Τις επόμενές της κινήσεις για όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, δρομολογεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποστέλλοντας δύο επιστολές σε Μαρκ Κλάτενμπεργκ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Αρχηγείο Αστυνομίας και ΕΠΟ.

Στον Βρετανό αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για όλα όσα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου, με την αντιμετώπιση που είχε ο ΠΑΟΚ από τον Ισπανό ρέφερι Αντόνιο Λαόθ και την διαιτητική του ομάδα, και στους υπόλοιπους φορείς, για την αντιμετώπιση που είχε ο κόσμος του «Δικεφάλου» από την αστυνομία από τα διόδια Αφιδνών και μετά, όπου υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες για κινήσεις ψυχολογικής και σωματικής βίας από τους άνδρες των ΜΑΤ κατά των οπαδών του δικεφάλου του Βορρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς τον Σκωτσέζο αρχιδιαιτητή αναφέρεται:

«Ο κ. Λαόθ και η ομάδα του ήταν ψυχοπνευματικά ανέτοιμη, έκριναν με δυο σταθμά θέλοντας να κάνουν τον ΠΑΟΚ να νιώσει «ξένος» και μετά το βολικό αποτέλεσμα άφησαν κατά μέρους τη διεύθυνση του αγώνα και πέρασαν στη διαχείριση. Επιπλέον καταγγέλλουμε ότι ο Λαόθ με τη συμπεριφορά του προκάλεσε τον βάναυσο ξυλοδαρμό αντιπροσωπείας του ΠΑΟΚ έξω από τα αποδυτήριά του. Συγκεκριμένες ατάκες -μεταξύ άλλων- για το πέναλτι του Παναθηναϊκού και τον πανηγυρισμό του Αϊτόρ είναι οι εξής:

«Συστήνετε στην ετήσια εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών μας για θέματα διαιτησίας να τους προτείνουμε να διεκδικούν με το κεφάλι κάτω από το ύψος της μέσης τη μπάλα με την προσδοκία να τρακάρουν σε κάποιο πόδι; Σας παρακαλούμε να αναλάβετε την ευθύνη αυτής της απάντησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συστήνετε να αποσύρουμε από τους ποδοσφαιριστές μας την σύσταση να μην προκαλούν πιάνοντας τα γεννητικά τους όργανα σε πανηγυρισμούς μπροστά σε αντίπαλους οπαδούς, γιατί αυτό πια δεν επιφέρει ποινή; Παρακαλούμε να αναλάβετε την ευθύνη και αυτής σας της απάντησης.

Προς το Υπουργείο του Πολίτη και τους υπόλοιπους φορείς οι καταγγελίες αφορούν:

Τη συμπεριφορά απέναντι στους εκδρομείς που έμειναν 10-12 ώρες χωρίς έστω πρόσβαση σε νερό. Την άσκοπη χρήση χημικών για να σταματήσει ρίψη πυρσών. Το σκηνικό των αποδυτηρίων.

Κατάχρηση εξουσίας, χειρονομίες και πρόκληση των ΜΑΤ σε κόσμο που δεν είχε καμία εμπλοκή σε επεισόδια και σε αξιωματούχους της ομάδας (μελών της ασφάλειας κλπ.) πλημμελή έλεγχο.

Ζητούμε ΕΔΕ, υλικό από κάμερες και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Ο ΠΑΟΚ αναμένει απαντήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων, αλλά και συμπεριφορών.

Πέρα από τα δυο αναρωτιόμαστε πως μόνο στον Αουγκούστο δόθηκε το μήνυμα με κίτρινη στην αρχή για ήπια διαμαρτυρία με σήκωμα χεριών σε τελικό”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης