Φωτογραφίες: Σωτήρης Σκουλούδης

Ένα απίστευτο σεληνιακό σκηνικό διαμορφώνεται γύρω από ένα μικρό χωριό των Κυκλάδων, τον Βώλακα της Τήνου. Τεράστιοι βράχοι βρίσκονται γύρω – και μέσα – στον οικισμό, δημιουργώντας ένα απόκοσμο αξιοθέατο, το οποίο μάλιστα δεν έχει εξηγηθεί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για γρανιτένιους ηφαιστειογενείς ογκόλιθους, που η παρουσία τους εκεί ανάγεται σε γεωλογικό φαινόμενο των προϊστορικών χρόνων. Η περιοχή αυτή της ορεινής Τήνου, δε, σύμφωνα με ευρήματα, μάλλον κατοικούταν πριν από το 2.000 π.Χ.

Πιθανότατα πρόκειται για βράχους που προέκυψαν από έκρηξη ηφαιστείου, ενώ μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι οι ογκόλιθοι αποτελούν απομεινάρια του… βυθού, καθώς κάποτε η στάθμη της θάλασσας ξεπερνούσε τα νησιά των Κυκλάδων

Για τους λάτρεις της μυθολογίας, υπάρχει η εξήγηση ότι το περίεργο αυτό θέαμα είναι ένα τα τελευταία απομεινάρια της μάχης μεταξύ Γιγάντων και Τιτάνων…
Κάποια από τα σπίτια των λιγοστών κατοίκων είναι χτισμένα πάνω σε τέτοιους βράχους, ενώ σε ένα από αυτά, ένας βράχος βρίσκεται μέσα σε αυτό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες του zougla.gr:

Βράχος μέσα σε σπίτι!

Για τους επισκέπτες της Τήνου, η εκδρομή στον Βώλακα είναι επιτακτική, καθώς αξίζει να χαθείτε στα δαιδαλώδη στενά του χωριού, να απολαύσετε το εξωτικό θέαμα των βράχων και να προμηθευτείτε από τους ντόπιους υπέροχα χειροποίητα καλάθια!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης