Η λίμνη Πλαστήρα είναι ένας από τους ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς της ορεινής Ελλάδας. Βρίσκεται στο Ν.Καρδίτσας, στα λεγόμενα Θεσσαλικά Άγραφα, είναι τεχνητή και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες εκδρομείς από όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ιδέα της δημιουργίας τεχνητής λίμνης συνέλαβε το 1925 ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας. Το όραμά του άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το 1955 και αποπερατώθηκε μόλις το 1959, δηλαδή 6 χρόνια μετά το θάνατό του. Είναι μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της χώρας μας.

Canoe Kayak στη λίμνη

Το Νεοχώρι είναι το πιο πυκνοκατοικημένο χωριό της λίμνης Πλαστήρα, με πληθυσμό που φτάνει τους 600 μόνιμους κατοίκους. Είναι ακόμη το χωριό με την ωραιότερη θέα στη λίμνη, καθώς επίσης και το πιο τουριστικό, με την έννοια ότι διαθέτει τα περισσότερα καταλύματα. Απέχει 35 χλμ. από την Καρδίτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν επιλέξετε να επισκεφτείτε τη λίμνη Πλαστήρα είναι βέβαιο ότι η ομορφιά της σε συνδυασμό με τη διαμονή στα πανέμορφα καταλύματα της περιοχής θα κάνουν τις ημέρες σας πολύ όμορφες.

Η μαγειρική της περιοχής φημίζεται για τη γευστικότητα και τα αγνά υλικά που χρησιμοποιεί. Η υψηλή διατροφική αξία συνδυάζεται με τη νοστιμιά με ένα μοναδικό τρόπο και δημιουργεί πιάτα που συναρπάζουν.

Συνδυάστε την εκδρομή σας στη λίμνη Πλαστήρα με ένα λουκούλλειο γεύμα στα εστιατόρια και τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη μαγευτική θέα και το ζεστό παραδοσιακό περιβάλλον.

Δραστηριότητες: Αναρρίχηση, Ιππασία, Κανόε – Καγιάκ, Ποδηλασία, Πεζοπορία, Ορειβασία.

Δείτε κάποια από τα αξιοθέατα της περιοχής:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης