Όσα χρόνια κι αν περάσουν κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την 4η Οκτωβρίου 1999, όταν η οικογένεια του ΠΑΟΚ βυθίστηκε στο πένθος.
Πριν από 20 χρόνια ακριβώς, έξι οπαδοί του «Δικεφάλου»έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, όταν επέστρεφαν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είναι η πιο «μαύρη» ημέρα του δικεφάλου του Βορρά στην 89χρονη ιστορία του.

Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα δεν γιορτάστηκε όπως θα έπρεπε, στις 4:30 τα ξημερώματα στα Τέμπη, το τουριστικό λεωφορείο, που μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ, συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι στην προσπάθειά του να προσπεράσει και ανατράπηκε πέφτοντας σε χαντάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 
Με το ολισθηρό οδόστρωμα η προσπέραση που ήθελε να κάνει τον ανάγκασε να χάσει τον έλεγχο του και να ανατραπεί. Τα 6 παλικάρια και ο 68χρονος οδηγός του μικρού φορτηγού έφυγαν τόσο άδοξα από τη ζωή.

Κάθε χρόνο, όταν έρχεται η 4η Οκτωβρίου, κάθε μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, νιώθει μία θλίψη, πολύ απλά γιατί δεν ξέχασε και δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ.

 
Ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 χρόνων), ο Δημήτριος Ανδρεαδάκης (25 χρόνων), η Χριστίνα Τζιόβα (18 χρόνων), ο Αναστάσιος Θέμελης (22 χρόνων), ο Γεώργιος Γκανάτσιος (22 χρόνων), ο Κυριάκος Λαζαρίδης (17 χρόνων), όλοι μέλη του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού, καθώς και o Αστέριος Αγκζιώτης 68 χρόνων, ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα και συγκρούστηκε στα Τέμπη με το πούλμαν που επέβαιναν οι άτυχοι οπαδοί δεν πρόκειται να σβήσουν από τις μνήμες μας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης