Το τελευταίο εμπόδιο του ΠΑΟΚ πριν τους ομίλους του Europa League ακούει στο όνομα Μπρόντμπι.

Η αντίπαλός του δικεφάλου του Βορρά έχει στεφθεί 10 φορές πρωταθλήτρια Δανίας, έχει κατακτήσει έξι κύπελλα και θεωρείται μία από τις κορυφαίες ομάδες της σκανδιναβικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη σεζον τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ στο παρελθόν έχει συμμετάσχει και στους ομίλους του Champions League (1998), έχοντας ως καλύτερη πορεία της αυτή το 1999, όταν και είχε φτάσει μέχρι και τους «8» του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Η Μπρόντμπι ιδρύθηκε το 1964, έχει χρώματα το κίτρινο και το μπλε, ενώ το γήπεδό της είναι χωρητικότητας 29.000 θέσεων.

Για να φτάσει μέχρι τα play off απέκλεισε διαδοχικά, στον πρώτο προκριματικό τη Γιούβενες από το Σαν Μαρίνο με δύο νίκες (9-0, 2-0), δυσκολεύτηκε με τη Μπερόε από τη Βουλγαρία (0-1, 0-0) και χθες πήρε 2-2 από την Ομόνοια στην Κύπρο μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως δεν έχει αρχίσει καθόλου καλό στο τρέχον πρωτάθλημα καθώς ι μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Προπονητής της είναι ο Δανός Τόμας Φρανκ, ενώ το μεγάλο της αστέρι είναι ο Φινλανδός επιθετικός, Τέμου Πούκι (πέτυχε και δύο γκολ απέναντι στην Ομόνοια), που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Σεβίλλη, Σάλκε και Σέλτικ.

Γνωστότερος ποδοσφαιριστής πάντως που αγωνίζεται στην Μπρόντμπι είναι Ντάνιελ Άγκερ, που έχει παίξει επί σειρά ετών στη Λίβερπουλ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης