Έχοντας το μυαλό του ήδη στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε την Κυριακή με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, βλέποντας να σπάει το εντός έδρας αήττητο σερί του στο φινάλε των πλέι οφ της Super League.

Το γκολ που έκρινε το ματς και έγειρε την πλάστιγγα της αναμέτρησης προς την πλευρά των Αρκάδων το πέτυχε ο Γκόμες στο 27′ με πέναλτι που εκτελέστηκε μάλιστα δυο φορές (0-1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ είχε καπαρώσει τη δεύτερη θέση, φάνηκε να λείπει το κίνητρο από τους γηπεδούχους, κι έτσι έδωσαν δικαιώματα στους φιλοξενούμενους που κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή τη νίκη γοήτρου.

Οι «ασπρόμαυροι» με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή τους, εν όψει μάλιστα και του τελικού Κυπέλλου που ακολουθεί, δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα των καλών φετινών αγωνιστικών ημερών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 25, ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκόμες από τον Σβαμπ. Το εκτέλεσε ο… παθών, και παρά το γεγονός ότι απέκρουσε ο Πασχαλάκης κρίθηκε πως ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δεν πατούσε καθόλου τη γραμμή. Έτσι με την υπόδειξη του VΑR υποδείχτηκε νέα εκτέλεση.

Αυτή την φορά, ο Γκόμες ευστόχησε για να γίνει το 0-1 στο 27′. Με το σκορ αυτό έληξε το πρώτο μέρος και με ένα μοναδικό στατιστικό, απλησίαστο για ελληνικό παιχνίδι: Τα 0-12 φάουλ του αγώνα που «σφύριξε» ο κ. Τζοβάρας σε βάρος του ΠΑΟΚ μερικά από τα οποία ήταν ανεπαίσθητα.

Στην επανάληψη, ο «δικέφαλος» του Βορρά με δυο αλλαγές στον κορμό του, έγινε πιο επιθετικός και στο 53′ μια κεφαλιά του νεοεισελθόντος Χοσέ Κρέσπο, από φάουλ του Σβαμπ, πέρασε άουτ.

Όμως το παιχνίδι των γηπεδούχων δεν είχε συνοχή, τακτική και αποτελεσματικότητα. Ένα σουτ του Τζόλη στο 65′ δεν ανησύχησε τον Τσιφτσή, και ο Αστέρας συνέχισε με αμυντική διάταξη να έχει θωρακισμένη την εστία του.

Οι πολλές αλλαγές προσώπων για τον ΠΑΟΚ ασφαλώς επηρέασαν την αγωνιστικότητα της ομάδας του Γκαρσία, η οποία απείλησε για πρώτη φορά στο β’ ημίχρονο στο 88′  με την κεφαλιά του Ουάρντα που πέρασε άουτ.

 

Κίτρινες: Ουάρντα, Καστάνιο, Αλβάρες,

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Βαρέλα (64′ Ροντρίγκο), Μιχάι (46′ Κρέσπο), Περέιρα, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Σβαμπ (64′ Νινούα), Κωνσταντέλιας (46΄ Ουάρντα), Τζόλης, Σφιντέρσκι (63′ Κρμέντσικ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής, Καστάνιο, Σουάρεθ, Μπελόκ (92′ Χριστόπουλος), Βαλιέντε, Γκόμες (46′ Κανελλόπουλος), Σίτο (61′ Αλβάρες), Αλί Μπαμπά (46′ Κώτσιρας), Τζίμας (92′ Καρδάρης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης