Βίντεο/φωτογραφίες: Σωτήρης Σκουλούδης

Βατικανό, το πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας, και παράλληλα το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο. Ως «Αγία Έδρα»  ασκεί σήμερα μεγαλύτερη επιρροή ακόμη και από ολόκληρη την Ιταλία, ενώ καθημερινά χιλιάδες πιστοί συρρέουν για να θαυμάσουν από κοντα τα αξιοθέατα, αλλά και να προσκυνήσουν στον Άγιο Πέτρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόλη-κράτος είναι κτισμένη επί της δυτικής όχθης του Τίβερη ποταμού μέσα στην καρδιά της Ρώμης. Τα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά τείχη που την περιβάλουν προσδιορίζουν και τα σύνορα αυτής που είναι δυνατόν να περπατήσει κανείς γύρω γύρω σε μία ώρα.

Το επιβλητικότερο κτίσμα είναι η Βασιλική του Αγίου Πέτρου που κτίστηκε το 4ο αι. και ανοικοδομήθηκε το 16ο αιώνα.

Τα Μουσεία Βατικανού που στεγάζονται εντός του Βατικανού είναι συγκρότημα μερικών εκ των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 5 εκατομμυρίων τουριστών . Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Για να τα θαυμάσει, ο επισκέπτης περνά από την Καπέλα Σιστίνα και τα «Δωμάτια του Ραφαήλ», που είναι πασίγνωστα για τη διακόσμησή τους με νωπογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεναγηθείτε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα του Βατικανού με τον φακό του zougla.gr:

Πληροφορίες: Wikipedia

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης