Πρώτη τουριστική επιλογή η Σκάλα Συκαμνιάς για το γνωστό περιοδικό «AFAR»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, 14:53
Πρώτη τουριστική επιλογή η Σκάλα Συκαμνιάς για το γνωστό περιοδικό «AFAR»
Ένα ψαροχώρι της Λέσβου, που έγινε γνωστό ως σημείο άφιξης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, η Σκάλα Συκαμνιάς του Στρατή Μυριβήλη και της Παναγιάς της Γοργόνας αλλά και της αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, αποτελεί, σύμφωνα με το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό «AFAR», κορυφαίο τουριστικό προορισμό του κόσμου για το 2017.

Με φωτογραφία του βράχου που στεφανώνει το γραφικό λιμανάκι του χωριού με το παρεκκλήσι της Παναγιάς της Γοργόνας να στολίζει την πρώτη σελίδα του περιοδικού, η Σκάλα Συκαμνιάς είναι ο πρώτος προτεινόμενος προορισμός μεταξύ 10 «ιερών τεράτων» για τον παγκόσμιο τουρισμό και συγκεκριμένα των Βερμούδων, της Δυτικής Σαχάρας, της γιαπωνέζικης Οκινάουα, της γιαπωνέζικης Κιουσούμ, της επίσης γιαπωνέζικης Χοκάιντο, της Αριζόνα, του Πουέρτο Ρίκο, της Σιγκαπούρης, και του Μπουένος Άιρες.Ακολουθούν άλλες 90 προτάσεις κορυφαίων τουριστικών προορισμών για Αμερικανούς κυρίως τουρίστες, προς τους οποίους απευθύνεται το καλό περιοδικό.

Στο σύνολό τους αυτοί οι προορισμοί για τους δημοσιογράφους είναι ξεχωριστοί, για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Για τη Σκάλα Συκαμνιάς όμως στην πρώτη θέση της λίστας αναφέρει: «Ποιος είναι ο προτεινόμενος ως πρώτος προορισμός; Διαβάσαμε πέρυσι ένα αφιέρωμα στους “New York Times” το οποίο μας έμεινε αξέχαστο.

Η Σκάλα Συκαμνιάς, ένα μικρό ψαροχώρι στη Λέσβο. Συγκέντρωσε την προσοχή λόγω των χιλιάδων προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, οι οποίοι διασώθηκαν από μικρά σκάφη από τους ελάχιστους, μόλις 100 κατοίκους του. Από τότε όμως η τοπική οικονομία, που βασίζεται στον τουρισμό, έχει δεχθεί πλήγμα. Νομίζουμε πως πρέπει να δράσουμε και με τα χρήματα που ξοδεύουμε στον τουρισμό να υποστηρίξουμε μικρές κοινότητες σαν αυτήν, που το χρειάζονται. Αυτό σημαίνει πως η Σκάλα Συκαμνιάς είναι στην κορυφή της λίστας μας για το 2017».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, 14:57