Ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ στα Γιάννενα σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League και ανάσανε βαθμολογικά, καθώς έφτασε τους 27 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του την ΑΕΛ και τον ΟΦΗ που κοντράρονται μεταξύ τους. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε στο 20’ ο Έλντερ Μπαρμπόσα.

Οι γηπεδούχοι και με το μυαλό στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (Μεγάλη Τετάρτη, 19:00), είχαν δοκάρι με τον Χρήστο Ελευθεριάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο τέταρτο, ο Παναιτωλικός ανέπτυξε επιθετική δραστηριότητα. Μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε. ‘Επειτα από σέντρα από τα αριστερά, με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ο αφύλακτος Μπαρμπόσα πέτυχε το 1-0!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, μα το σουτ του Χουάν Ντομίνγκεθ (22’) κατέληξε στην αγκαλιά του Κρίστοφερ Κνετ ενώ σαφώς μεγαλύτερη στιγμή ήταν αυτή του 39ου λεπτού, όταν μετά την προσπάθεια του Φαμπρίτσιο Μπρένερ, το πλασέ του Ελευθεριάδη σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Στην άλλη πλευρά, ο Γιούρι Λοντίγκιν με διπλή προσπάθεια αποσόβησε την προσπάθεια του Φρεντερίκο Ντουάρτε (37’) και με γροθιές το φάουλ του Μπαρμπόσα (43’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είσοδος του Σάντι Κρίζμαν έκανε πιο επιθετικό τον ΠΑΣ του Αργύρη Γιαννίκη που έφτασε στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου στο 75%-25% την κατοχή μπάλας. Χωρίς ωστόσο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Το σουτ του Σταύρου Πήλιου (58’) ήταν μία πρώτη προειδοποίηση για την εστία του Κνετ και η προβολή του Κρίζμαν (66’) μία δεύτερη. Τρίτη δεν υπήρξε μιας και οι φιλοξενούμενοι του Τραϊανού Δέλλα κατάφεραν να κρατήσουν μακριά τους κινδύνους και να πάρουν μια υπερπολύτιμη νίκη – την πρώτη φετινή εκτός έδρας – στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός  0-1 (Novasports 1)

Γκολ: 20′ Μπαρμπόσα

 

39′ δοκάρι ο Ελευθεριάδης

 

Κίτρινες κάρτες: Ελευθεριάδης, Πήλιος, Κάργας

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πήλιος, Οικονομόπουλος (46′ Κρίζμαν), Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκεζ (64′ Παμλίδης), Λιάσος, Ελευθεριάδης (64′ Νάουμετς), Μπρένερ (64′ Δούμτσης).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μανθάτης (79′ Ματσόλα), Ντάλσιο, Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης, Εντινγκά, Μπαρμπόσα, Ντίας, Μεντόσα (85′ Καρέλης), Ντουάρτε (72′ Ταχάρ), Βέργος (79′ Μαλής).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης