Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης στο «Εstadio Nuevo Los Carmens» απέναντι στη Γρανάδα και θα μπορούσε να πάρει ακόμη και τη νίκη κόντρα στους Ισπανούς.

Εν τέλει ο «δικέφαλος» του Βορρά, στο τελευταίο πιθανότητα παιχνίδι του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του (σ.σ. ο Πορτογάλος οδεύει προς την Παλμέιρας), αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας (0-0), που ήταν ο δεύτερος για τους Θεσσαλονικείς στους ομίλους του εφετινού Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι «ασπρόμαυροι» αν και απέναντί τους είχαν μία αρκετά φορμαρισμένη ομάδα, στάθηκαν εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και απειλήθηκαν ελάχιστα από τους γηπεδούχους.

Μάλιστα είχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν με μεγαλύτερη αυτή στο 28ο λεπτό, όταν ο Σβαμπ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ρούι Σίλβα.

Για πέναλτι διαμαρτυρήθηκαν οι Θεσσαλονικείς στο τέλος του αγώνα, όταν ο Σβαμπ έπεσε στην περιοχή της Γρανάδα από μαρκάρισμα του Σάντσεθ, με τον διαιτητή όμως να αποφαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο άλλο ματς του ομίλου η Αϊντχόφεν με γκολ στις καθυστερήσεις λύγισε την αντίσταση της Ομόνοιας με 2-1 σκορ.

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο, διεκδίκησε το γκολ απέναντι σε μία ομάδα, η οποία παρά τις ελλείψεις της είχε επίσης μία αξιόλογη αγωνιστική παρουσία.

Στο 17′ ο δικέφαλος του Βορρά πλησίασε για πρώτη φορά στην εστία του Ρούι Σίλβα με αξιώσεις, όμως η κεφαλιά του Βαρέλα από φάουλ του Σβαμπ, έφυγε άουτ.

Στο 28 οι Θεσσαλονικείς έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν από σέντρα του Ινγκασον ο Σβαμπ έκανε πλασαριστό σουτ πάνω στο δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της ισπανικής ομάδας.

Στο 32′ οι Ισπανοί πλησίασαν με αξιώσεις την εστία του Ζίφκοβιτς, αλλά ο Ματσίς δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Σέρβου γκολκίπερ, ενώ στο 44′ ο Ίνγκασον βρήκε χώρο και δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη η Γρανάδα κατέβηκε πιο επιθετικά και στο 50′ έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία, όταν την κεφαλιά του Γκοναλόν εξουδετέρωσε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, ωστόσο ουσιαστικά

Στο 84′ ο Κάρολ Σβιντέρσκι που πριν λίγο είχε περάσει στο παιχνίδι, έκανε κοντινό πλασέ αλλά δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Γρανάδα που κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Στο 87′ υπήρξε νέα πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που σούταρε για να εξουδετερώσει ο Σίλβαμ ενώ στο 91′ ο Σβαμπ σπρώχθηκε από αντίπαλο του μέσα στην περιοχή και ζήτησε την έσχατη των ποινών, χωρίς όμως ο Πορτογάλος διαιτητής να καταλογίσει την παράβαση.

Έτσι η λευκή ισοπαλία διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τον δικέφαλο του Βορρά να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος του αφήνει πικρή γεύση, καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να πανηγυρίσει τη νίκη, βάσει της εικόνας του και των ευκαιριών που είχε στο παιχνίδι.

Κίτρινες: Ερέρα, Βαγιέχο, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Αντρ.Ζίφκοβιτς, Αουγκούστο,

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ροντρίγκο (75′ Ουαγκέ), Γιαννούλης, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (70′ Ελ Καντουρί) και Τσόλακ (7Ο’ Σφιντέρσκι)

Γρανάδα (Ντιέγκο Μαρτίνεζ): Ρούι Σίλβα, Νέβα, Βαγέχο, Χερμάν, Μίγια, Ερέρα (60′ Μολίνα), Γκοναλόν (90′ Μπράις) Πουέρτας, Κένεντι (73′ Σόρο), Σουάρες (73′ Μοντόρο) Ματσίς (90′ Ντουάρτε)

Όλα ανοιχτά στον όμιλο

Μετά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής τα πάντα είναι ανοιχτά στον όμιλο του δικεφάλου του Βορρά. Η Γρανάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με τέσσερις βαθμούς, η Αϊντχόφεν έχει τρεις, με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί, μετρώντας δύο, όντας μπροστά από την Ομόνοια, που έχει έναν πόντο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γρανάδα 4 (2-1)

2. Αϊντχόφεν 3 (3-3)

3. ΠΑΟΚ 2 (1-1)

4. Ομόνοια 1 (2-3)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης