικούς, ενθουσιώδεις με την τεχνολογία χρήστες, ακριβώς αυτό που χρειάζονται,» δήλωσε ο Wallace Santos, CEO και ιδρυτής του MAINGEAR.Πολλές από αυτές τις νέες πλατφόρμες που βασίζονται στο Intel X99 Chipset είναι επίσης έτοιμες να υποδεχθούν την θύρα «Thunderbolt». Όταν συνδυάζονται με μια κάρτα Thunderbolt 2, επιτρέπεται μια ιδιαίτερα γρήγορη σύνδεση με τον υπολογιστή στα 20 Gbps. Οι απαιτητικές σε δεδομένα εργασίες, όπως η επεξεργασία βίντεο 4Κ, το 3D Rendering και η ανάπτυξη παιχνιδιών, επωφελούνται από την απόδοση της θύρας Thunderbolt 2.

Τέλος, τρεις νέοι επεξεργαστές με 6 έως 8 πυρήνες θα ξεκινήσουν να διατίθενται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, 11:25