ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Απαράδεκτη η τελική σύμβαση για το Καυτανζόγλειο»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021, 17:25
ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Απαράδεκτη η τελική σύμβαση για το Καυτανζόγλειο»

Στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να αφήσουν την επιλογή του Καυτανζογλείου που επρόκειτο να χρησιμοποιήσει ως έδρα ο ΠΑΟΚ Β' και να δηλώσουν ως έδρα το γήπεδο του Μακεδονικού.

Εντούτοις, πίσω από αυτήν την απόφαση βρίσκεται η ολομέτωπη, πια, σύγκρουση με την κυβέρνηση για το θέμα της μετακόμισης στο Καυτανζόγλειο, αφού οι εξαγγελίες μένουν στα... λόγια.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε ξεκάθαρη τη θέση της πριν από λίγο, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά την απαράδεκτη τελική σύμβαση που στάλθηκε από τη διοίκηση του Καυτανζογλείου Σταδίου προς υπογραφή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και η οποία καταστρατηγεί κάθε προηγούμενη συζήτηση και προφορική συμφωνία, με εντολή του προέδρου Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ Β' δεν προτίθεται να αγωνιστεί στο Καυτανζόγλειο.

Η καθυστέρηση στην αποστολή της σύμβασης και η αποστολή της μόλις πέντε μέρες πριν από την έναρξη της SL2 με κατάπτυστους όρους, έγινε σκοπίμως ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να εγκλωβιστεί. Ωστόσο η ομάδα του ΠΑΟΚ Β' θα αγωνιστεί κατά πάσα πιθανότητα στο γήπεδο του Μακεδονικού και ήδη έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αλλαγή έδρας.

Παράλληλα δόθηκε η εντολή να εξεταστούν οι εναλλακτικές για την μετεγκατάσταση της πρώτης ομάδας την περίοδο κατασκευής της Νέας Τούμπας, καθώς τόσο η διοίκηση του Καυτανζογλείου, όσο και ο πολιτικός της προϊστάμενος κ. Αυγενάκης δείχνουν ξεκάθαρα την απροθυμία τους να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις.

Το γεγονός είναι πως ένα μήνα μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, καμία ουσιαστική κίνηση στο θέμα του Καυτανζογλείου δεν έχει γίνει όσον αφορά τη μετεγκατάσταση της Α’ ομάδας ενώ και η αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ Β' μας δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς για το μέλλον. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλο χρόνο να χάνει».

Κάτω από την ενημέρωσή του ο ΠΑΟΚ επισυνάπτει και τον κατάλογο με τα ονόματα των ανθρώπων που αποτελούν τη διοίκηση του σταδίου.

Ο εκνευρισμός είναι έντονος και όπως φαίνεται, για πρώτη φορά ο επίσημος ΠΑΟΚ ενημερώνει ότι για την μετεγκατάσταση της ΠΑΕ και της πρώτης ομάδας στη διάρκεια των έργων στην Τούμπα, θα εξεταστούν και άλλες λύσεις πέρα από αυτή του Καυτανζογλείου!

Η απάντηση του Καυτανζογλείου

Η επιτροπή του Καυτανζογλείου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή Διοίκησης απάντησε θετικά τον Ιούλιο 2021, στο αίτημα της ομάδας ΠΑΟΚ Β να αγωνισθεί για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο.

Μεσολάβησε η υπογραφή σύμβασης μεταξύ της Επιτροπής Διοίκησης και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον αγώνα UEFA YOUTH LEAGUE 2021/2022, της ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κ19 με την ομάδα της MSK ZILNA που πραγματοποιήθηκε στις 29.9.2021, η οποία υλοποιήθηκε και αναμένεται η εξόφλησή της.

Το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο προώθησε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα το σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης, για τη χρήση από την ομάδα ΠΑΟΚ Β, με ανοικτά τα σημεία προς συζήτηση, ώστε να ακολουθήσει διαπραγμάτευση επί αυτών, ως είθισται. Η Επιτροπή Διοίκησης του ΚΕΣ, που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Σταδίου και του έλληνα φορολογούμενου.

Σήμερα το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και συζήτηση επί της σύμβασης και των όρων της, μεταξύ υπηρεσιακού παράγοντα του ΚΕΣ και εκπροσώπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εξελίχθηκε ομαλά και ορίσθηκε συνάντηση για την Πέμπτη 7/10/2021, το μεσημέρι, για να γίνει η διαπραγμάτευση των επί μέρους όρων, μεταξύ εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της Επιτροπής Διοίκησης, και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Στη συνομιλία αυτή γνωστοποιήθηκε ότι το σχέδιο της σύμβασης είναι πανομοιότυπο με αυτό που εστάλη στην ομάδα ΤΡΙΓΛΙΑ (ΗΡΑΚΛΗΣ) για τη χρήση του ΚΕΣ, κατά την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Ξαφνικά ενημερωθήκαμε από τον τύπο προ ολίγου ότι «αποφάσισε ο ΠΑΟΚ Β να αφήσει την επιλογή του Καυτανζογλείου, γιατί είναι απαράδεκτη η τελική (;) σύμβαση, ότι καταστρατηγεί κάθε προηγούμενη συζήτηση και προφορική συμφωνία» κλπ., τα οποία δεν ισχύουν.

Ειδικά για το θέμα της μετεγκατάστασης της ομάδας ΠΑΟΚ και τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση για την Επιτροπή Διοίκησης, τα οποία είναι σε θέση να γνωρίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που συμμετέχουν στις συναντήσεις με αυτήν, δεν συνάδουν με το μέχρι σήμερα κλίμα που έχει διαμορφωθεί, και με την προσπάθεια εκ μέρους της Επιτροπής Διοίκησης να δίνονται λύσεις στα ζητήματα που ανακύπτουν σε ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα.

Η φιλοξενία της Α’ ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι εργασίες για την κατασκευή της Νέας Τούμπας, απαιτεί την υπογραφή μιας άλλης ειδικής σύμβασης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφή αυτής της σύμβασης είναι η σύνταξη Οικονομοτεχνικής Μελέτης, όπου θα περιγράφονται με ακρίβεια το σύνολο των εργασιών και των παρεμβάσεων που θα προηγηθούν στο Στάδιο.

Τα τεχνικά δεδομένα πάνω στα οποία θα βασιστεί η Οικονομοτεχνική Μελέτη καθώς και οι προδιαγραφές του Σταδίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν, αποτελούν το περιεχόμενο της συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, της Επιτροπής Διοίκησης του ΚΕΣ και της ΓΓΑ.

Χρειάζεται η συνεργασία και η συνδρομή όλων των μερών, ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το προαπαιτούμενο στάδιο, για να οδηγηθούμε σε υπογραφή Σύμβασης για τη φιλοξενία της Α’ ομάδας του ΠΑΟΚ. Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ΕΔ του ΚΕΣ δε μπορεί μόνη της να επιλύσει αυτό το ζήτημα».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021, 17:50