Οι μελλοντικές συσκευές ψηφιακής πληρωμής που θα φοριούνται!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015, 13:41
Οι μελλοντικές συσκευές ψηφιακής πληρωμής που θα φοριούνται!
Λευτέρης Ξυκομηνός

Ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του λογισμικό, είτε εντός κινητών τηλεφώνων, είτε σε έξυπνα ψηφιακά ρολόγια, το οποίο αντικαθιστά το πορτοφόλι μας. Ο λόγος για το λεγόμενο ψηφιακό πορτοφόλι, που απαλλάσσει την ανάγκη των μετρητών ακόμα και του πλαστικού χρήματος. Ειδικά μάλιστα τα έξυπνα ρολόγια, αποτελούν από μόνα τους μια νέα κατηγορία, αυτή των wearable ή κατά το ελληνικότερο «φορετών» συσκευών (δηλαδή που φοριούνται) και προλογίζουν ένα μέλλον όπου θα μπορούμε να ξεχάσουμε την χρήση των κερμάτων και χαρτονομισμάτων. Βέβαια, οι προσπάθειες σχεδιασμού πρωτοποριακών wearable συσκευών ψηφιακής πληρωμής για το μέλλον, δεν περιορίζονται μόνο στα ρολόγια, αλλά σε διαφορετικές μορφές design. Σε αυτά τα πλαίσια η Visa Europe συνεργάζεται με το διάσημο ίδρυμα τεχνών και σχεδίου, Central Saint Martins, για να προκαλέσει μαθητές και απόφοιτους σχεδίου να σχεδιάσουν την μελλοντική wearable συσκευή πληρωμής. Τρεις σχεδιαστικές ιδέες για wearable πληρωμές ξεχώρισαν από την συνεργασία: η ψηφιακή διαχείριση κερμάτων, οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με μια απλή κίνηση στο χώρο της μόδας, κοινωνικά δίκτυα και πληρωμές μέσω μιας καρφίτσας!Η Visa προκάλεσε πέντε νέους σχεδιαστές του Central Saint Martins – μαθητές ή απόφοιτους του MA Industrial Design – να φανταστούν ποια θα είναι η μορφή και λειτουργικότητα των ανέπαφων wearable συσκευών το 2020.

Μιλώντας για το έργο, ο Nick Mackie, Head of Contactless της Visa Europe, ανέφερε: «Στη Visa, πιστεύουμε πως η τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών θα ενσωματωθεί σε πολλές wearable συσκευές μέχρι το 2020. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει λόγος να μην υποστηρίζεται η λειτουργία πληρωμής σε wearable συσκευή, όπως η λειτουργία αφύπνισης σε ένα ψηφιακό ρολόι».

«Η εξειδίκευση της Visa Europe στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων πληρωμών, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του Central Saint Martins, αποτελούν εγγύηση στην διερεύνηση των δυνατοτήτων των wearables συσκευών, τις οποίες οι άνθρωποι θα θέλουν να δοκιμάσουν».«Οι ανέπαφες πληρωμές μέσω καρτών εξελίσσονται ραγδαία σε άλλες συσκευές, καθώς οι πληρωμές γίνονται ψηφιακές. Οι Ευρωπαίοι είναι από τους πρώτους στον κόσμο που υιοθέτησαν τις νέες αυτές τεχνολογίες. Παρατηρούμε τεράστιες δυνατότητες στο χώρο των wearable πληρωμών, που αυξάνονται σε δημοτικότητα - ιδιαίτερα στην αγορά των millennials που είναι λάτρεις της τεχνολογίας. Οι wearable συσκευές προσφέρουν ταχύτητα, ευκολία και απλότητα και επιπλέον την φυσική παρουσία στον κάτοχο ανά πάσα στιγμή». Η συνεργασία έγινε σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Visa ότι όλα τα τερματικά στα σημεία πώλησης στην Ευρώπη θα δέχονται ανέπαφες συναλλαγές μέχρι το τέλος του 2019, καθώς οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις νέες τεχνολογίες αντί μετρητών στις αγορές τους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015, 13:41