Η Samsung επιδεικνύει νέες επαγγελματικές κυρτές οθόνες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016, 12:14
Η Samsung επιδεικνύει νέες επαγγελματικές κυρτές οθόνες
Λευτέρης Ξυκομηνός


Η οθόνη αποτελεί αναπόσπαστο και το πλέον απαραίτητο στοιχείο ενός υπολογιστή οποιασδήποτε μορφής και κατασκευής. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οθόνες αρκετών ιντσών θεωρούνται κάτι το δεδομένο πια, προσφέροντας μεγάλη εξυπηρέτηση, ιδιαίτερα για επαγγελματική χρήση. Εντούτοις, ένα φαινόμενο προκύπτει όσο αυξάνονται οι ίντσες: η παρακολούθηση περιεχομένου στις άκρες τις οθόνης, υπολείπεται σε λεπτομέρεια σε σχέση με την λεπτομέρεια στο κέντρο της, ακριβώς επειδή τα μάτια βλέπουν υπό γωνία (λόγω των πολλών ιντσών) τις άκρες. Η λύση για αυτό το φαινόμενο, είναι οι κυρτές (καμπυλωτές) οθόνες. Σε αυτά τα πλαίσια, η Samsung παρουσίασε νέες κυρτές οθόνες, αναδεικνύοντας την παραγωγικότητα και τα οφέλη που προσφέρουν, στο πλαίσιο του Samsung European Forum, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 12 Φεβρουαρίου στο Grimaldi Forum στο Μονακό. Τα ετήσια Samsung Forum φέρνουν κοντά μηχανικούς, ερευνητές και στελέχη της εταιρείας με πελάτες και συνεργάτες της και παρέχουν εις βάθος ενημέρωση για τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις.Η παρουσίαση στο Μονακό περιλαμβάνει μια σειρά από διαφορετικές οθόνες Samsung, που προσφέρουν ένα πιο καθηλωτικό, άνετο και ελκυστικό περιβάλλον θέασης. Οι τελευταίες καινοτομίες της Samsung αξιοποιούν εξαρτήματα με τεχνολογία αιχμής και λιτό σχεδιασμό για να κάνουν πιο εύκολη και ελκυστική τη χρήση για τις επιχειρήσεις και για όσους χρησιμοποιούν τις οθόνες στο σπίτι.
«Μέσα από το design επόμενου επιπέδου, την ποιότητα εικόνας και τις βελτιώσεις, που γίνονται με γνώμονα την ευκολία στη χρήση, η διευρυμένη σειρά οθονών του 2016 δημιουργεί νέες δυνατότητες για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, ώστε να απολαμβάνουν ένα πιο παραγωγικό και ελκυστικό περιβάλλον», δήλωσε ο Michael Zoeller, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του τμήματος Visual Display της Samsung Electronics. «Ανυπομονούμε να αφηγηθούμε τις ιστορίες πίσω από τις τελευταίες μας καινοτομίες στο Samsung Forum, και να δείξουμε πως αυτές οι οθόνες είναι μόνο η αρχή των σχεδίων μας για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για το μέλλον του visual display».

Κομψές κυρτές οθόνες για άνετη θέαση

Με την κυκλοφορία των οθονών CF591 και CF390, η Samsung εξελίσσει το πρωτοποριακό της design στις κυρτές οθόνες, ώστε να προσφέρει ακόμη καλύτερη θέαση και άνεση στον χρήστη. Οι συγκεκριμένες κυρτές οθόνες ταιριάζουν με τη φυσική καμπυλότητα του ανθρώπινου ματιού, προσφέροντας πιο φυσική εμπειρία θέασης.Οι οθόνες CF591 και CF390 είναι εξοπλισμένες με μια σειρά από λειτουργίες, που μειώνουν περαιτέρω την οπτική κόπωση και επιτρέπουν τη χρήση για μεγάλα χρονικά διαστήματα τόσο από επαγγελματίες όσο από καταναλωτές. Κάθε οθόνη αξιοποιεί τις flicker-free και Eye Saver τεχνολογίες της Samsung, που επιτρέπουν να διατηρηθεί η ομοιομορφία της παρουσίασης και να μειωθεί η καταπόνηση στα μάτια των χρηστών. Η ενσωματωμένη τεχνολογία «AMD FreeSync» στη θύρα HDMI, συγχρονίζει τα ποσοστά ανανέωσης της οθόνης με τις κάρτες AMD γραφικών των χρηστών, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής κατά την εισαγωγή των στοιχείων και η καθυστέρηση κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, καθώς και να διευκολυνθεί η διαδραστική προβολή περιεχομένου. Επιπλέον, οι οθόνες CF591 και CF390 προσφέρουν μια ευρεία γωνία θέασης 178 μοιρών, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαύσουν μια καθαρή και λεπτομερή εικόνα από οποιαδήποτε θέση. Οι νέες CF591 και CF390 οθόνες συνδυάζουν ένα μοναδικό κυρτό σχεδιασμό με μια εκλεπτυσμένη κυκλική βάση, που προσθέτει στυλ σε κάθε γραφείο. Αυτή η κυκλική βάση συμπληρώνει το CF591 ασημί μεταλλικό μπροστινό μέρος και γυαλιστερό λευκό οπίσθιο μέρος της οθόνης, για μια αψεγάδιαστη, κομψή εμφάνιση. Η CF591 βελτιώνει περαιτέρω την εμπειρία θέασης με σχεδιασμό χωρίς πλαίσιο στις τρεις πλευρές της, που ελαχιστοποιεί τη διάσπαση της προσοχής και τονίζει το περιεχόμενο της οθόνης.Παραγωγικότητα - Επαγγελματικές Οθόνες

Οι επαγγελματικές οθόνες UE850 Ultra HD προσφέρουν ενισχυμένη οπτική καθαρότητα και εργονομικά χαρακτηριστικά, για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες να ολοκληρώσουν εργασίες που απαιτούν λεπτομέρεια. Μέσω της τεχνολογίας πάνελ PLS, οι εξαιρετικά σχεδιασμένες οθόνες UE850 επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν τις οθόνες οριζοντίως και καθέτως σε γωνίες μέχρι 178 μοιρών. Σε συνδυασμό με ανάλυση UHD, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη των καθιερωμένων Full HD εναλλακτικών λύσεων, αυτές οι οθόνες παρέχουν ρεαλιστικές εικόνες με ζωντανά χρώματα. Οι UE850 οθόνες δημιουργούν επιπλέον ένα πιο βολικό και άνετο χώρο εργασίας μέσω μιας βάσης ρυθμιζόμενου ύψους, που επιτρέπει τη σύνδεση με πολλές συσκευές.

Οθόνες με δυνατότητες ασύρματης φόρτισης

Με ενσωματωμένες δυνατότητες ασύρματης φόρτισης, η οθόνη της Samsung SE370 (διαθέσιμη σε 23,6 και 27 ίντσες) προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στους επαγγελματίες χρήστες. Ο σχεδιασμός της SE370 περιλαμβάνει ένα ασύρματο pad φόρτισης, όπου οι χρήστες μπορούν να επαναφορτίζουν τις Qi συμβατές φορητές συσκευές τους ενώ εργάζονται. Με την ενσωμάτωση πολλαπλών θυρών φόρτισης και καλωδίων σε μία μόνο συσκευή, η οθόνη SE370 επιτρέπει στους χρήστες να καταργήσουν την ακαταστασία στο χώρο εργασίας τους, ενώ ταυτόχρονα να εξοικονομήσουν χρήματα, που θα δαπανούσαν για την αγορά εξωτερικών συσκευών φόρτισης.Πέρα από τη διευκόλυνση φόρτισης κινητού, η οθόνη SE370 ενσωματώνει πολλές από τις λειτουργίες οθόνης, που είναι κοινές σε όλη τη σειρά οθονών της Samsung, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας eye-saver και flicker-free. Αυτές οι τεχνολογίες διασφαλίζουν τη βέλτιστη θέαση, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν τα μάτια των θεατών από επιβλαβή καταπόνηση.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016, 12:14