Με ένα υπέροχο σε εκτέλεση φάουλ του Χαβιέ Μεντόζα, ο Παναιτωλικός «φρέναρε» το σερί των δύο νικών του Παναθηναϊκού, κερδίζοντας τους «πράσινους» με 1-0 στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League, πιάνοντας πλέον το Βόλο στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Αγρινιώτες νίκησαν για δεύτερη σεζόν τον Παναθηναϊκό με 1-0 στην έδρα τους, με τους «πράσινους» να συνεχίζουν την άκρως «αναιμική» εικόνα τους στα εκτός έδρας ματς με τις ομάδες της περιφέρειας, όπου μετρούν φέτος μόλις μία νίκη (επί της Λαμίας) και 5 ήττες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από ένα άκρως «αναγνωριστικό» 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «χτυπήσει» απ’ τη δεξιά πλευρά με τους Αϊτόρ και Γκατσίνοβιτς, οι οποίοι έψαχναν διαρκώς τις συνεργασίες, βάζοντας στη… μέση τον Χουχούμη. Στο 23’ ο Αϊτόρ βρήκε λίγο χώρο και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να χτυπάει στον Χουχούμη και να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Ανέστη.

Στο 25’ ο Καρλίτος αν και βρέθηκε ανάμεσα σε τρεις παίκτες μέσα στην περιοχή και πλάγια δεξιά, κατάφερε να ξεμαρκαριστεί και να σουτάρει πολύ δυνατά, όμως πάλι ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού απέκρουσε με τις γροθιές του.

Στο 36’ ακυρώθηκε –με υπόδειξη του α’ βοηθού Τρύφωνα Πετρόπουλου κι επιβεβαίωση από τον Ολλανδό VAR Κλέι Ρούπερτι- γκολ του Σάρλια με κοντινή κεφαλιά, καθώς υπεδείχθη πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ στην κεφαλιά-γύρισμα του Φραν Βέλεθ, προς τον Κροάτη αμυντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο γήπεδο κι αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ με τον Χαβιέ Μεντόζα στο 47’. Ο Αργεντινός κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή απ’ τον Ρούμπεν κι ανέλαβε και την εκτέλεσή του, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Διούδη (που είχε πολύ αργή αντίδραση σε όλη τη φάση), δίνοντας προβάδισμα με 1-0 στην ομάδα του με το 4ο εφετινό τέρμα του.

Στο 59’ οι Αγρινιώτες έκλεψαν ξανά την μπάλα ψηλά, με τον Βέργο να γίνεται τελικός αποδέκτης και να πιάνει ένα πολύ καλό σουτ, όμως ο Διούδης έδειξε καλά αντανακλαστικά κι απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ στο 61’ ο Μόρσεϊ είχε μία καλή προσπάθεια που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 69’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, όταν κέρδισε πέναλτι (στο 67’) σε ανατροπή του Ιωαννίδη απ’ τον Κορνέλιους. Μετά από τον έλεγχο στο VAR, επιβεβαιώθηκε η αρχική απόφαση του διαιτητή Σιδηρόπουλου, όμως ο Ανέστης απέκρουσε εξαιρετικά στη γωνία του την εκτέλεση του Καρλίτος, κρατώντας το «μηδέν» στην εστία του. Αυτή ήταν η 4η επέμβαση γκολκίπερ του Παναιτωλικού σε εκτέλεση πέναλτι την εφετινή σεζόν στη Super League, καθώς είχαν προηγηθεί τρεις αποκρούσεις από τον Μελίσσα.

Στα υπόλοιπα λεπτά, ο Παναιτωλικός «εγκλώβισε» τον Παναθηναϊκό και τον κράτησε μακριά απ’ την εστία του ως το φινάλε, πανηγυρίζοντας άλλη μία μεγάλη νίκη μέσα στο 2022 και την 4η στην Ιστορία των αναμετρήσεών του με τον Παναθηναϊκό.

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 47′ Μεντόσα

 

69′ έχασε πέναλτι ο Καρλίτος

 

Κίτρινες κάρτες: Χουχούμης, Μαλλής – Γκατσίνοβιτς, Ιωαννίδης

Κόκκινες κάρτες:

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μαλλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον (80′ Αντούνες), Φλόρες, Μόρσεϊ (69′ Ντουάρτε), Μεντόσα (80′ Ντίας), Νταγκό (69′ Καρέλης), Βέργος (90′ Λούι).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες (84′ Κώτσιρας), Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (84′ Κουρμπέλης), Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (62′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (62′ Παλάσιος), Καρλίτος (88′ Χατζηγιοβάνης).

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης