Συναθροίζονται στην Αθήνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ – Παίρνει μέτρα η αστυνομία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, 19:53
Συναθροίζονται στην Αθήνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ – Παίρνει μέτρα η αστυνομία

Μπορεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ (22/5, 21:00, COSMOTE SPORT 1 HD) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και με 11 καλεσμένους από κάθε φιναλίστ, ωστόσο στην Αθήνα σήμανε συναγερμός.

Πούλμαν με οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» κατέφθασαν στην Ομόνοια, ενώ και οι οπαδοί των «ερυθρόλευκοι» συγκεντρώνονται στους κοντινούς συνδέσμους. Η κατάσταση έφερε την αντίδραση των αρχών. Με ανακοίνωση έγινε γνωστό πως απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση μέχρι την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας υπό τον φόβο των επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο φιναλίστ.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες συγκεντρώσεις οπαδών άλλων ομάδων καταγράφονται σε γειτονικές περιοχές.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, κατά το χρονικό διάστημα από 21:00 ώρα της 21/05/2021 ημέρα Παρασκευή έως και 06:00 ώρα της 23/05/2021 ημέρα Κυριακή, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Ζωοδόχου Πηγής – αριστερά Ανδρέα Μεταξά – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς εγκυμονείται  σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην πόλη των Αθηνών, ενόψει της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος, αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. Ο.Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) την 22/05/2021 και 21:00 ώρα (κεκλεισμένων των θυρών), καθώς και της άφιξης περί των διακοσίων (200) οπαδών της  «Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» από τη Θεσσαλονίκη και τη συγκέντρωση τους επί της οδού Μενάνδρου αρ. 58 στην Αθήνα (Σύνδεσμος Φιλάθλων Π.Α.Ο.Κ.).

Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών για επικείμενες αντισυγκεντρώσεις οπαδών άλλων ομάδων των Αθηνών στην ανωτέρω περιοχή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για δημιουργία επεισοδίων μεταξύ τους».

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στον Σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα:

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, 20:24