Με γκολ του Κούρτιτς λίγο πριν την εκπνοή ο ΠΑΟΚ απέφυγε την ήττα από την ΑΕΛ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν με 1-0 χάρη σε τέρμα του Ταχάρ στο 64′, ωστόσο ο Σλοβένος με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην τελευταία φάση του ματς έγραψε το τελικό 1-1 στον Κάμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό, με τον ΠΑΟΚ να έχει σε τεράστιο ποσοστό την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους.

Είχε, βέβαια, μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Τσούπα Άκπομ να φεύγει «στην πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων και να αστοχεί σε τετ-α-τετ στο 40΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα (35΄) ο Μουργκ εκτέλεσε ένα από τα γνωστά του τρομέρα φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Αυτές ήταν οι μοναδικές στιγμές που ο ΠΑΟΚ έγινε «αισθητός» από την άμυνα της ΑΕΛ η οποία περίμενε να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση.

Στο 55΄ πάλι ο Άκπομ έχασε τεράστια ευκαιρία καθώς σούταρε ψηλά άουτ, σε απόσταση 6-7 μέτρων από την εστία, ενώ ο ΠΑΟΚ αύξανε συνεχώς την πίεση γύρω από την περιοχή του Σουλούκου.

Λίγο μετά, όμως, η ΑΕΛ πήρε «κεφάλι» στο σκορ στην πρώτη της «επίσκεψη» στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Γλυνός έβγαλε μια σέντρα από δεξιά, ο Παπαγεωργίου πήρε την κεφαλιά και ο Ταχάρ από κοντά έγραψε το 1-0.

 

 

Εμφανώς σοκαρισμένος ο ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να αντιδράσει. Απείλησε ελάχιστα, αλλά κατάφερε να «αποδράσει» στο 90+5΄ με απευθείας φάουλ του Κούρτιτς που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

 

Κίτρινες: Ταχάρ, Γλυνός, Θεολόγου, Μαϊδανός – Τέιλορ

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σουλούκος, Χ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73΄ Ηλιάδης), Γιάκος (62΄ Συμελίδης), Κούστα (62΄ Ακούνια), Μαυρίας (62΄ Κ. Παπαγεωργίου), Γλυνός (83΄ Μπαντιμπανγκά).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Μιχάι, Λύρατζης (63΄ Σίντκλεϊ), Τέιλορ, Εσίτι (63΄ Κούρτιτς), Σβαμπ (75΄ Μπίσεσβαρ), Σβιντέρσκι, Μουργκ (63΄ Ζίβκοβιτς), Ελ Καντουρί, Άκπομ (83΄ Κούτσιας).

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης