Ειδήσεις για GDPR

Έρευνα: 9 στους 10 Ευρωπαίους θα μοιράζονταν προσωπικά δεδομένα για δωρεάν ψηφιακές υπηρεσίες

Σχεδόν εννέα στους 10 (87%) Ευρωπαίους χρήστες του διαδικτύου είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τα προσωπικά τους δεδομένα με ιστότοπους και εφαρμογές...

20/08/2021 19:00

Η Amazon καλείται να πληρώσει πρόστιμο 746 εκ. ευρώ για παραβίαση των κανόνων GDPR

Στο στόχαστρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων του Λουξεμβούργου (CNPD) βρέθηκε η Amazon, καθώς της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 746 εκατομμυρίων ευρώ...

31/07/2021 18:52

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει νέα εργαλεία για ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε δύο δέσμες τυποποιημένων συμβατικών ρητρών: μία για χρήση μεταξύ υπευθύνων επεξεργασίας και εκτελούντων την επεξεργασία...

04/06/2021 20:24

ΣΕΒ: Δέκα συμβουλές για την αξία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων

Έρευνα σχετικά με τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον Κανονισμό GDPR και στον νέο εθνικό νόμο παρουσίασε ο ΣΕΒ, σε πρόσφατη διαδικτυακή του εκδήλωση...

22/02/2021 14:29

Το TikTok στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών

Το TikTok αντιμετωπίζει κατηγορίες στην Ευρώπη, εν μέσω του γενικότερου κλίματος δυσαρέσκειας προς τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες και τα κοινωνικά δίκτυα, που συλλέγουν προσωπικά δεδομένα...

16/02/2021 19:35

Viber: Το 85% των Ελλήνων χρηστών ανησυχεί για την προστασία του ψηφιακού απορρήτου

Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω από μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον κόσμο για δωρεάν και ασφαλή επικοινωνία, παρουσιάζει τα αποτελέσματα μια εθελοντικής δημοσκόπησης...

28/01/2021 18:21

Το WhatsApp πλέον θα μοιράζεται τα δεδομένα χρηστών με το Facebook

To WhatsApp, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων της Facebook, ενημέρωσε τους όρους της πολιτικής του, ζητώντας από τους χρήστες να τους δεχτούν μέσω ειδοποίησης...

07/01/2021 20:00

Ενημέρωση από την Eurobank για τη Διαβίβαση Προσωπικών Δεδομένων

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία», που εδρεύει στην Αθήνα (‘Οθωνος 8, Τ.Κ. 10557), με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 154558160000 (στο εξής η Τράπεζα)...

28/12/2020 16:13

Eurobank: Ανάρτηση ενημέρωσης για τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία», που εδρεύει στην Αθήνα (‘Οθωνος 8, Τ.Κ. 10557), με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 154558160000 (στο εξής η Τράπεζα)...

20/07/2020 10:22

EE: Τo GDPR εκπλήρωσε του περισσότερους από τους στόχους του ήδη

Σήμερα, λίγο περισσότερο από δύο έτη μετά την έναρξη ισχύος του γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων (ΓΚΠΔ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε έκθεση αξιολόγησής του...

24/06/2020 18:00

Το GPS στον πόλεμο κατά του κορωνοϊου

Καθώς ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότερες κυβερνήσεις στηρίζονται σε δεδομένα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων...

23/03/2020 22:24

Eurobank: Σημαντική ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Το σχέδιο εμπροσθοβαρούς μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που παρουσιάστηκε από την Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. τον Νοέμβριο...

23/03/2020 16:05

Έρευνα σε βάρος της Google και της Tinder από τις ιρλανδικές αρχές για λόγους GDPR

Ο αμερικανικός κολοσσός Google και η εφαρμογή γνωριμιών Tinder είναι υπό διερεύνηση στην Ευρώπη αναφορικά με τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους...

04/02/2020 19:56

Eurobank: Ενημέρωση για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Pillar

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα (‘Οθωνος 8 Τ.Κ.10557), με αριθμό...

07/08/2019 18:06

Eurobank: Ενημέρωση για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Cairo 3

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα (‘Οθωνος 8 Τ.Κ.10557), με...

06/08/2019 17:30

Ενημέρωση για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Cairo 2

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα (‘Οθωνος 8 Τ.Κ.10557), με αριθμό...

06/08/2019 16:52
‹ Προηγούμενη Επόμενη ›