Καλντέρα, καταγάλανα νερά, εξωπραγματικές μαύρες και λευκές παραλίες, κυβιστικοί λευκοί οικισμοί…Η ομορφιά της Σαντορίνης είναι αξεπέραστη εν τη γενέσει της χάρη στο ηφαίστειο και γνωστή σε όλο τον κόσμο. Και πέρα από τις δημοφιλείς περιοχές και τα χωριά της, που αποτελούν πόλο έλξης και κυριολεκτικά γεμίζουν με κόσμο τόσο τους θερινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες, υπάρχει και η ανατολική πλευρά του νησιού, η ήρεμη, η παρθένα, η πνευματική, η απόλυτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Desiterra Resort φωλιάζει σε μια τέτοια πλευρά ενός λόφου στον Έξω Γιαλό. Κοντά στην ομώνυμη παραλία με το μαύρο βότσαλο που επισκέπτονται όσοι θέλουν να αποφύγουν την πολύβουη και τουριστική πλευρά της. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από τις λέξεις Desire – Επιθυμία και Terra – Γη στα λατινικά, το Desiterra μετατρέπει την επιθυμία για ήρεμες, χαλαρές και ξεκούραστες διακοπές, σε πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομορφιά, σοφία και αγνότητα είναι η αξίες του, που μετουσιώνονται στο λογότυπο, τον λευκό κρίνο της Σαντορίνης.

Το Desiterra υμνεί την αρχιτεκτονική του νησιού και ενσωματώνεται τέλεια στο τοπίο δημιουργώντας έναν μίνι παραδοσιακό οικισμό με σύγχρονη αισθητική. Το resort αποτελείται από βιοκλιματικές βίλες με επιλογή για υπόσκαφο ή κλασσικό Σαντορινιό σπίτι, όλα φτιαγμένα αποκλειστικά από πέτρα, ξύλο, γυαλί και μέταλλο. Όλες οι βίλες διαθέτουν δική τους ιδιωτική πισίνα.

Ο ήλιος ανατέλλει από αυτό το σημείο του νησιού και τις λούζει στο φως. Η θέαση της ενέργειας του ήλιου δημιουργεί ψυχική ανάταση και την πεποίθηση ότι μια όμορφη μέρα ξεκινάει εδώ, στο δικό σας σπίτι στο νησί. Μέσα από την ιδιωτικότητα, τη φίνα πολυτέλεια και την απαράμιλλη ηρεμία, το Desiterra υπόσχεται μια αξέχαστη διαμονή.

Σημείο αναφοράς του resort αποτελεί και το εστιατόριο ORANO. Ανοιχτό όλη μέρα, από το πρωί, γεμίζει με εκπληκτικές γεύσεις τον ουρανίσκο τόσο των ενοίκων όσο και των επισκεπτών του resort. H φιλοσοφία του menu περιστρέφεται γύρω από την ελληνική κουζίνα και των αρωμάτων της ιταλικής. Ένα πάντρεμα που δεν μπορεί παρά να δώσει σπιτικές μεσογειακές γεύσεις και να εκπλήξει ευχάριστα με κάθε μπουκιά. Η αυθεντικότητα της κουζίνας του ΟRANO είναι φόρος τιμής στο αληθινό φαγητό. Εκλεκτά υλικά, ολόφρεσκα θαλασσινά, κρέατα και λαχανικά από το περιβόλι και βότανα που μυρίζουν Μεσόγειο. Γενναιόδωρα πιάτα με γνώμονα τη γήινη εμπειρία της ανεπιτήδευτης πολυτέλειας. Στα amuse bouche ξεχωρίζουν τα ‘μεταξωτά΄ σε υφή ραβιόλια αστακού ή το carpaccio μοσχαριού με λάδι τρούφας και μους παρμεζάνας ενώ το ceviche καραβίδας με lime και τα μύδια που μαγειρεύονται με κρασί και σκόρδο ανεβάζουν στα ύψη τη γευστική εμπειρία. Το ORANO χαρίζει σε όσους το επισκέπτονται μοναδικές γαστρονομικές στιγμές αλλά και τη αίσθηση πως απολαμβάνει ένα γεύμα ανάμεσα σε γη και ουρανό με τη θέα των ηφαιστειογενών λόφων και του νερού που περιβάλλει τον χώρο. Η θεϊκή απλότητα του ORANO σχεδόν σε κάνει να ίπτασαι από ευχαρίστηση και αποτελεί την επιτομή της ελληνικής φιλοξενίας, αυτής της ασίγαστης αξίας που αναδεικνύεται απόλυτα μέσα στον τόπο και τον χρόνο του DESITERRA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης