Δηλώσεις στο metrosport.gr έκανε ο μάνατζερ του Αμπέλ Φερέιρα, Ούγκο Καχούδα, ο οποίος μίλησε για το μέλλον του Πορτογάλου τεχνικού του ΠΑΟΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι σε επαφή με τον νέο αθλητικό διευθυντή για τη νέα σεζόν. Είναι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσει τη δουλειά του».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ούγκο Καχούδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το γεγονός ότι ο Φερέιρα έχει να δει έξι μήνες την οικογένεια του: «Είναι δύσκολο, δεν θέλω να μιλάω στο ραδιόφωνο για ένα ιδιωτικό του θέμα. Είναι δύσκολο να είναι μακριά από τη σύζυγο και τις κόρες του. Ελπίζουμε μετά το φινάλε της σεζόν να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του».

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Θα καταθέσω την προσωπική μου άποψη. Κάτι πολύ περίεργο έγινε τη φετινή σεζόν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δικαστήρια αφαίρεσαν 7 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι δίκαιο, τα ματς πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο. Με τους βαθμούς που πήρε στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ θα ήταν σε καλύτερη θέση. Όλοι πρέπει να βλέπουν ότι τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ είναι άτυχος στους τραυματισμούς, πολλοί σοβαροί τραυματισμοί επηρέασαν τη δουλειά του προπονητή. Σε κανένα χρονικό σημείο δεν ήταν πλήρης η ομάδα. Υπήρξαν μακροχρόνιοι τραυματισμοί. Ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο μπήκαν τον Νοέμβριο, ο Ζαμπά χτύπησε τον Νοέμβριο, ο Βέρνμπλουμ δεν έπαιξε καθόλου, ο Κρέσπο, ο Πέλκας, ο Βαρέλα, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Μετά τον κορωνοϊό ο ΠΑΟΚ παίζει χωρίς 5 βασικούς. Αυτό κάνει τη διαφορά και πρέπει να το επισημάνουμε. Αν στην Μπαρτσελόνα βγάλεις 5-6 βασικούς, τον Μέσι, τον Σουάρες, τον Μπουσκέτς, δεν θα παίζει το ίδιο».

Για το ποια πιστεύει ότι είναι τα κέρδη του ΠΑΟΚ από τη συνεργασία του με τον Αμπέλ Φερέιρα: «Δεν μπορούμε να εστιάσουμε μια σεζόν με το αν πάρεις ή όχι το πρωτάθλημα. Υπήρχαν τραυματισμοί αλλά δεν ήταν το μόνο κακό. Ένας από τους στόχους ήταν ο Αμπέλ να ανανεώσει την ομάδα. Έφερε νέους παίκτες στην ομάδα, ο Γιαννούλης είναι από τους κανει την καλύτερη σεζόν του. Επίσης ο Λάμπρου, ο Λημνιός, ο Μιχαηλίδης ακόμα και ο Τσιγγάρας και ο Τζόλης με τον οποίο δουλεύει μαζί του ο Φερέιρα τουλάχιστον 3 μήνες. Τους βοηθά να αναπτυχθούν για το μέλλον του ΠΑΟΚ που ίσως αργότερα μπορέσει να τους πουλήσει. Ο Σφιντέρσκι και ο Άκπομ κάνουν την καλύτερη σεζόν τους, είναι νέοι, εξελίσσονται και ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει κέρδος από αυτούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ενδιαφέρον ρωσικών ομάδων για τον πελάτη του: «Ο Αμπέλ έχει δυο ακόμα χρόνια συμβόλαιο. Θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Λαμβάνω αρκετές προτάσεις για τον Αμπέλ αλλά αυτός δε θέλει να τις ακούσει. Είναι αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ, έχει να κάνει μια δουλειά, είναι χαρούμενος στο κλαμπ. Το πλάνο του δεν είναι στη Ρωσία αλλά να μείνει στον ΠΑΟΚ. Όταν ο Αμπέλ ήρθε στον ΠΑΟΚ η ομάδα ήδη προπονούνταν στην Ολλανδία, δεν είχε χρόνο να επιλέξει τους παίκτες που ήθελε και να κάνει τον σχεδιασμό και τις μεταγραφές. Ήταν πολύ μικρό διάστημά για να μπορέσει να προσαρμοστεί και δυστυχώς έπαιξε με τον Άγιαξ που είχε την καλύτερη ομάδα των 20 τελευταίων ετών. Και έχασε την πρόκριση στις λεπτομέρειες. Μέχρι τον Φεβρουάριο ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Έχασε το ματς με τον Ολυμπιακό και τις επόμενες εβδομάδες αφαιρέθηκαν και οι 7 βαθμοί και αυτό επηρέασε την ομάδα.

Για το αν έχει μιλήσει ο Φερέιρα με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Ολαφ Ρέμπε: «Είναι σε επαφή με τον νέο αθλητικό διευθυντή για τη νέα σεζόν. Είναι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσει τη δουλειά του. Προετοιμάζει τη νέα σεζόν, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει πέρσι. Υπάρχουν βέβαια ακόμα μερικά σημαντικά ματς. Πιστεύω ότι η επόμενη σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη και δίνω ως παράδειγμα τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα πέρσι πάρα το ότι έκανε μεταγραφές με πολλά χρήματα. Ήταν κακός στην αρχή και κάλος στο τέλος. Σκεφτείτε τον Ολυμπιακό χωρίς 5-6 βασικούς. Δε θα είναι το ίδιο καλός, το ποδόσφαιρο δεν είναι μαγικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης