Ο Τεντί Ταμγκό, ο οποίος το 2013 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο τριπλούν και το 2019, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ανακοίνωσε την την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι.

Ο 33χρονος Γάλλος, έκανε γνωστή την απόφαση του με ανάρτηση στο Instagram και το εξής σχόλιο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι ήλθε η ώρα. Η ώρα να προετοιμασθώ για το Παρίσι 2024. Προπονήθηκα, παρατήρησα, ανέλυσα και δοκιμάζοντας τον εαυτό μου για λίγο, κατάλαβα ότι τα πόδια μου, είναι ακόμη έτοιμα να πηδήξουν μακριά. Είμαι έτοιμος να κατακτήσω ΤΟ μετάλλιο, που είναι και το μόνο που αναζητώ».

Παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων το 2008 και ακολούθως παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2010, ο Ταμγκό κυριάρχησε στο παγκόσμιο ανοικτού, το 2013 στην Μόσχα, με άλμα στα 18 μέτρα και τέσσερα εκατοστά, όντας ο -μόλις- τρίτος άλτης, που ξεπέρασε τα 18 μέτρα στο τριπλούν.

Όμως η καριέρα του χαρακτηρίσθηκε από πολλούς τραυματισμούς, που του στέρησαν κυρίως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Παράλληλα, τιμωρήθηκε με 12μηνο αποκλεισμό (σ.σ. οι έξι χωρίς αναστολή) από την Γαλλική Ομοσπονδία Στίβου μετά από μια διαμάχη εναντίον μιας ερασιτέχνιδας αθλήτριας κατά την διάρκεια μιας προπόνησης στο Σεντ Ραφαέλ, τον Οκτώβριο του 2011. Επίσης, η Διεθνής Ομοσπονδία, τον απέκλεισε για ένα έτος, το 2014, επειδή παρέβη τρεις φορές τον κανονισμό ντόπινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Κρίστιαν Τέιλορ και ο Πέδρο Πιτσάρντο, μου έλεγαν συνέχεια να επιστρέψω, οπότε πάμε», πρόσθεσε στο μήνυμά του στο Instagram, ο Ταμγκό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης