Ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερη σερί νίκη με 3-0 σκορ με τον Βλάνταν Ίβιτς στο… τιμόνι του. Πριν μία εβδομάδα «θύμα» του δικέφαλου του Βορρά ήταν ο Παναιτωλικός, ενώ την Κυριακή ήταν η Καλλονή, που δεν άντεξε στην Τούμπα και με αυτήν την ήττα της υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά από τρία χρόνια στα.. σαλόνια της Super League.

Ο Μυστακίδης στο 28΄ άνοιξε το σκορ, στο 58΄ ο Αθανασιάδης βρήκε δίχτυα για 2η φορά και στο 77΄ ο Κοροβέσης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από ένα άνευρο και νωθρό ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στην πρώτη αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια, στο 28′ με τον Μυστακίδη που με σουτ από την περιοχή παραβιάζει την εστία του Δάφκου και μετά από ωραία προσπάθεια και ασίστ του Χαρίση.

Λίγο νωρίτερα στο 27′ ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Σκόνδρα να βγαίνει στην άμυνα της Καλλονής, όμως ο ακραίος αμυντικός του Δικεφάλου καθυστέρησε χαρακτηριστικά…

Με την επανάπαυση του ενός τέρματος ο ΠΑΟΚ συνέχισε έτσι ως το τέλος του ημιχρόνου και με τους φιλοξενούμενους να επιχειρούν με ημιτελείς επίσης προσπάθειες να φτάσουν στην εστία του Βελλίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε με αξιώσεις και πάλι στον αγωνιστικό χώρο και στο 56′ σημείωσε γκολ με τον Αθανασιάδη που σωστά ακυρώθηκε σαν οφ-σάϊντ. Προηγήθηκε σουτ του Κάτσε και μετά την επέμβαση του Δαύκου η μπάλα έφτασε στον αρχηγό του ΠΑΟΚ που σκόραρε, ωστόσο βρισκόταν σε αντικανονική θέση.

Δυο λεπτά αργότερα όμως έμελλε ο Αθανασιάδης να βρει δίχτυα. Επέλαση του Λέοβατς από τα αριστερά, και σέντρα ακριβείας στον Αθανασίαδη, που με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Δαύκο.

Στο 76′ ο ΠΑΟΚ οριστικοποίησε τη νίκη του με το γκολ που σημείωσε από κοντά με προβολή ο Νίκος Κοροβέσης μετά από ασίστ του νεοεισελθόντος Ροντρίγκες.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι Λέσβιοι είχαν ελάχιστες καλές στιγμές και μια από αυτές ήταν στο 71′ όταν σουτ του Μανούσου έφυγε πάλι ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Στέφανος Αθανασιάδης έχασε μια ακόμα κλασσική ευκαιρία όταν σημάδεψε την εστία μπροστά από τον Δάφκο αλλά έστειλε την μπάλα μόλις πάνω από τα δοκάρια της Καλλονής.

Η καθαρή και άνετη νίκη του ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι ήταν αποτέλεσμα του απλού και χωρίς άγχος παιχνιδιού που στηρίχτηκε στην καλή παρουσία παικτών σαν τους Μυστακίδη, Λέοβατς που πήραν την ομάδα με πνεύμα νίκης και την οδήγησαν στην επιτυχία

Κίτρινες: Χαρίσης

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Λέοβατς (78′ Μαλεζάς), Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης (60′ Κοροβέσης), Πέλκας, Μυστακίδης (68′ Ροντρίγκες), Αθανασιάδης.

Καλλονή: Δαύκος, Γκόλιας, Ουκά, Μίκιτς, Τσαμπούρης (79΄ Γιουκάρης), Μπλάζιτς, Καλτσάς, Μανούσος, Φαβάλι (64′ Σπυρόπουλος), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (61′ Ξύδας).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης