Hμέρα CAS ήταν η σημερινή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιο συγκεκριμένα το Aνώτατο αθλητικό δικαστήριο, που εδρεύει στη Λωζάνη συνεκδίκασε τις προσφυγές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, με τη διαδικασία να διαρκεί 11 ώρες!

Ο «δικέφαλος» του Βορρά προσέφυγε στο CAS για την επιστροφή των επτά βαθμών που του αφαιρέθηκαν τελεσίδικα στα ελληνικά αθλητικά πειθαρχικά όργανα, ενώ με την προσφυγή τους οι Πειραιώτες επιζητούν την ποινή του ΚΑΠ και όχι αυτή της τροπολογίας, δηλαδή τον υποβιβασμό των εμπλεκόμενων ΠΑΕ στην υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε στη διαδικασία από τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας Αχιλλέα Μαυρομάτη, τον Ελβετό δικηγόρο Ζόρζε Ιμπαρόλα και δυο καθηγητές εμπορικού δικαίου τους κ. Θόδωρο Κατσά και Νικόλαο Τέλλη.

Μάρτυρες από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν ο Κυριάκος Κυριάκος ως μέλος της Διοίκησης και οι κ. Ιωάννου (διευθυντής Belterra) και Τζώρτζης ως γενικός διευθυντής της Vialand.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση του CAS έπειτα από αίτημα της ΕΠΟ αναμένεται πριν από την 19η Ιουλίου προκειμένου να συνδυασθεί με την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας.

Κυριάκος: «Για πρώτη φορά καταθέσαμε σε ένα δικαστήριο. Περιμένουμε μια δίκαιη απόφαση»

Mετά το τέλος της διαδικασίας ο εκπρόσωπος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος έκανε την εξής δήλωση: «Τελείωσε μια επίπονη διαδικασία στο μέρος που εξαρχής γνωρίζαμε ότι θα τελειώσει η υπόθεση καταγγελίας του Ολυμπιακού.

Καταθέσαμε για πρώτη φορά σε δικαστήριο όλα τα επιχειρήματα τόσο για την ουσία της καταγγελίας, όσο και γιατί η γνωμάτευση της ΕΕΑ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι δεσμευτική.

Απέναντί μας για ακόμη μια φορά είχαμε την ξεκάθαρη στρατηγική του Ολυμπιακού να υπερασπιστεί την απόλυτη αυθεντία της ΕΕΑ, της Μαρούπα, του Αρκούδη, του Φαραντούρη και του -διορισμένου από τον κουμπάρο του κ. Αυγενάκη- Τζουλάκη.

Καμία άλλη προσπάθεια να αποδείξουν σε μια κανονική διαδικασία την ισχύ της καταγγελίας τους για πολυιδιοκτησία.

Φεύγουμε ικανοποιημένοι ότι καταθέσαμε σε βάθος τα επιχειρήματά μας. Παρότι είναι δύσκολο για τους ξένους διαιτητές να προλάβουν να αντιληφθούν τις δαιδαλώδεις πολυνομίες και αντιφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, ευελπιστούμε ότι τους βοηθήσαμε να το επιτύχουν, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που προσβλητικά σχεδόν επέμεινε πως η δική τους άποψη είναι λιγότερο βαρύνουσα από της ΕΕΑ.

Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε μια δίκαιη απόφαση ως την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος».

Στον αντίποδα οι Πειραιώτες επανέλαβαν γι’ ακόμα μία φορά- επί ελβετικού εδάφους αυτή τη φορά- τα όσα είχαν πει… εντός συνόρων σε ΕΠΟ και Λίγκα για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, τονίζοντας πως, εφόσον υπάρχει η απόφαση της ΕΕΑ, πρέπει να υπάρξουν οι ανάλογες τιμωρίες για τις δύο ομάδες από το CAS. 

Μάλιστα, εξέφρασαν την άποψη πως εντός 20 ημερών θα έχει βγει η απόφαση, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως αν και η διαδικασία κράτησε σήμερα σχεδόν 11 ώρες, από τον Ολυμπιακό ζήτησαν να κατατεθούν εκ νέου υπομνήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης