Με τον κορυφαίο του παίκτη στο πρωτάθλημα, Γιασμίν Κούρτιτς, και τον Ζοάν Σάστρε να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά», ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» από το πρώτο μέρος την αναμέτρηση με τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» και με το εμφατικό 4-0 πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Ο 33χρονος Σλοβένος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 21΄ με πέναλτι (έφτασε τα 13 γκολ στη Super League) κι εννέα λεπτά αργότερα από δική του ασίστ ο Ίνγκι Ίνγκασον πέτυχε το δεύτερο τέρμα των «ασπρόμαυρων». Στο ντεμπούτο του με τους Θεσσαλονικείς, ο Ισπανός αμυντικός Ζοάν Σάστρε βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 64΄ «κλειδώνοντας» το «διπλό» για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε άκρως ουσιαστικός και με δύο γρήγορα γκολ απλοποίησε τα πράγματα στη συνέχεια, απέναντι στους Βολιώτες, οι οποίοι στο ματς του πρώτου γύρου είχαν πετύχει μία εμφατική επιστροφή στην Τούμπα μετατρέποντας το εις βάρος τους 4-1 σε 4-4.

Η «σεμνή τελετή» στο «Πανθεσσαλικό» είχε ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο μέρος. Ο Φερνάντες στο 21΄ ανέτρεψε τον Μιτρίτσα στην περιοχή, με τον Παπαπέτρου να δείχνει την βούλα του πέναλτι. Ο Κούρτιτς ήταν ψύχραιμος γι΄ άλλη μια φορά κι άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ (1-0).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 29΄ από κεφαλιά-πάσα του Σλοβένου, ο Ίνγκασον βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με νέα κεφαλιά έβαλε τις βάσεις για το έκτο συνεχόμενο «τρίποντο» των «ασπρόμαυρων» στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 38΄ με τον Μπαρτόλο, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε με τα πόδια, στην καλύτερη στιγμή για το συγκρότημα του Κώστα Μπράτσου στο πρώτο 45λεπτο.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει μία ανάσα από το 3-0 στο 51΄, αλλά η πάσα του Άκπομ προς τον Μιτρίτσα δεν ήταν καλή και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ρουμάνος, το πέτυχε στο 64΄ ο Σάστρε με σουτ μετά από κόρνερ του Ζίβκοβιτς, συνδυάζοντας με τον ιδανικότερο τρόπο το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 73΄ ο Άκπομ, ο οποίος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι μετά την παράλληλη μπαλιά του Μίτριτσα και πλάσαρε υποδειγματικά, για το τελικό 4-0.

Βόλος – ΠΑΟΚ 0-4 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 20′ πεν. Κούρτιτς, 29′ Ίνγκασον, 64′ Σάστρε, 73′ Άκπομ

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Φαν Βέερτ, Φερνάντες

Κόκκινες κάρτες:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (87′ Τερεζίου), Μπαρτόλο (46′ Ρεγκατέν), Ορόζ (77′ Σοάρες), Φερνάντες (85′ Ροσέρο), Φαν Βέερτ.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (77′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (81′ Εσίτι), Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς (76′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (72′ Αουγκούστο), Μίτριτσα, Άκπομ (81′ Τσόλακ).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης