Ο Αμπέλ Φερέιρα έφτασε χθες (από το Πόρτο) στο Σάο Πάολο, βρέθηκε στις εξέδρες του «Allianz Parque» και παρακολούθησε τη νέα του ομάδα, την Παλμέιρας, να επικρατεί με 3-0 της Ατλέτικο Μινέιρο, για τη 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Βραζιλίας.

Ο πρώην πλέον προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος έγινε ο όγδοος Ευρωπαίος και συνολικά 23ος ξένος που κάθεται στον πάγκο της Παλμέιρας, προκειμένου να διαδεχθεί τον Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, που απομακρύνθηκε τον περασμένο μήνα, μίλησε με ενθουσιασμό για τη νέα του ομάδα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που με έπεισε ήταν το μεγαλείο του συλλόγου, ο τρόπος οργάνωσής του, οι συνθήκες που προσφέρει στους παίκτες του για να επιτύχουν τους στόχους και την πρόκληση».

«Ο πρώτος στόχος είναι να κερδίσουμε ξανά, γνωρίζουμε το μεγαλείο του συλλόγου, γνωρίζουμε τους παίκτες που βρίσκονται στην Ακαδημία. Ήταν επίσης ένας από τους λόγους που οδήγησαν την Παλμέιρας να με προσλάβει, θέλουν να εμπιστευτούν τους νέους παίκτες. Έτσι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να είμαστε μαζί επιτυχημένοι» δήλωσε ο Πορτογάλος 41χρονος τεχνικός.

«Ο Ζόρζε Ζέσους άνοιξε τις πόρτες; Για να είμαι ειλικρινής, αναγνωρίζω την ικανότητα των Πορτογάλων προπονητών, ο Ζέσους είναι ένας από αυτούς. Έχουμε αυτή την ικανότητα να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, αλλά και να κάνουμε τους παίκτες να ακολουθούν τις ιδέες και τις αρχές μας στο γήπεδο, και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Δεν ξεχνώ τι με έφερε εδώ και αυτό θα κοιτάξω να προχωρήσω» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη. Με μεγάλη φιλοδοξία, αντιμετωπίζω αυτή την πρόκληση. Είμαι πολύ χαρούμενος, εγώ και οι συνεργάτες μου, και είμαστε έτοιμοι όλοι μαζί, μαζί με τους παίκτες, να κάνουμε καλή δουλειά» τόνισε.

Ο Φερέιρα έχει ήδη γνωρίσει την υποστήριξη του Βραζιλιάνου πρώην διεθνούς, Εντμούντο, ο οποίος έπαιξε στην Παλμέιρας.

«Μετά την απόλυση του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, η Παλμέιρας ήταν αποφασισμένη να προσλάβει έναν ξένο προπονητή» δήλωσε ο Εντμούντο και πρόσθεσε: «Ο Αμπέλ είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος προπονητής, ο οποίος άρχισε την καριέρα του πολύ καλά. Πριν από λίγο καιρό απέκλεισε τον Ζόρζε Ζέσους στο Champions League. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά πιστεύω ότι θα είναι επιτυχής».

Ο Φερέιρα, πριν τον αγώνα και ανάμεσα στις συζητήσεις που είχε με ανθρώπους της διοίκησης του συλλόγου, παρακολούθησε την προπόνηση της ομάδας κάτω των 20 ετών, με προπονητή τον Γουέσλι Καρβάλιο.

Ντεμπούτο στον πάγκο της Παλμέιρας ο Πορτογάλος τεχνικός θα κάνει την Παρασκευή (6/11), εναντίον της Μπραγκαντίνο στον -εντός έδρας- επαναληπτικό για τη «φάση των 16» του Copa do Brasil.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης