Ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε και στο δεύτερο ημιτελικό, αυτή τη φορά με 2-1, της ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε νίκησε 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Το σκορ άνοιξε στο 69’ ο Γαλανόπουλος και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 84’ με τον Κρμέντσικ, ενώ στο 60’ έχασε πέναλτι ο Βιεϊρίνια.  Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Ζίβκοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό.  

 

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας για δυο αποτελέσματα ξεκίνησε με μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα σε σχέση με την ΑΕΚ που ήταν πιο επιθετική, αλλά ακίνδυνη. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο ντέρμπι έγινε στο 25′. Από σέντρα του Ροντρίγκο, ο Ουάρντα σουτάροντας, συγκρούστηκε με τον Τσιντώτα, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε αλλά τραυματίστηκε και ο Σφιντέρσκι που έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε χωρίς επιτυχία αφού η μπάλα βρήκε το σώμα του πεσμένου τερματοφύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Θεσσαλονικείς είχαν και δεύτερη καλή ευκαιρία στο 36΄ πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ουάρντα και Σφιντέρσκι συνεργάστηκαν και η κεφαλιά του Πολωνού έφυγε άστοχα από δύσκολη και πλάγια θέση.

Η πρώτη τελική της ΑΕΚ ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με δυνατό αλλά άστοχο σουτ του Λόπες.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι και στο 46′ πλησίασε στο γκολ. Από σουτ του Αουγκούστο η μπάλα πήρε φάλτσο με κόντρα πάνω στον Τσιγκρίνσκι και ο Τσιντώτας με προσπάθεια την έδιωξε σε κόρνερ. Στο 54′ δυνατό σουτ του Βασιλαντωνόπουλου αποκρούστηκε σε κόρνερ, με την ΑΕΚ να ανεβάζει ρυθμούς και να ασκεί πίεση στα καρέ του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι με πυκνή αμυντική διάταξη προσπαθούσαν να θωρακίσουν την αμυντική τους λειτουργία αλλά αυτή η τακτική έδινε χώρο και έδαφος στην Ένωση.

Στο 60΄ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι με τον Σφιντέρσκι να ανατρέπεται από τον Γαλανόπουλο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια που έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τσιντώτα για να χαθεί έτσι η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων για ένα γκολ.

Η ευκαιρία της ΑΕΚ για γκολ ήρθε στο 67′ με τον Ανσαριφάρντ να σουτάρει από πλάγια και τον Πασχαλάκη να αποκρούει σωτήρια. Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Μάνταλο πήρε πολλές πρωτοβουλίες και μετά το 60′ έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Σύντομα ήρθε και το γκολ. Από κόρνερ του Τάνκοβιτς στο 69′ ο Γαλανόπουλος στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά αιφνιδίασε τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 0-1.

Στο 75′ συνέβη κάτι ασυνήθιστο. Ο πρώτος βοηθός του Ιταλού ρέφερι, Μάουρο Βινέντσι, νιώθοντας ενοχλήσεις στην γάμπα αντικαταστάθηκε από τον 4ο διαιτητή κ. Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο πηγαίνοντας αυτός τέταρτος στην θέση του.

Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν σε αδιέξοδο με την ΑΕΚ να έχει ανεβάσει στροφές και να πιέζει για δεύτερο γκολ ενώ ο ΠΑΟΚ βρήκε λύση στο 84′ με τον Κρμέντσικ που από πάσα του Μπάμπα, με δυνατό σουτ εμβόλισε την εστία του Τσιντώτα για το 1-1.

Την μεγάλης αξίας πρόκριση εδραίωσε ο ΠΑΟΚ με πλήρη ανατροπή και υπέροχο γκολ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς στο 6ο των καθυστερήσεων όταν πέρασε έντεχνα την μπάλα με ψηλοκρεμαστό σουτ πάνω από τον Τσιντώτα για να κάνει το τελικό 2-1 που του άνοιξε και τον δρόμο για τον τελικό.

Μια βραδιά σημαντική για τον ΠΑΟΚ αλλά αποκαρδιωτική για την ΑΕΚ που άγγιξε την παράταση αφού στο 69′ πήρε προβάδισμα αλλά δεν κατάφερε να το διατηρήσει ως το τέλος.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 (Cosmote Sport 3)

Γκολ: 69′ Γαλανόπουλος (ΑΕΚ), 84′ Κρμέντσικ (ΠΑΟΚ). 90’+6 Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ)

 

 

 

60′ έχασε πέναλτι ο Βιεϊρίνια

 

Κίτρινες κάρτες: Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Κρμέντσικ – Ανσαριφάρντ, Γαλανόπουλος, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου

Κόκκινες κάρτες:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77′ Μιχαηλίδης), Μπάμπα, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ουάρντα (87′ Τσιγγάρας), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (77′ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι (87′ Κοσίδης), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Βασιλαντωνόπουλος (87′ Ντατσένκο), Λόπες (61′ Μιτάι), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς (62′ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι (61′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης