Την πρώτη συνέντευξή του σαν ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ παραχώρησε ο Στέφαν Σβαμπ, μιλώντας στην κάμερα του PAOK TV. Ο Αυστριακός μέσος μίλησε για θέματα που τον αφορούν, αλλά και την επιλογή του να έρθει στον ΠΑΟΚ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 30χρονος άσος μίλησε αναλυτικά:

– Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ:

«Νιώθω ότι είμαι μέρος σε κάτι πολύ μεγάλο. Ανυπομονώ για αυτή τη νέα πρόκληση και νιώθω έτοιμος. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ πήρα ένα πολύ ζεστό καλωσόρισμα. Δεν βλέπω την ώρα να μπω στο προπονητικό κέντρο και σύντομα στο γήπεδο της Τούμπας. Είμαι έτοιμος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για το αν ήξερε την ομάδα:

«Φυσικά και γνώριζα τον σύλλογο από πριν. Μίλησα με αρκετούς ανθρώπους, μάλιστα και με τον Ντάριο Κρέσιτς, παλιό τερματοφύλακα της ομάδας που γνωρίζω μέσω ενός καλού μου φίλου. Συζητήσαμε πολύ για το κλαμπ, αλλά και με άλλους ανθρώπους και η γνώμη όλων ήταν θετική. Όλοι μου είπαν να αποδεχθώ την πρόκληση, ότι πρέπει να το κάνω και ότι θα το απολαύσω και θα περάσω καλά εδώ. Αυτή ήταν η απόφαση μου στο τέλος και πλέον τις μέρες που είμαι εδώ έχω τσεκάρει τα πάντα και είμαι ενθουσιασμένος με το κλαμπ. Όπως είπα και πριν, είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ και θέλω να βοηθήσω αυτό τον μεγάλο σύλλογο».

– Για την απόφαση του να παίξει για πρώτη φορά εκτός Αυστρίας:

«Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω μακριά από την πατρίδα μου, την Αυστρία. Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου, που παρά το γεγονός ότι αποκτήσαμε παιδί τις προηγούμενες εβδομάδες, ήταν θετική και με βοήθησε πολύ. Δε μου είπε να μείνω στην πατρίδα. Είναι πολύ ανοιχτόμυαλη ακόμα και τώρα με το παιδί, είναι το στήριγμά μου. Φυσικά μιλήσαμε πριν πάρω την απόφαση. Τώρα σε ό,τι αφορά στο τι περιμένω στη Θεσσαλονίκη, έχω να πω ότι μου αρέσει ο νότος. Μου αρέσουν πολύ οι νότιες χώρες και ξέρω ότι ο καιρός εδώ είναι λίγο διαφορετικός, με πολλή ζέστη σε πολλές περιόδους και χωρίς βροχή, αλλά μου αρέσει αυτό. Αρχικά είμαι εδώ για να παίξω καλό ποδόσφαιρο, θέλω να πετύχω με τον σύλλογο».

– Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα:

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον σύλλογο, το προπονητικό κέντρο, το γήπεδο, την πόλη τη ζωή εδώ είναι πολύ καλές. Θέλω να προσαρμοστώ γρήγορα και να δω πως ζούνε οι άνθρωποι εδώ. Θέλω να γίνει η προσαρμογή μου όσο πιο γρήγορα γίνεται».

– Για το πως θα σκιαγραφούσε τον εαυτό του, ως ποδοσφαιριστή:

«Είμαι ένας κεντρικός μέσος, το δυνατό μου σημείο είναι οι πάσες. Όπως είδα, η ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια έχει την κατοχή, οπότε ελπίζω να γίνω ένας μικρός… αρχιτέκτονας, ώστε να δημιουργώ το παιχνίδι της ομάδας. Είμαι γενικά επιθετικός. Στο παρελθόν τις περισσότερες σεζόν έχω σκοράρει πολλά γκολ ως μέσος, οπότε ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα και στο σκοράρισμα. Επίσης είμαι ανοιχτόμυαλος, ομαδικός. Αυτά πρέπει να περιμένει ο κόσμος από μένα. Αυτά είναι που θέλω να βγάλω στο γήπεδο. Φυσικά θα κάνω τα πάντα στο γήπεδο για να είμαι χρήσιμος στην ομάδα, να παλέψω για τα “ασπρόμαυρα”».

– Για τους στόχους του με την ομάδα:

«Αρχικά θέλω να προσαρμοστώ γρήγορα. Θέλω να βάλω τα δυνατά μου στην προπόνηση, να βοηθήσω την ομάδα. Αυτοί είναι οι πρώτοι μου στόχοι, αλλά υπάρχουν και ομαδικοί στόχοι. Θέλω να πετύχουμε και εγώ από την πλευρά μου να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή, αλλά είναι μεγάλη πρόκληση να μπούμε στους ομίλους του Champions ή του Europa League. Θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Για εμένα αυτό είναι πολύ ωραίο, καθώς, παρότι δεν έπαιξα ποτέ εκτός Αυστρίας, έδωσα πολλούς ευρωπαϊκούς αγώνες. Αυτοί οι αγώνες μου φέρνουν εξαιρετικές αναμνήσεις και θέλω να έχω τέτοιες και με τον ΠΑΟΚ, καθώς αυτά μένουν στο μυαλό σου και δε τα ξεχνάς ποτέ. Θέλουμε λοιπόν την κορυφή στο πρωτάθλημα και πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη. Αυτοί είναι οι στόχοι για τη σεζόν».

– Για το αν έχει ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας:

«Ένα μήνυμα για τους φιλάθλους μας. Είδα σε πολλά βίντεο ότι είναι ενθουσιώδεις, δίνουν μεγάλη υποστήριξη και είναι εδώ σε κάθε παιχνίδι, στηρίζοντας την ομάδα για 90 λεπτά. Είναι φανταστικό. Το γήπεδο έχει πραγματικά πολλή φασαρία στους αγώνες. Όλη η πόλη ουσιαστικά ζει γι’ αυτόν τον σύλλογο, αλλά και γενικότερα όλη η Βόρεια Ελλάδα. Όλα έχουν να κάνουν με τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι πολύ ξεχωριστό στο ποδόσφαιρο και είμαι πραγματικά πολύ περήφανος που είμαι εδώ. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για το κλαμπ και τους φιλάθλους του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης