«Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Μαΐου 2021, 09:46
«Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός»

«Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής προορισμός, που τηρεί όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή διαμονή των τουριστών στο νησί. Περιμένουμε τις θετικές αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης», τόνισε στην Telegraph ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εν αναμονή της απόφασης για τον εαν η Ελλάδα θα συγκαταλεχθεί στον κατάλογο των "πράσινων χωρών" για τους βρετανούς τουρίστες. 

Την ίδια στιγμή, βαρύτατο θα είναι το πλήγμα για τους Βρετανούς τουρίστες αλλά και τον τουρισμό σε Ελλάδα και Ισπανία αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα της Sun πως τα ελληνικά και τα ισπανικά νησιά θα παραμείνουν εκτός της λεγόμενης «πράσινης» λίστας.

Οι Βρετανοί περιμένουν πως και πως το «πράσινο» φως από την κυβέρνησή τους για να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε δυο από τις πιο αγαπημένες τους χώρες: την Ελλάδα και την Ισπανία. Μόνο που ένα δημοσίευμα έρχεται να ταράξει τα καλοκαιριά τους σχέδια για διακοπές στα ελληνικά και ισπανικά νησιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, η κυβέρνηση Τζόνσον σχεδιάζει να αφήσει εκτός της «πράσινης» λίστας τα νησιά σε Ελλάδα και Ισπανία παρά το γεγονός, όπως τονίζεται και στο δημοσίευμα, πως τα νησιά καταγράφουν πολύ λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού από την ενδοχώρα!

Η «πράσινη» λίστα που αναμένεται ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση θα είναι εκείνη με τις χώρες που οι Βρετανοί δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους. Και οι Βρετανοί που ετοιμάζονται για διακοπές, την περιμένουν πως και πως. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που επικαλείται η Sun, πολύ λίγες χώρες θα καταφέρουν να μπουν σε αυτή την «πράσινη» λίστα.

Η Βρετανία έχει θέσει συγκεκριμένα κριτήρια για να καταρτίσει τη λίστα της: πόσοι από τους πολίτες της χώρας έχουν εμβολιαστεί, πόσα είναι τα κρούσματα, αν υπάρχουν μεταλλάξεις και πόσο καλή είναι η ιχνηλάτιση των κρουσμάτων. Θα δημιουργηθεί, όπως αναφέρεται, ένα σύστημα σαν… τα φανάρια των δρόμων με χώρες στο πράσινο, στο πορτοκαλί και στο κόκκινο.

Η λίστα αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στην εβδομάδα (την ερχόμενη την Πέμπτη ή Παρασκευή) και σύμφωνα με την Sun στο «πράσινο» θα είναι το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ισλανδία. Αλλά αγαπημένοι καλοκαιρινοί προορισμοί των Βρετανών όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται μερικές εβδομάδες… μακριά από το «πράσινο» και άρα θα είναι στο «πορτοκαλί».

Πηγή: ekriti.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Μαΐου 2021, 09:46