Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε σπουδαία νίκη την Τετάρτη με 2-0 επί της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, που όμως έχει και ιστορική αξία, καθώς είναι η πρώτη που πετυχαίνει σε αυτό το γήπεδο στην ιστορία του, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Η ομάδα της Ηπείρου νίκησε την ΑΕΚ στην Αθήνα μετά από 30 και πλέον χρόνια, αλλά τον Δεκέμβριο του 1990, στη μοναδική φορά που την είχε νικήσει πάλι, είχαν παίξει στο «Νίκος Γκούμας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Παναθηναϊκό τον έχει νικήσει μία φορά στο πρωτάθλημα, αλλά εκείνο το ιστορικό 3-2 ήταν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το 1978.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, που επίσης έχει χρησιμοποιήσει ως έδρα στο παρελθόν το Ολυμπιακό Στάδιο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα οι δύο νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, το 1989 και το 2016, είχαν επιτευχθεί στη Λεωφόρο.

Πέρα από τη νίκη στο Μαρούσι, πρωτόγνωρο για τον ΠΑΣ είναι και το γεγονός ότι έκανε τρεις νίκες στο λεκανοπέδιο σε μία σεζόν.

Ήδη είχε νικήσει τον Οκτώβριο τον Απόλλωνα και τον Ατρόμητο και τώρα κατάφερε να επικρατήσει και της ΑΕΚ. Αυτές είναι και οι εκτός έδρας νίκες του σε όλη τη σεζόν. Δεν είναι ρεκόρ νικών εκτός έδρας, αλλά αποτελεί ρεκόρ μόνο στην Αττική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης