Πρεμιέρα σήμερα κάνει ο τουρισμός στη χώρα μας, καθώς ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για να δεχτούν Ευρωπαίους και μη τουρίστες. Από 1η Ιουλίου, ξεκινούν οι πτήσεις από το εξωτερικό προς όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Οι προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις από το εξωτερικό είναι 104 και αφορούν δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Μύκονο, Άκτιο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κω, Ζάκυνθο, Ρόδο, Μυτιλήνη και Σάμο. Στους 14 αυτούς περιφερειακούς προορισμούς, για όλο τον Ιούλιο 2019, το σύνολο των αφίξεων διαμορφώθηκε σε 20.777 ή, κατά προσέγγιση, σε περίπου 670 σε ημερήσια βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι ακυρώσεις πτήσεων είναι δυνατόν να λάβουν χώρα έως και 24 ώρες προτού πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τον κανονισμό ακυρώσεων της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ ήταν προγραμματισμένες 150 πτήσεις για σήμερα Τετάρτη, τελικά το βράδυ της Τρίτης οριστικοποιήθηκε ο τελικός αριθμός των πτήσεων σε 104.

Η Ελλάδα δέχεται τουρίστες από χώρες όπως: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη, Βατικανό, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο και Μονακό. Κλειστά παραμένουν τα σύνορα για τους ταξιδιώτες από Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία και Βρετανία, μέχρι τις 15 Ιουλίου, όταν και θα ανανεωθεί εκ νέου η λίστα με τις χώρες. Υπενθυμίζεται ότι κάθε 15 ημέρες θα ανανεώνεται ο συγκεκριμένος κατάλογος με βάση επιδημιολογικά κριτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υποδοχή Κινέζων στην Ε.Ε. θα είναι δυνατή υπό τον όρο της αμοιβαιότητας, δηλαδή εφόσον οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες θα είναι σε θέση να επισκεφτούν το Πεκίνο.

Οι τουρίστες που θα φτάσουν στη χώρα μας θα πρέπει δύο ημέρες πριν να έχουν συμπληρώσει μία ειδική φόρμα στην πλατφόρμα https://travel.gov.gr με τα στοιχεία τους, τη χώρα προέλευσης, τη διάρκεια παραμονής σε άλλες χώρες και τη διεύθυνση διαμονής του στην Ελλάδα.

Η ενδεικτική λίστα των αερομεταφορέων που θα συνδέουν εκ νέου τους περιφερειακούς προορισμούς με το εξωτερικό περιλαμβάνει τη Lufthansa, που θα πετάει από το Μόναχο προς τη Ρόδο και την Κέρκυρα, την ουγγρική Wizzair, που θα πραγματοποιεί πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα, και τη Ryanair, η οποία θα ενώνει, μεταξύ άλλων, βρετανικούς προορισμούς με την Κέρκυρα και, από τον Σεπτέμβριο, το Λονδίνο με την Κεφαλονιά και το νησί των Φαιάκων. Από χθες 30 Ιουνίου, η εταιρεία Alitalia γνωστοποίησε την έναρξη του δρομολογίου Αθήνα-Ρώμη με ένα καθημερινό δρομολόγιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης