Πόσο πολύ περιμένατε τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές; Ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, δεδομένου ότι ο χρόνος που προηγήθηκε ήταν ένας από τους πιο περίεργους της ζωής όλων μας. Ανησυχία, φόβος, εγκλεισμός και περιορισμοί συνόδευσαν μία καθημερινότητα που όλοι ανυπομονούσαμε να αλλάξει, αναμένοντας ένα καλοκαίρι με περισσότερες δόσεις κανονικότητας. Και να, λοιπόν, που η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει και η αισιοδοξία που φέρνουν μαζί τους ο ήλιος, η θάλασσα και η προσμονή των διακοπών σάς επιτρέπουν να κάνετε πολυπόθητα σχέδια για αποδράσεις και χαλαρές στιγμές, επιτέλους μακριά από το σπίτι. Όλη αυτή η θετική διάθεση ωστόσο, και ο προγραμματισμός των διακοπών δε θα πρέπει να σας κάνουν να ξεχάσετε την πανδημία, η οποία βρίσκεται ακόμη κάπου εκεί έξω. Δείτε τι χρειάζεται να προσέξετε για να παραμείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς και να απολαύσετε τις διακοπές σας.
 

Επιστροφή σε αγαπημένες δραστηριότητες και αποδράσεις με προσοχή
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε τις αποδράσεις που τόσο λαχταράτε, δίχως να εκθέσετε τον εαυτό σας σε κινδύνους που ακόμη ελλοχεύουν λόγω του Covid-19; Με ψυχραιμία, αισιόδοξες σκέψεις, σωστή οργάνωση, αλλά και την απαραίτητη προσοχή. Ξεκινήστε, λοιπόν, να σχεδιάζετε τις διακοπές σας, με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και γνωρίζοντας ότι πάντα υπάρχουν τρόποι για να περάσετε καλά.

Για να είστε περισσότερο ασφαλείς, οργανώστε αποδράσεις μόνο με όσους μένετε μαζί ή τους στενούς σας φίλους, τους οποίους έτσι κι αλλιώς ίσως συναντούσατε συχνά και στη διάρκεια της καραντίνας. Προτιμήστε πιο ήρεμους προορισμούς και αποφύγετε πολυσύχναστα μέρη, ενώ, αν ταξιδέψετε με μέσα δημόσιας χρήσης, όπως π.χ. ΚΤΕΛ, τρένο, ή αεροπλάνο, δώστε προσοχή στις οδηγίες που σας δίνονται, μην ξεχνάτε ποτέ τη σωστή χρήση της μάσκας και του αντισηπτικού, τηρήστε αποστάσεις, χρησιμοποιήστε ηλεκτρονικά εισιτήρια, ατομικές συσκευασίες φαγητού και ποτού κ.ο.κ. Ίσως ένα road trip με το δικό σας μεταφορικό μέσο να αποτελεί ιδανική λύση, όπως επίσης και ένας – όσο γίνεται – covid-free προορισμός με μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων κατοίκων και επιλογή διαμονής σε ένα resort με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και πολλούς ανοικτούς χώρους.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι οργανωμένες δομές φιλοξενίας και εστίασης φροντίζουν την υγιεινή των χώρων τους, αλλά δεν βλάπτει να είστε κι εσείς προσεκτικοί. Βάλτε στις αποσκευές σας κάποιο σπρέι απολύμανσης ασφαλές για χρήση σε διάφορες επιφάνειες και υφάσματα και προτιμήστε το πρωινό και τα γεύματά σας να μην είναι σε μπουφέ. Ενημερωθείτε για όλα τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις προτού κλείσετε τη διαμονή σας.
 

Αν ταξιδέψετε στο εξωτερικό, μελετήστε προσεκτικά τους κανόνες που έχει θέσει η κάθε χώρα για την είσοδο και έξοδο. Μια πολυήμερη περίοδος καραντίνας θα αύξανε τα έξοδά σας, οπότε προτιμήστε να επισκεφτείτε μια χώρα με τέτοιους περιορισμούς άλλη φορά. Φροντίστε να έχετε κάποιου είδους ταξιδιωτική ασφάλεια, ώστε να είστε καλυμμένοι αν χρειαστείτε κάτι. Τέλος, προτιμήστε να κλείσετε τα εισιτήρια και τη διαμονή σας με όσο το δυνατόν πιο ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, ώστε να μη χάσετε τα χρήματά σας αν χρειαστεί να ματαιώσετε το ταξίδι σας.
 

Το εμβόλιο και τα tests προστατεύουν εσάς και τους γύρω σας
 

Και βέβαια, ειδικά για φέτος, μην ξεχνάτε το σημαντικότερο. Υπάρχει ένα ισχυρό “όπλο” που λέγεται εμβόλιο, και εφόσον έχετε τη δυνατότητα να το προγραμματίσετε πριν τις διακοπές σας, μην το καθυστερήσετε άλλο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν έχετε τη δυνατότητα ακόμη να ολοκληρώσετε τις δόσεις των εμβολιασμών σας, ακόμη και αν επιλέξετε κάποιον προορισμό που δεν απαιτεί να παρουσιάσετε covid test ταξιδεύοντας εκεί, κάντε προληπτικά έστω ένα self test πριν φύγετε, ώστε να είστε περισσότερο σίγουροι ότι δε θα εκθέσετε τον εαυτό σας ή τους γύρω σας σε κίνδυνο. Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν το ταξίδι σας, αποφύγετε να εκθέσετε τον εαυτό σας σε συνθήκες που θα μπορούσαν να ευνοήσουν τη μετάδοση του ιού.
 

Μην ξεχνάτε ότι τίποτε δεν εμποδίζει τη μετάδοση του ιού καλύτερα από τη μάσκα και τη χρήση αντισηπτικού, οπότε ακόμη και μετά τον εμβολιασμό, η χρήση τους είναι εξίσου απαραίτητη.
 


 

Οι ανέπαφες κάρτες στην υπηρεσία σας
 

Δίνοντας (όπως πάντα τον τελευταίο καιρό) προσοχή στην προσωπική σας υγιεινή, σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφεύγετε τις πολλές επαφές – και δεν εννοούμε μόνο με άλλους ανθρώπους. Οι ανέπαφες κάρτες είναι η λύση για τις πληρωμές σας σε κάποιο κατάστημα. Πλέον, μάλιστα, έχετε τη δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών και στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, καθώς η Eurobank, είναι η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα η οποία, εισάγει την ανέπαφη χρήση κάρτας (contactless) στα ATMs. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα εκτέλεσης συναλλαγών χωρίς χρήση κάρτας, με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας ψηφιακού πορτοφολιού (Wallet) καθώς και του Apple Pay, για όλους τους χρήστες που έχουν ψηφιοποιήσει τις κάρτες τους, μέσω του κινητού τηλεφώνου για εφαρμογές Android και Apple. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο προσφέρει σήμερα μια συναλλαγή μέσω ATM, με την εγκατάσταση της νέας πλατφόρμας να έχει ξεκινήσει ήδη στα μεγάλα αστικά κέντρα και, σταδιακά, έως τα μέσα καλοκαιριού, να έχει φτάσει στο σύνολο του δικτύου, σε όλη τη χώρα. Επομένως, είναι πολύ πιθανόν στις διακοπές σας να κάνετε χρήση αυτής της δυνατότητας.
 

Με τη νέα πλατφόρμα, που προσφέρεται για πρώτη φορά από Τράπεζα στην Ελλάδα, έχετε πρόσβαση σε μια σειρά αναβαθμισμένων δυνατοτήτων και, συγκεκριμένα, σε contactless χρήση κάρτας (ανέπαφη συναλλαγή), με την οποία εξαλείφεται η πιθανότητα παρακράτησης της κάρτας, ενώ, ταυτόχρονα, αποτρέπεται η αυτόματη διακοπή της λειτουργίας του ATM σε περίπτωση βλάβης του καρταναγνώστη, αλλά και εκτέλεση συναλλαγών χωρίς χρήση κάρτας, μέσω του κινητού τηλεφώνου και τη χρήση της υπηρεσίας ψηφιακού πορτοφολιού (Wallet). Έτσι, εφόσον έχετε ενεργοποιήσει την κάρτα σας στην υπηρεσία Wallet του mobile app σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές σε ΑΤΜ χρησιμοποιώντας το κινητό σας, ακόμη και αν δεν έχετε μαζί σας την κάρτα.
 

Παράλληλα, αναβαθμίζεται η συνολική συναλλακτική εμπειρία σας στο ATM, με μια σειρά ενεργειών, όπως η δυνατότητα εμφάνισης ή απόκρυψης διαθέσιμου υπολοίπου στην οθόνη επιλογής λογαριασμού, καθώς και στις οθόνες επιλογής ποσού ανάληψης, η αναλυτική εμφάνιση των τελευταίων κινήσεων λογαριασμού και κάρτας (>10), η επιτάχυνση της συναλλαγής ανάληψης χρημάτων λόγω βελτιωμένου σχεδιασμού οθονών, η παροχή ενός φιλικότερου προς το χρήστη περιβάλλοντος κ.ά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης